Standart akort düzeni için kullanılabilecek en kalın tel ölçüleri

Başlık her şeyi açıklıyor, standart düzen için en kalın hangi ölçüleri kullandınız? Sizce sınır ne olabilir?

5-6 aydır elektro çalıyorum ve en az bir kez daha standart düzende çalmak istiyorum, fakat tonlar ağır ve sert olmalı. Bending vs yapmıyorum. Köprü sabit. Sap ayarını falan yaptırırım ona göre.
 
0.13 dahil tüm kalınlıkta setleri kullandım. Fakat öyle her sapta olmaz, sap ağacının gerginliğe olan dayanıklılığı çok önemli.

0.11 deneyebilirsin, değişiklik olur. Drop Tune işlerine de girişebilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Merhaba az önce verdiğim siparişteki teller
Dean Markley Blue steel 10-52
Skull Strings Standard 11-52

yardımların için teşekkürler, ernie ball ve diğerlerini de sonra deneyeceğim
 
Ben Earnie Ball 011 denedim. Ibanez gitarım var. Drop işlerinde çok işe yarıyor kalın teller. Slipknot Drop B çalıyor o konuda çok rahattım ben. Ancak denildiği gibi sapın dayanıklılığını zorlama. Ibanez MTM2 ler galiba standart akortta çaldığında sap kırılmaları gibi olaylar oluyormuş. 011 den 09 a filan geçince ama teller ilk başta oyuncak gibi geliyo. Çaldığımı hissedememiştim ben. :D
 
ben bi tel keşfettim elixir 12 68 diye, hem drop Bb de sarımlı teller deli gibi tınılıyor hem de soloda sarımsızlar muazzam ton sunuyor. O tarz böyle sarımlıları kalın diğerleri de orta derecede teller kullanmak lazım. 10-52 Standard E için 10 numara olur bence.
 
11-50, 11-52, 11-54 uygun olur bence. Bend yapmıyorum diyorsan tabi ki 4. telin sarımlı olması problem yaratmayacaktır senin için. Böyle oluncada bahsettiğim ölçülerin üzerine çıkabilirsin. Ama çok sert olmayan tonlar istiyorsan, söylediğim ölçüler yeterlidir bence.
 
Geri
Üst