Transparan, İlk Albümü "B.A.K" İle Piyasada...

131qdt.jpg


Transparan, ilk albümü “B.A.K.” ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor…

Farklı bir ses olmayı amaçlayan Transparan, günümüzün alışılagelmiş Türk rock müziğinin aksine klasik rock ve hard rock tınılarını barındıran bir albüm ile merhaba demeye hazırlanıyor.

Toplam 8 şarkıdan oluşan albümde tüm şarkılar Transparan’a ait. Transparan, bu albümü tamamıyla kendi imkanları ile hazırlayarak; hem kendi karakterini daha açık ifade edebilmenin, hem de zoru başarmanın sevincini taşıyor.

Şarkıların kayıt ve sonraki aşamalarında Barbaros Ali Kaynak imzası bulunuyor.

Transparan, vokalde Hasbi Dereli, gitarlarda Gökhan Karakuş ve Emre Çeteci, bas gitarda ise Onur Talas’dan oluşmakta. Hasbi Dereli’nin, kendine has ses rengi ile hayat verdiği bu albüm, rock müzikte alternatif arayanlar için yeni bir seçenek olarak ortaya çıkıyor.

Arpej Yapım’dan çıkacak olan B.A.K. albümü 2013’de tüm müzik marketlerde sizlerle buluşacak...




ALBÜM



KLİP



İLETİŞİM
[email protected]
http://www.transparan.net/
https://twitter.com/TransparanRock
 

Dosyalar

  • slider.jpg
    slider.jpg
    61.1 KB · Gösterim: 114,457
Son düzenleme:
hayırlı olsun. hadımlı gitarlarla yapılan ağlak, arabesk işlerin prim yaptığı bir dönemde, şehirli(!) adamların çaldığı, dinlediği bir rock albüm yapmak deli işi... hepinizi tekrar tekrar tebrik ederim, elinize sağlık.
 
Albüm kapağındaki Transparan yazısı, Transformers yazısının çakması gibi olmuş sanki :). Ama şarkılar gerçekten çok başarılı şahsen sıkılmadan dinledim hepsini. Ama farklı bir ses olmamış kanaatimce. Türkiye'de çoğu grubun yaptığı rock'u siz de yapmışsınız. Belki biraz daha hard rock vari bir sound eklemiş olabilirsiniz. Kötü mü? Tabi ki hayır.
 
Öncelikle arkadaşları harcadıkları emek için takdir ediyorum, bir albüm süreci kesinlikle kolay değildir. Fakat şu var ki, farklı bir ses olma durumu pek yok gibi duruyor. Daha çok 80lerin hard rock albümlerinin tadında olmuş. Ama yine de bu piyasa, müzisyenleri bir yerde kimseyi sallamayıp istediklerini yapmaya itiyor, yani zaten albüm denen ürünün çok ticari değeri yok. Bu arkadaşlarda anladığım kadarıyla bunu yapmışlar.

Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, gitar-davul-bas üçlüsüyle uzun yıllardır rock müzik yapılıyor, ama artık neden bu işler farklı enstrümanlarla da zenginleştirilmiyor, sürekli distortion gitarın arkasında tonu pek bişey ifade etmeyen bas gitar... Klavyeler ve üflemeli çalgılarla müzikler zengileştirilse olmaz mı?

Bana, sen kimsin lan, otoritemisin diyen olabilir, eyvallah.. Öyle bir hakka hele hele bu arkadaşları eleştirmeye hiç olamaz, sadece fikrimi belirttim. Yolları açık olsun, piyasayı tınlamayan karakterlerinden dolayı arkadaşları kutluyorum.
 
vokal değişmiş mi ? klipteki vokal bildiğin o 80 ler ruhunu yüzüne haşince çarpıyordu adamın. ama bu vokal bilemiyorum aynı kişiyse bile sesini bu şekilde kullanmasına ısınamadım bi türlü
 
Geri
Üst