Uyku

Ortalama günde ne kadar uyuyorsunuz?


  • Toplam oy veren
    1,275
Uyku, duyularımızın daha sınırlı çalıştığı ve istemli hareketlerimizin daha azaldığı bir dinlenme hadisesidir. Uyku ihtiyacımız; kalıtsal, hormonal, çevresel, psikolojik faktörlerden oldukça etkilenir.

Günde ortalama ne kadar uyuyorsunuz?

Ben 8 saat diyebilirim. Ama bu aralar 6.5 , 7 saate düştü...
 
Değişiyo ya.Okul vs birşey varsa.5-6 saat diyebilirim.

Yoksa yine değişiyor.Şu aralar 8,10 saat uyuyorum.
İstem dışı olarak 9 gibi uyuyup sabah 5-6 gibi uyanıyorum..
Düzenim bozuluncada akşam 8,9 gibi uyanıp sabah o saatlerde yatıyorum..

Lan? Bi doktora gidiyim ben
 
Al iişte uyku dandikliğinin birde şurasına uyuz oluyorum..Gece uyanık kalınca yada sabah çok erken kalkınca forumlara bi sürü şey yazıyorsun..Tabi o saatte kim kalkım post una cevap verecek...Sıkıntıdan patlıyon böyle işte...Birisi yazsa yapıştıriyim cevabı hemen ama yok...Uyuyo millet..Bendemi uyusam??
 
Hafta içi 2 de yatıp 7:30 gibi yatıp ortalama 6 saat falan uyuyorum haftasonu da normalde 7 saat uyuyup kendim uyanıyorum ama sırf haftaiçinin acısını çıkarmak için tekrar uyursam bi 3 saat sonra anca kalkabiliyorum... Çok yorgun değilsem 7 saat her halikarda yetiyor bana...
 
Kardeş anketteki saatlerin sol yanındaki rakamlara gerek yok bence.

Göz ve kafa karışıklığı yaratıyor gibi geldi.

Yine de sen bilirsin.

Ben 8 saatten az uyuduğumda vücudum tam dinlenmiş olmuyor hiçbir zaman.

Ama yazın kazıda 7'de iş başı olduğu (Allahtan hafta sonu tatil de oradan yırtıyoruz :) ) ve akşamları da erken yatılamadığı için 5-6 saate düşüyor.

Uyku güzel şey.
 
Ortalama 6 saat uyuyorum bu bazen 4 te olabiliyor,
çalışıyorum ve kendime zaman ayırmak için uykumdan fedaakrlık etmek zorundayım.
Önceden olsa ünv. zamanında bide gece okuduğum için ortalama 12 saat falan uyuyordum, resmen günün yarısını çöpe atıyormuşum.
Dinlenebildiğin kadar uyumak kâfi bence.
Şimdide tam dinlenemiyorum ama en azından zamanım çöpte değil cebimde kalıyor :)
Zamanın kıymetini bilmek lazım çok fazla uyumaya karşıyım açıkçası, uykuyu çok sevmeme rağmen.
 
ya aslında fazlası zaman kaybı gercekten.ama insanın en rahat en sorumsuz oldugu hal..hele de depresyon da iseniz bütün bi gün uyumak çok güzel oluyor.ama tabi hersey dozunda olmalı..
 
valla benim ne kdar uyuduğum uyuyacağım bgelli olmuyor. kimi zaman 12 saati buluyor kimi zaman ise 3 saatle idare ediyorum. ama 8 saatten aşğı uyudum mu çok kötü oluyor :S
 
valla benim ne kdar uyuduğum uyuyacağım bgelli olmuyor. kimi zaman 12 saati buluyor kimi zaman ise 3 saatle idare ediyorum. ama 8 saatten aşğı uyudum mu çok kötü oluyor :S
 
bana kalsa hiç uyanmicam ya..uyumak gibisi varmı :oops: cok güzel ya.. rüya görmek $ahane bikere..ya hiç uyumicaksın(sevdiklerin ,sevdiğin ;) yanında olcak ama) yada hep uyicaksın bnce..gel görki uyku aşığı ben günde 5-6 saat uyuabiliorum..!!
 
ben uyuyorum,ama hemen uyanıyorum:) 1 saat bile deliksiz bi uykum olmuyor. bi de gece kendi evinde değilsen yapacak bir şey de bulamıyorsun. zor iş yaa. kaç saat uyuduğumu hesaplamam da bu yüzden benim için pek mümkün değil. horultular eşliğinde uyuyan o insanları uyandırmak istiyorum ama sonuşlarına katlanma riskini göze alamıyorum.
 
Hafta içi 6 saat uyuyorum ve sbah dershanede halim duman oluyor..Tek tatil günüm olan pazar günleri 13 saate kadar çıkabiliyo bu rakam ama bu seferde gün sadece evde geçiyor çünkü tam anlamıyla uyanamıyorum..
 
bir de şöyle bir durum var ki ben ne kadar uyusam da bir şey fark etmiyor çünkü deliksiz bir uyku çekemiyorum eğer çok yorgun değilsem. bu yüzden de az uyuyorum zamanım boşa gitmesin diye... nasılsa tam dinlenemiyorum :(
 
Bi gün adam gibi uyumadımmı, hafta boyu bunun acısını çekiyorum. Ayakta duracak halim yok ama unive gitmek zorundayım. Böle olunca bi şey anlamıyom ama devamsızlık sınırında olduğum için mecburen gidiyorum.
 
bütün öğrenci evlerinin ortak kaderidir bu.sabaha kadar oturup güneşi görmeden yaşamak.bütün günü uyuyarak heba etmek..iş hayatı hayatı düzenli yaşamaya teşvik biraz aslında galiba
 
Ya iki gündür bir tarih bi coğrafya sınavım var hepsi 70 sayfa. Tek çare sabahlamak. Sınav dönemleri uyku pek mümkün olmuyo eğer düzenli çalışan insanlar değilseniz. Gece 2de çalışmaya başlamak gibi bir özelliğiniz varsa hele daha da çekilmez oluyor.
Cuma 15 saat uyuyacağım, sonra yılbaşı..
 
Geri
Üst