Ebay'den çoklu set olarak gitar teli almak?

Selamlar.Türkiye'de mağlum gitar telleri dışarıya göre oldukça pahalı hattı bazı dükkanlarda anormal fiyatlar isteyebiliyorlar.Ebay'den daha önce alışverişlerim oldu.Gitar teli getirmek istiyorum ancak 10 lu set olarak getirirsem herhangibir sorunla karşılaşırmıyım?Yani sen 10 lu set olarak almışsın bunun ticari bir çıkarı olabilir vergi vs ödemen gerekir tarzı bir yaklaşımla karşılaşırmıyım acaba?

http://www.ebay.com/itm/Daddario-10...389?pt=Guitar_Accessories&hash=item3a77915cf5
http://www.ebay.com/itm/10-Sets-DAd...449?pt=Guitar_Accessories&hash=item257b802081
 
Uzun zamandır hellraiser C-7 üzerinde ernie ball 2620, blackjack C-7 üzerinde ise 2621 kullanıyorum. Bir sebepten sap, entonasyon ve eşik yükseliğine dair hemen her ayarın iki gitarda da aynı olmasına rağmen 2621 ile hellraiser'dan aynı tuşeyi alamıyorum. Haliyle bir nebze daha kalın olan 2620 seti tercih ediyorum. lakin, iç piyasamız sağ olsun yeri geldiğinde "talep yok daha gelmez" denerek, yeri geldiğinde ise "önümüzdeki ay kesin" vaatleriyle maymuna çevrilmekten bıktım. İstemediğim gitara istemediğim seti takmak da can sıkıcı oluyor. Habire sapla oynamak hoş bir duygu değil. Ek olarak mağazadan mağazaya değişen esnaf ağzı ve fiyatların muazzam değişkenliği hadisesine hiç girmiyorum. (ağzına kürekle yımışmak)

Bu arada, ter asit oranıma ve sonuçlarına dair başka bir başlıkta da durumumu belirtmiştim; ben teller de dahil olmak üzere her çeşit metali eriten bir canlı türüyüm. Gitar zararlısıyım resmen. Kımıl mode on. O yüzden tel sarfiyatım hayvanca, insanlık dışı.

Son 2 yıldır 12'li veya 6'lı set halinde düşen indirimli paketleri takip ediyorum. Şuana kadar 2 kez 6'lı set halinde 2620 ve 2621 birlikte aldım ebay üzerinden, ve gayet memnunum. Daha ucuz, hızlı, sıkıntısız. Çoğunlukla da güvenilir. Bir kere ebay üzerinden yıllar yıllar önce bir saç bakım solüsyonu seti aldım. Bugünün parasıyla da o vakit sanırım bir 150-200 tl ödedim. Paket asla elime geçmedi. Birkaç mail ötesinde ilişkimiz de yürümedi ebay ile. Sonra kel oldum. Ama mutluyum. Tellerim ve ben mutluyuz.
 
Ben de memleketimiz sınırlarına girince iki üç set Ernie Ball cobalt alayım demiştim ama fiyatı görünce hızla uzaklaştım :)
Bu arada yurtdışı sınırı 75 euro değil mi?
 
Geri
Üst