Aşkı En iyi tanımlayan filmler

silmarillion demiş ki:
bence kesinlikle closer..
diğerleri iyi birer romantik komedi ama aşk biraz daha hastalıklı ve tutkulu birşey bence...

Closer benim hayatımda izlediğim en kötü filmlerden birisiydi. Orada tanımlanan aşk değil başka birşey.

Her neyse geçenlerde izlediğim "Notebook" gerçek olamayacak kadar güzel bir aşk sunuyor. Basit bir öykü, basit bir film ama güzel.
 
Closer ve aşk?

Jude Law, Julia Roberts'a a aşık. Onun için Natalie Portman'ı bırakıyor gözü yaşlı. Natalie NY'a eski işine dönüyor.

Bu sıralarda Clive Owen, Julia Roberts tarafından boynuzlanıyor.

Sonra Clive NY'a gidiyor, tesadüfen Natalie ile karşılaşıyor. Aldatıyor kendi çapında. İntikam alıyor Jude'dan manevi olarak ikisi de.

Sonra Julia, Clive ile yatıyor tekrar. Sözde boşanma sözleşmesini imzalamak için buluşuyorlar aslında.

Sonra Jude, Clive'in yanına gidiyor. Clive boynuzlanma olaylarını anlatıyor. İntikam alıyor.

Jude, Natalie'ye dönüyor. Sonra otelde kavga ediyorlar. Jude, Natalie'ye tokat atıyor.

Dallas 1, bu 2. Tesadüf üstüne tesadüf. Ancak günümüz aşklarına (!) benzettim açıkçası.

Hastalıklı aşk örneği bu, tutku son safhada sankim :)

Daha temiz, yaşayamayacağımız bir aşk için,
Cold Mountain derim... Nicole Kidman ve Jude Law'ın (adı Inman idi filmde. Nicole Kidman'ın ismini sorduktan sonra tekrarlayışını unutamam.) savaş esnasında saklanırken tekrar karşılaşması. Tesadüf işte, ve harika. Jude'un vurulduktan sonra karların üstüne düşerek öldüğü sahne... Bence bu daha güzel :)
 
eheeh :) katılıyorum kesinlikle dallas modu var biraz.ama film müziğide beni çok etkilemişti can/t take my eyes of you..kesinlikle aşkın şarkısı o da :) ve beni en çok etkileyen sahnesi otel odasında kavga ettiklerinde kızın artık sana aşık değilim deyip gitmesiydi..o yüzden aşk belkide çünkü ince iple bağlı aşık insanlar birbirlerine..ne olursa olsun katlanıp en ufak bir şey yüzündende bitirebiliyorsun..tabi bu benim nacizane fikrim :)
 
Evet Damien Rice'ı tanımama sebebiyet veren film o. Bir de Come on Closer vardı JEM diye bir hatun söylüyordu, o da güzeldi. Radyolarda sürekli çalardı hatta.
Aslında doğru söylüyorsun.. "f... me larry and go" gibi bir şey söylüyordu sonunda. Silip atıyordu yani. Olan Larry'e oldu o filmde de yaw :)

Ama yine de yaşayamayacağımız aşklar daha çekici geliyor.
 
paramparca aşklar ve köpekler di sanırım Flimin adı mükemmel bir filim di. Sadist bi kişiliğe sahip olmama rağman bazı sahneleri gercekten duygulandırmıştı beni ben beğendim sizlerinde izlemesini isterim gerci bi coğunuz izlemişdir son yılların populer filimleri arasındaydı. Kısacası kendi yorumumla gelmiş gecmiş en iyi Dram diyebilirim
 
Sidewaysde unutmadan ekleyeyim Paul giamatti ve virginia madsen (bakınız candyman) son yıllarda izlediğim hem en iyi filmlerden hemde sonu itibariyle romantizm kavramının tavan yaptığı filmlerdendir.

My sasyy girl japon yada kore filmi tam bilmiyorum ama herkese tavsiye ederim romantik komedi kıvamında çok tatlı bir film

four weddings and a funeral hugh grant andie mcdowel(kendi bile yazamıodur ismini :) ) gene tarafımdan tavsiyedir.
 
Bad Soul ve Corvustheheretic iyi güzel demişsiniz de Paramparça aşklar ve köpekler ile Sideways tam olarak aşk temalı filmler değil.

Şarap ile olan aşktan bahsediyorsan o başka tabi Corvus:) O da mümkün sadece insan ilişkileri üzerinden almamak lazım değil mi?
 
haklısın rabit tam anlamıyla bir aşk temalı bir filmi sayılmaz ama kesinlikle içerdiği öğelerden biride aşk hem de sadece aşk temalı film diye vizyona giren şu 20 milyon dolar üstü kazanan amerikanın cici hatunlarını oynadığı filmlere nazire yaparcasına hepsinden de iyi aşk temasını işleyişi zaten film olarak kıyaslamıyorum bile.

Bu arada gene aklıma gelmişken midori no hibiri diye bir japon animasyon var onuda tavsiye ederim

Sonra when harry met sallly billy cristal meg ryan diğer klasik meg ryan filmlerinden çok ayrı gerçekten iyi bir film.

başka groundhog day Bill murray ve andie Macdowel bu harold ramis imzalı filmde oynuor kendisini deniro'lu analyze this ve that'den hatırlayacaksınız

iris vardı kate winslet ve judie denchin oynadığı biraz fazla hüzünlüydü ama çok başarılı bir filmdi bence.

in the mood for love yazılmış bende yanına Kar Wai Wong dan 2046 ekleyeyim ama kesinlikle in the mood for love ın yanında çok sonuk kalır.
 
başlık "aşkı en iyi tanımlayan filmler" ancak yazılan filmler benim bildiğim kadarıyla aşk işte budur böyle bişeydir,bunları hissetmektir vb. demiyor.Bu tip filmlerin (duygusal filmler) yapabileceği şey en fazla bi aşk hikayesini anlatmaktır diye düşünüyorum...

herneyse cedrix'in bi önceki sayfada bahsettiği gibi bu işin "en"i olmaz...olsa olsa "beni en çok etkileyen aşk filmi" olur...

Böyle düşünürsek "eternal sunshine of the spotless mind" , "my sassy girl" ve "a walk to remember" izlenmeye değer filmler diyorum.Özellikle my sassy girl'ün manyakları var bizzat tanıdığım...:)
 
Hmm... İnsan düşününce ve arşivini kurcalayınca çok film gelir aklına belki ama bir film şeridi geçti gözlerimin önünden başlığı okuyunca :)"Swept from the sea". Aniden gelen ve mutluluğun yanısıra pek çok derdi de getiren bir şey olsa gerek aşk. Aynı dili konuşmak hiçbir zaman mümkün değildir!!!
 
Geri
Üst