Organize İşler

republica demiş ki:
rapunzelinorphanedland demiş ki:
sahnede yaptıkları vasat bi stand-up gösterisini,senaryolaştırıp perdeye aktarmışlar;araya da bi kaç şehrim görüntüsü ekleyip-ki filmdeki tek izlemeye değer kareler kanımca- çok iyi bi şey yaptıklarını sanmışlar.zaten ite kaka gitmiştim,tahminlerimde yanılmamışım.ama asla untumayacağım bu filmi;çünkü kendisi sinemada izleyip de uyuduğum ilk film :uyku
Nasıl uyumayı başarabildin bu filmde çok ilginç hepimizin başına gelebilecek bir takım olayları bence Yılmaz Erdoğan çok güzel anlatmış ve çok beğendiğimi söyleyemeden geçemiycem..Zaten eğlenmek ve gülmek için kısacası zaman geçirmek amacıyla giderseniz aradığınızı bulmanız zor..İstanbul görüntüleri havadan ciddi çok hoş olmuş ben İstanbul'da yaşamadığım halde imrendim...Filmin sonunda vermek istediği mesajı anladığımı düşünüyorum :twisted: :twisted:

ya ben de filmdeki bu ilginçliği anlayamadım.çok mu akıcı?çok mu ilginç bi konu?hayattan bezmiş bi çocuk vardır,hedef onu kurtarmaktır,ee yanına da bi kız konsa fena olmaz hani!pek tabii biraz da hayatına yenilik kazandırılır ki,herşey tepe taklak olsun,aksiyon olsun.ne bu durum ne de bundan alınacak bi ders(ne gerek varsa :roll: )bence hiç de ilginç değil.ist görüntüleri haricinde kaydedeğer tek nokta-belki de-şu kapkaç çetesi ve bağlantılı kişilerin dramlarının yansıtılması.ama ne yazıkdır ki,bu detay da ''komik mi bu?'' dedirten piyasa laflar ve espri tarzıyla gölgelenir.işte böylece uyunur... :uyku
 
Şimdi açık konuşalım. Tamam Yılmaz Erdoğan'ın kötü filmlerinden biri bu.
Ama Vizontele çok tutulmuştu. Bunda ise dediğiniz gibi stand-up ların sinamalaştırılmış hali.

Yılmaz Erdoğan belki stand-up tan aktarım yerine daha ilginç yeni bir konu bulsaydı film daha güzel olurdu.

Yılmaz Erdoğan bir kere Cem Yılmaz gibi belden aşağı espri yapsaydı zaten film dehşet komik olurdu. O istanbul manzaralarının üstüne bir komedi belki çok iddialı olurdu. Ama gelin görün ki Yılmaz Erdoğan Cem Yılmaz'ın aksine mantıklı konularda espri yapıyor. Belli tabuları aşmıyor. Bu yüzden de film vasatı aşmıyor.

Bu tıpkı çocuğun birinin yaptığı espriye ergenlikteki abi-ablalarının verdiği tepki gibi.

Bu yüzden G.O.R.A gibi, vizonteledeki gibi etkili değil. Bir de aradaki fark şu

Vizontele'de toplumun gerçeği, uç noktalarda mizaha alınırken,
Organize İşler'de daha çok hayal ürünü var ve alaycı değil de yaratıcı nitelikte.

Gerçeklerin mizahi abartısı toplumu güldürür. Çünkü insanlar birşeyler bulur. Mesela çocukların cıbılcızlak dereye koşması, ananın iki çocuğun kafasına (kepeğin kesilmeyesice) diye leğende vura vura yıkaması, Yılmaz Erdoğan'ın ordaki tiki vs.

Ama hayal ürünü bir hikaye her insanın zevkine hitap etmez. Bir de orda alaya alınan konu, bayat bir espri bu inkar edilemez.

Cem Yılmaz ve GORA filmi yılan hikayesi gibi bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. İmkansızlıklar arasında film replikleri üzerine defalarca düşünüldü ve Cem Yılmaz'ın da esprileriyle film tam cümbüş oldu.

GORA'da Cem Yılmaz'ın uzay yolu filmleri ile ilgili stand-up'ı aklıma geldi. Gerçekten zaten komik olan bir espri üzerine bu filmin yapılması muhteşem. (Fucking systems, oğlum kimsin sen/çık dışarı gibi replikler ya da force veren şu bunak var ya). Cem Yılmaz kendisini tanıyor. Vatandaşı neyin güldürdüğünün farkında ve herkese hitap ediyor.

Yılmaz Erdoğan'a kendi esprilerinden film yapmaktan ziyade, uç nokta abartılarından film yapmak daha çok yakışıyor. Ben kendisinin de bunun farkına vardığından eminim. Tabii yönetmenliği takdire değer. Nesi iyi oldu, Yılmaz Erdoğan'ın yönetmenlikte daha başarılı olduğunu gördük.

Stand-up'ı bıraksın demiyorum. Ama filmlere karıştırmak yerine Filmleri ayrı bir çerçevede ele alması bence daha mantıklı.
 
ben daha gecen akşam gittim güzeldi sinemada izleyerek zaman kaybedilmeyecek bir filmdi güzel espirileri vardı yılmaz erdoğan güzel noktalara deyindi bence bir daha izlenir bu film
 
Eusine hocam olayı çözmüş mükemmel bi yorum yapmış bende beğenmedim filmi sinemada izlenmesi gereksiz ayrıca replikler çok bayağı sürekli ana kız karı koca anlaşamıyo ne nereye süpermen kim vs çok sıkıcıydı
 
istemeyerek te olsa sonunda filme gittim. aman aman ii bulduğumu söyleyemesemde orta şekerli bi filmdi diyebilirim. daha fazla yorum yapmak istemiyorum...
 
Beklediğim kadar iyi bir film değildi.Vizontele'den sonra iyi bir film yapamadı Yılmaz Erdoğan..Hele Vizontele Tuba çıktığında hüzsrana uğramıştım.Rezaletti..Dilerim zamanla daha iyi olurlar..
Yine de izlemenizi tavsiye ederim.
 
Sanırım hepiniz komedi unsuruna takılmışsınız. Vurgulanan çok acı olaylar vardı. Tabutu taşıyan yada tabutun içindeki
Eleştirilerinize saygıyla bakıyorum. Fakat bir daha izlemenizi tavsiye ederim ve götüne güvenen götünü açsından çok ince işlenmiş göndermelere cem yılmazın yaptığı baya belden aşağı espriler yerine onları incelemenizi dilerim. Mehmet Ali Erbil ve Cem Yılmaz aynı katagoride ikiside sadece normal yaşamda küfür edemeyen belden aşağı konuşamayanları güldürebilir. Seviyesiz ABD programlarından çalıntı espriler ve milyon dolarlar. Sektörel bir kültürsüzlük ve acınası durum.
Saygılar.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmayınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
eskiden her pazar televizyonda donen amerikan filmlerinin kopyası... bir grup zenci cesitli suclar islerler hersey yolundayken bir mafyaya catarlar ve olay biter... hatta o filmlerdede new york un kusbakısı goruntuleri cok dikkat ceker... sanırım pek ozgun olmamıs ama cem yılmaz ın girdigi 10 dakika super...
 
Hafif anlatımıyla hoş bir film bence.Ki ilk defa Yılmaz Erdoğan'ın oyunculuğunu keşfetmiş buldum kendimi.Daha önce tiyatro,film ve ya parodilerini izlerdim ama yaratıcılık tarafı dışında oyuncu olarak pek dikkatimi çekmezdi Yılmaz Erdoğan.Ama bu filmde çok beyendim.
Ayrıntılara önem verilmiş,birden fazla sempatik karakter yaratmayı başarabilmiş içten bir film Organize İşler.Son dönemdeki izleyici oranı yüksek Türk filmleri içinde Babam ve Oğlum'um ardından iyi bir yerlerde konumlandırabildiğim bir film.Son dönemlerdeki öbür bol hasılatlı Türk filmleri fasulyeden.
 
Sevgili carolgerber, Vizontele filmlerinden herhangi birini izlemedin mi? Eğer izlediysen, Yılmaz Erdoğan'ın oyunculuğu nasıl oldu da dikkatini çekmedi? Hele ki, "Bir Demet Tiyatro" adlı eserde de kendisi oldukça ön plandaydı. Yanlış mıyım?

Sevgiler...
 
Geri
Üst