Ardem

A

ardem fan

ARDEM KİMDİR? (BİYOGRAFİ)
mhlks.jpg

13 Mart 1986 yılı İstanbul doğumlu olan Ardem, Müjdat Gezen Sanat Merkezi konservatuvarı hafif batı müziği bölümünde aldığı 4 yıllık eğitimin yanında, Eskişehir Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Ailesinden gelen müzik yeteneğini, lise yıllarında yaptığı bestelerin çevresinde de ilgi çekmeye başladığını anladığında, kararını verdi. O artık müzisyen olacaktı. Konservatuvar eğitimi ile beraber söz yazarı, besteci ve aranjör kimliğinin yanında solist olarak da doğuştan var olan yeteneğini pekiştirerek çalışmalarına devam etti.

2011 yılında ünlü aranjör - müzik direktörü Selim Çaldıran'la tanışıp şarkılarını dinlettiğinde aldığı olumlu teşvikle, artık albüm yapma zamanının geldiğine karar verdi. Bir yılı aşkın stüdyo kayıtlarının ardından titizlikle hazırladığı, büyük çoğunluğunu kendisine ait eserlerden oluşan albümünü tamamladı.

Bir şeye daha karar vermesi gerekiyordu. Bütün çalışmalarını kendi imkanları ile üstlenmişti. Bu albümü çıkarmak için en doğru kararın, kendi kuracağı şirkette çıkartmak olduğuna kanaat getirerek Nada Müzik Yapım şirketini kurdu.

Bu günlerde LABİRENT ismini verdiği ilk albümünü müzik severlerin beğenisine sunmanın heyecanı içerisindeki genç sanatçı; idealist bir müzisyen olarak, gerek meydana getirdiği eserleri, gerek yorumu ile müzik adına güzel ve kalıcı şeyler yapmayı kendisine ilke edindi.

W.Shakespeare Müzik hakkında şöyle demiş;

“ Müzik; gökle yer arasındaki her varlığı hiç kimsenin düşünemeyeceği bir kudrette sarsar. “

Ardem'in Sosyal Medya Kanalları
Resmi Web Sitesi
Facebook
Twitter
Youtube
Ardem - Labirent Albümü
mhlgq.jpg
ARDEM, bestelerinin tamamı kendisine ait 11 şarkı ile merhaba dedi müzik severlere.

Nada Müzik etiketi ile müzik marketlerdeki yerini alan Labirent albümünde yer alan bütün şarkılar, ayrı ayrı renk katıyor müziğin büyülü dünyasına.

Müzikseverlere bir de süprizi var genç müzisyen ARDEM’in. Türkiye’nin yetiştirdiği, tarzı, sesi, yorumu ile herkesin büyük saygınlığını kazanan büyük ses sanatçısı Müslüm Gürses ( Nam-ı değer; Müslüm Baba ) ile “ Vazgeçmek Kolay Mı? “ isimli şarkısını beraber seslendirdi.

mhllq.jpg

İlk klibini de, Ardem&Müslüm Gürses düet’ i olan “ Vazgeçmek Kolay Mı? “ isimli şarkısına çekti. Klip’ in yönetmenliğini ise başarılı yönetmen “Devrin Usta” gerçekleştirdi.

Stüdyo Maestro da kayıtları yapılan albümün, müzik direktörlüğünü, sayısız başarılı çalışmalara imza atan “Selim Çaldıran” üstlendi.

Gültekin Kaçar, Serhan Yasdıman, Uğur Varol ve Ansable String Group üyeleri olan değerli müzisyenlerle gerçekleştirilen kayıtlara, vokallerde Selim Çaldıran ve Elif Kaya eşlik etti. Mix ve Mastering çalışması Candar Köker tarafından yapıldı.

Albümde; sözleri ulusal ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’ na ait, müziği Ardem ve Selim Çaldıran tarafından gerçekleştirilen “ İSTANBUL” isimli sürpriz bir eser bulunuyor. Bu eseri dinlerken inanıyoruz ki, Dünya’nın başkenti İstanbul'umuzu farklı duygular ile, farklı bir bakışla dinliyor olacaksınız.

İdealist bir müzisyen olarak, gerek meydana getirdiği eserleri, gerek yorumu ile müzik adına güzel ve kalıcı şeyler yapmayı kendisine ilke edinen genç müzisyen ARDEM; Modern Pop öğelerinden, Alternatif Rock, Funk, Soul, R&B Pop, Pop Caz ve New Age müziğinin evrensel boyutlarından esinlenerek, kısmi olarak harmanladığı LABİRENT albümünde sizlere doyumsuz seçenekler sunuyor.

Albümü TTNET Kanalından Ücretsiz Dinleyebilirsiniz.
Albümdeki Şarkıları
Bir Kurşun Verin
Söz: Ardem & Ayşe Birgül Yılmaz Müzik: Ardem​
Vazgeçmek Kolay Mı?
Söz & Müzik: Ardem​
Haberin Yok
Söz: Ardem & Fırat Ovalıoğlu Müzik: Ardem​
Lacivert Yalnızlık
Söz: Ayşe Birgül Yılmaz Müzik: Ardem​
Gözünaydın
Söz & Müzik: Ardem​
Sessiz Kalma
Söz: Ardem & Fırat Ovalıoğlu Müzik: Ardem​
Yoksun
Söz & Müzik: Ardem​
Farklı Mevsim
Söz & Müzik: Ardem​
Sensiz Olmaz
Söz: Ayşe Birgül Yılmaz Müzik: Ardem​
Labirent
Söz: Hakan Kambay Müzik: Ardem​
İstanbul
Söz: Aşık Veysel Şatıroğlu Müzik: Ardem & Selim Çaldıran​
Ardem'in Klipleri
Ardem & Müslüm Gürses - Vazgeçmek Kolay mı Klibi

Ardem - Lacivert Yalnızlık Klibi

ARDEM - GÖZÜNAYDIN (Gece Gece Hakan Bilgin Talk Show FOG TV)

Ardem - Labirent Albüm Lansmanı Röportaj (TMB TV)

 
Geri
Üst