Bulutsuzluk Özlemi

bu ülke derock denince ilk aklıma gelecek gruptur. gerçekten konser performansları mükemmel olur. yıllardır promosyonsuz, hatta doğru düzgün klipleri dahi olmadan çok büyük işleri başardılar. ayrıca türkiye de ki en iyi politik rock yapan grup! :evil: :twisted:
 
bobbysands demiş ki:
bu ülke derock denince ilk aklıma gelecek gruptur. gerçekten konser performansları mükemmel olur. yıllardır promosyonsuz, hatta doğru düzgün klipleri dahi olmadan çok büyük işleri başardılar. ayrıca türkiye de ki en iyi politik rock yapan grup! :evil: :twisted:

+1.............
 
evet ya onlar 19 mayıs ta bizim okul konserindeydiler. bence çok eglenceli ya sarkıları. hatta bi keyboard cuları vardı adam cok muhtesemdi ya dinlemenizi tavsiye ederim.
 
gitaristleri gerçekten çok başarılı. ben dinlemeyi bırakalı baya bi kadrosu değişmiş. sina ve nejat kalmış.. 2 yıldır dinlemiyordum nerdeyse bu senfoni kasetiyle eskilere döndük yine :)
 
anlamsız değil mi?manga,dejavü gibi son dönem topluluklarıyla ilgili olarak sayfalarca yazı...ama bulutsuzluk özlemiyle ilgili olarak sürekli aynı kişilerin yazdıkları ve toplam 8 sayfa.aslında anlamsız mı ayıp mı blemedim...bilen yorumlar mı?
yıllardır türkiye de rock müziğin gelişmesinde emek kimlere ait ?
 
de demiş ki:
anlamsız değil mi?manga,dejavü gibi son dönem topluluklarıyla ilgili olarak sayfalarca yazı...ama bulutsuzluk özlemiyle ilgili olarak sürekli aynı kişilerin yazdıkları ve toplam 8 sayfa.aslında anlamsız mı ayıp mı blemedim...bilen yorumlar mı?
yıllardır türkiye de rock müziğin gelişmesinde emek kimlere ait ?
Anlamsız ve gereksiz olan; bir kişi ya da grubun bu forum baz alınarak kalitesinin seviyesi sayfa sayısıyla paralel tutulmasıdır...herkesin farkında olduğu üzere çoğu başlıkta maalesef grup elemanlarının saçları,kaşları,kliplerde giydikleri,sevgilileri,bir kişinin başka bir kişiyle karşılaştırılması üzerine girilen yıldız savaşları,kişiyi ya da grupları sahiplenir derecesinde fanların o kişiye karşı yapılan olumsuz bir yoruma verdikleri tepki yazılarından dolayı başlıklar şişiyor...bu demek değildir ki her başlıkta geyik oluyor ve sayfa sayıları bu yüzden artıyor...Aynen bunlardan B.Özlemi'nin başlığında bahsetmemin B.Özlemi' nin kalitesine ve dinleyicisine, başlığın sayfa sayısını arttırmaktan başka getirisi olmadığı gibi...


D.N:bu düşüncelerimi kesinlikle ismini verdiğin gruplara yönelik yazmadım...
 
impala güzel yazmış

orda bir kişi ya da bir topluluğun başarısını forum yazılarıyla paralel tutma fikri tamamen senin ortaya attığın bi düşünce.ismi geçen topluluklardan dejavu ve manga kanımca başarısızdır.ve bulutsuzluk özlemi...numara albümünü dinledin mi?yorum yapar mısın kullanılan kalıplar sound üzerine?belki sen yapabilirsin ama çok insan yapamaz.ama diğerleri senin de dediğin gibi...demek istediğim forumlar geyik için oluşturulsa da bu forum önemli bi forum.ve yorum ister.kullanmak gerekir.bi yere kadar geyik...
 
üstüne grup tanımam
hayatımın dönüm noktası güneşimden kaç ile oldu
ortamım yaşamaya mecbursun ile oldu
metroyu numara albümünü dinlerken tanıdım ve hep karşı yönden gelen birini hayal ettim
ama üzüldüğüm bir nokta vardı antalya konserinde bir kaç grup insan dışında şarkılarına eşlik edebilen kimse yoktu
bence gerektiği değeri görmüyor ama şuda bir gerçekki gereken değeri verecek insanda bulunması zor ender insanlar ve "Türkiye'nin aydınlık yüzü"nü oluşturuyor
 
İlk albümden beri çook değişti soundları, ama sürekli olumlu bi değişme oldu hep. Yani çıkan yeni albümleri için "bi önceki daha iyiydi" dediğimi hatırlamıyorum. Konserde canlı olarak bir kere izleyebildim Ankara Rock Festivali'nde, Moğollar'la birlikte festivalin en "kıdemli" olmalarına rağmen en enerjik grubuydular aynı zamanda.
Grup elemanları ayrı ayrı pek şirin zaten, ama "bence" Akın Eldes-Serdar Öztop değişimi pek güzel olmamış. Teknikleri hakkında birşey diyemem, ikisi de benim yorum yapabileceğimin fazlasıyla ötesinde; ama izlediğim konser ve televizyonda birkaç kere denk geldiğim programlardaki performanslara göre şöyle bir yorum yapabilirim; Akın Eldes sahneye daha çok yakışıyor, daha samimi bir havası var, ve bunun için de geneli "sempatik" (tabii ki özellikle de Sina abimizin yeri ayrı ;) ) olan bir gruba çok yakışıyor. Ama Serdar Öztop sahnede "bence" gayet kasıntı duruyor, ve sırf bunun için de sempati duyamadım.
Ha bu magazinel bi yaklaşım gibi görünebilir, ama değil. Bir grubun sahneye ne kadar yakıştığı, seyirciyle ne kadar olumlu bi etkileşimi olduğu çok önemlidir, ve düşüncelerim de bunun üzerine. Kesinlikle "o şöyle süper", "hayır hayır, bu böyle şahane" gibi tartışmalar başlatmak gibi bi amacım yok
 
Kesinlikle Moğollarla birlikte Türkiye'ye bu tarz müziğin girmesini sağlayan yegane grup.
Daha saçını biraz uzun bırakanın hemen damgalandığı bir toplum mevcutken bu adamlar bu gün bile sert sayılacak şarkılar yaptılar her şarkılarında güzel eleştiriler,mesajlar bıraktılar.Harran Ovası şarkısının terör-tarikat türü olaylar zirvedeyken çıktığını düşünürsek bu adamlar gerçekten iyi işler başardı.
Müzikal kaliteleri de tartışılamaz gerçekten üst düzey müzisyenler.
Eğer bu forumdaki sayfalar grubun kalitesini belirleyecekse bu başlık milyonuncu sayfada olmalıydı ve manga,mvö,,,, türü zirzopların söz konusu bile olmaması gerekirdi ama yazılan yazının uzunluğu değil özü baz alınmalı çok isteseydik bu başlığı "Nejat saçını boyatmalı mı? Serdar biraz daha şık giyinse hoş olmaz mı" türü yazılarla doldurabilirdik pek tabi ama bunlar bir müzik topluluğunun kalitesini,karizmasını düşürecek şeylerdir.
Sedar-Akın değişmesi sahne performansı değilde soloların hoşluğunu düşündüğüm için bence olumlu Akın Eldez'e laf söyleyemem kesinlikle ama Serdar Öztop'un semfonideki soloları çok sağlam....
 
serdar-akın farklılığında söyle bi yorum getirmek isterim.ikisi de teknik açıdan çok başarılı denecek pek bir şey yok ama ben akın eldes'in daha gitarında daha çok duygu görüyorum.herkesin aldığı tada bakar bence.
 
Evet çoğu kişiye göre Akın gruba daha çok yakışıyordu ama ben Serdarcıyım işte.
Teknik yönden yapılan yoruma katılmıyorum 2 gitaristimizde sartları eşit olsa bir Satriani,Vai olabilecek dizeydeler Türkiye de pek anlayan çıkmıyor iyi gitaristten bir grup turkrock cılar anlıyor ama bu siteyle sınırlı
 
sevgili malmsteen88 yazdıklarımda yanlış anladığın bi nokta olmuş.teknik açıdan çok başarılı.denecek pek bir şey yok dedim.turkiye'de rock mı yapılıyor lan diyenlerle uğraştım bu güne kadar eleştirini kablu edemem bu noktada.yanlış anlama benim yazıdaki hatamdan dolayı öyle okumuşsundur.neyse akın akındır srdar serdardır. bir de yavuz vardı....
 
Geri
Üst