El Yapımı Sansamp Gt2 Kayıt Eklendi.

slm

tşk ederim özbeksel sağol başlığıda değiştirdim ama herhangi bi yanlışım varsa silmeden önce uyarırsanız sevinirim saygılar
 
slm

alın bakalım gt2 devre şeması varsa uraşan görsün nasıl bi müsibetle uraştığımı şema pdf şeklindedir acrobat reader yüklemeniz gerekebilir.


http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=79

GT2 budur.

ayrıca diğer devrelere gözatmak isteyenler
www.tonepad.com girebilirler fx projekt bölümünde diğer kompakt pedalların açık ve baskılı devre şeması ve elemanların devre üzerindeki yerleşim planı bulunmaktadır.

saygılar...
 
ben şeyi merak ediyorum ya. sen elektronik ya da elektrikle alakam yok amatör uğraşıyorum demişsin ama nasıl yapıyorsun ya harbi çok merak ettim yani nerden aklına geldi?ilk pedal yapmaya kastığında hangisini yapmak için kastın?ya da 10 tane ds-1 yapardım bu sürede diyorsun ve anladığım kadarıyla parasal açıdan da satılan fiyattan aşağıda olan maliyeti var işin. 10 t5ane ds-1 yapsam veya 2 tane yapsam bizim grubun distortion sorununu çözerdim.:D nedir ihtiyacım olan bilgi seviyesi bana yardımcı olabilir misin?destan yazdım adeta ama cevap bekliyorum gerçekten biraz öğrenmek istiyorum bu olayı. ö.m dan da konuşabiliriz...
 
Re: slm

presence demiş ki:
evet arkadaşlar üzücü bi haber vermek zorundayım fıttırmama ramak kala ruh sağlım açısından bırakıyorum gogostar bi gt2 çalışıyor ama diğeri tüm çabalara ramen kurtarılamadı başınız sağ olsun.işin şakası bi yana mic mod ve amp a en az tek gt2 için 24 kablo ile boşuyorum olacak gibi değil sonuçta bende elektronik mezunu değilim amatör olarak uraşıyorum bu işle çekilmez. sonuç olarak modratör kardeşlerden başlığı silmelerini rica ediyorum bir gereği kalmamıştır ilanın.. herkeze saygılar sevgiler...

kardeş nerede takıldın, sorun nerede? sorun iki kanalı tek bypass tan ayrı ayrı kontrol mu acaba? neden bu ise nasıl bağlantı yapacagın hakkında yardımcı olmaya çalışayım.
ben yaptığım gt2 de elektronik bypass kullanmıştım :D
 
slm

sorun bypass değil bitanesi çalışyor gt2 lerin bypass dpdt ile yapılıyor elektroniğini yapmaya gerek yok boşuna zaman kaybı bitanesi çalışmaıyor yani ne yaparsam yapayım hata var ama okadar eleman arasından ayıklayamıyorsun pes ediyorsun sorun orda.

keshMEkesh sorularına gelince elektroniğe orta okul başlarında merak saldım başlarda ufak tefek devreler yapıyordum. filan şeklinde gitti ama öle çok devre yapmışlığım yok yani bi tane 200W power amp yapmıştım filan az çok anlıyorum.bende teori az ama pratik fazla.ihtiyacın olan bilgi seviyesi çok abartılacak bişey yok temel elektrik kurallarını ve elektronik malzemelerin çalışma ilkerini öğren daha sonra basit devrelerle başla ds1 bunun için ideal parçaları kolay bulunuyor ve yapımıda çok zor değil elektronikle uraşan bi arkadaşın varsa eğer basklı devre çıkartma yöntemlerini göstersin sana yada netten araştır sende yapabilirsin öle çok zor değil tahminimce ds1 basit yani
 
valla ben lise-2 deyim ve müzikle yakından ilgileniyorum. dersler de fena değil o yüzden aileden ricalarla -şimdilik- profesyonel anlamda başlamıcam. ve küçüklükten beri en büyük hayalim elektrik-elektronik mühendisi olmak. ama şu ana kadar ne bir devre yapmışlığım var ne de bir elektronik eşya açmışlığım. sence nerden öğrenebilirim bu devre elemanları vb.ni. kitaplar vardır eminim ama anlayacağım tarzda anlatanlar var mı? böylece meslekle müzik beraber işlemiş olcak aileden de tepki almıcam! :D
ufak bir hayat hikayesi oldu,uğraştırdım ama gerçekten merakım var bu işe...
 
slm

kitaparı elbette var biraz bakman gerek ben kitaptan öğrenmedim yani birazda bu işin manyağı olman gerek şöleki ben her aldığım aletin mutlaka içini açmışımdır herşeyin ne olursa olsun TV dahil hatta TV den hoperlör çıkışı yapmıştım yanına 2 tane daha kolon filan koymuştu kısacası merak ve birazda delilik bu işi götüren
 
Re: slm

vileshome demiş ki:
presence demiş ki:
..şöleki ben her aldığım aletin mutlaka içini açmışımdır herşeyin ne olursa olsun TV dahil..

sen bidaha satarsın "çok temiz xxx" diye :D

tamam da misal bi çok aletini zaten normal kullanıcıda açıyor pil takmak için eski üretim gt2 ler pil yer yoktu misal olarak. içini açınca pedalın bekaretimi gidiyor.. anlayamadım..
 
nacizane ben de gt2 yaptım kendime; alet şu anda kutusuz, çıplak vaziyette ve bu durum dip gürültüsüne neden oluyor. buna rağmen tonlar beni mest etti. kutu işini halledeyim hemen kayıt ekliyorum dostlar ;)
 
Re: slm

presence demiş ki:
...tamam da misal bi çok aletini zaten normal kullanıcıda açıyor pil takmak için eski üretim gt2 ler pil yer yoktu misal olarak. içini açınca pedalın bekaretimi gidiyor.. anlayamadım..

-Haklısın delikanlı elektronikçi açacak,kesecek,biçecek.Yoksa nasıl öğrenecektik,okulda "Distortion pedal yapımı ELK:101" dersinde göstermediler ya pedal yapmayı hehe :)
 
bende 2 tane anfi yapmıştım.Biri 200w diğeri 10 w akülü yani kablosuz mablosuz çık bahçeye çal:D Ben de bi deniyim die düşünüyorum pedalı.tonları çok hoş hadi bakalım hayırlısı;)
 
Geri
Üst