Yepyeni Bir Prosesör Mimarisi

Ben kullanacağınız işlemci sayısını merak ediyorum. Eğer cidden birden fazla gitar, enstruman girilmesi düşünülüyorsa, birden fazla da DSP olması gerekmez mi sabit kalitede bir çıktı için?

Onun da dışında, nasıl ki proje grubu oluşturuyorsunuz, efektörün içinde de bir kaç DSP işlemciyle bir grup oluşturup bazı görevleri bazı DSP'lere atamanız faydalı olabilir. Bunun örneği var zaten boss'larda ama yine de hatırlatmak istedim.

Bir öneri daha, mimariyi 19" rack şeklinde yaparsanız, veya bir bilgasayar kasası gibi, parça ekleme çıkarma yapılmasını da mümkün kılmış olabilirsiniz teoride.

Bir öneri daha ki bence bu önemlidir, all-in-one tarzı birşeyden kaçının derim. Aynı anda 2 gitar girsin, wireless desteği olsun, multi-track recording yapsın gibi özelliklerden kaçının. Digitech bu işe girişti ve bence hiç de karlı çıkmadı. Daha çok, öenmli tek bir soruna çözüm olan bir ürün çıkarmanızı diliyorum. Bence sloganınız kullanımda kolaylık olmalı ki artık nerdeyse her ürün tak kullan sürülüyor piyasaya. Programlama bilmeyen biri de bu aleti kullanabilmeli, illa ki programlama yapmak isteyen biri de basit ve kullanışlı bir arayüz sayesinde bunu yapabilmelidir kanımca. Herkes c++, java falan bilmeyebilir...

Zaten bir bilgisayar yapmakta olduğunuzun farkındasınız. Kolay gelsin diyorum size...
 
Jeff_Loomis,

Önerilerin için teşekkürler.

Söylediğin gibi birden fazla DSP işlemcisi kullanmayı yani paralel işlemciler fikrini birisi daha söylemişti. İşletim sistemlerinin çoğu işlemleri küçük zaman parçalarına ayırarak tek işlemcide çalıştırabiliyor. Fakat bizim kullancağımız DSP çipleri kapasite olarak yeterli olmayabilir, bu durumda birden fazla kullanılabilir. Fakat dediğin gibi Boss'larda var ise, demek ki biz de gerek duyacağız.
 
Geri
Üst