Uyku

Ortalama günde ne kadar uyuyorsunuz?


  • Toplam oy veren
    1,275
Güzel bir konu kesinlikle uykusuzluğun yada düzensiz uykunun adamı hantallaştırdığı ve negatif bir havaya boğduğuna bende tanık oldum yıllarca. Ha şimdi uyku düzenim var mı? Yok :D Gitara tek ayırabildiğim vakit bazen 23ten sonra ayda 24ten sonra saat 2 yada 3e kadar olan dilim. Ama yinede düzen sayılır :D Her gece 3te uyuyorum saat 12 yada 13te uyanıyorum. Commanderin yaptığı tabi çok daha sağlıklı ve ideal bir yöntem ama. İşte gitar çalışmaya vakit yaratmaya çalışıorum :S Gerçi gece gece o yorgunlukta gitar çalmakta sinir bozuyor hevessiz hevessiz kendimi kasa kasa çalışıyorum ama ne yapalım. Gitar hastalık olmuş bende.
 
commander demiş ki:
silent_guitar demiş ki:
Son donemde cok bariz bir sekilde farkettim ki, duzenli ve yeterli uyku insanin gun icindeki performansini ve ruh halinin olumlu yonde cok etkiliyor. Soylenen sudur ki, karanlik bir odada 6 saatlik bir uyku yeterlidir. Bana gore dogru.. Son donemde saat on itibariyle yataga girmis, kisa sure icinde de uykuya dalmis oluyorum. Bu sekilde alarm calmadan kalkmis oluyorum.. Hafta onlari da ayni sekilde! Gunler daha uzun gelmeye basladi.. Ama en onemlisi bunu aliskanlik haline getirmek, aksi takdir de cok etkili olmuyor.
Evet silent_guitar, yatma ve kalkma saatlerini alışkanlık haline getirmezsen, uyku uyku olmaktan çıkıyor.

Sevgili marzaleka ve Demirpence'nin önerilerini bir kaç günden beri uyguluyorum. İlk bir kaç gün çok zor geçti. Uyku gelmiyordu bir türlü :)

Ama 3 günden beri saat daha 22'yi gösterirken, tatlı bir ağırlık çöküyor üstüme.. Göz kapaklarımı zor tutuyorum.. Ben de fazla kasmıyorum, doğru yatağa gidiyorum :) 5 dakika sürmüyor, uykuya dalmışım..

Şimdi daha zindeyim ve daha moralliyim. Kişisel ve sosyal problemlere verdiğim tepkilerin süresi de kısaldı.
Kararsızlık göstermiyorum, 'en kötü karar kararsızlıktır' felsefesinden hareket ederek, en kısa zamanda kararlarımı vermeye çalışıyorum. Problemlerin çözümünü ve bugünün işlerini yarına ertelemiyorum. Eskiden böyle davranamıyordum, çünkü uykusuzluk düşünme melekelerini ağırlaştırıyordu. Uykusuz kalan bedenin bitkinliği zihnin çalışmasını daha da yavaşlatıyordu. Sanırım beden düzenli uykuya alıştıkça, her şey daha da iyi olacak.

Bir tek problem var, erken yatınca erken kalkıyor insan. Sabahın 6'sında etrafta pek canlı yok :) Ben de günlük sporunu sabah saatine aldım, şimdilik bulduğum çözüm bu.. Bir de (Trakya'nın güzel bir köyünde yaşadığım için) sabahları tabiatın uyanışına tanık olmak büyük bir keyif..:)

tebrikler commander,harbiden sevindim ;)
 
Teşekkür ederim marzaleka.

Sayenizde uyku düzenimi sürekli bir hayat biçimine dönüştürmek üzereyim.
Bu konuda kesin kararlıyım.

Uyku düzenimi disipline etmek, bir çok alanda alışkanlıklarımı değiştirmeme de sebep oluyor. Örneğin, eskiden saat 01 veya 02'de forumlara yazı yazardım veya arranje partisyonu yazardım, şimdi yazmıyorum. Çünkü artık o saatte uyuyorum :)

Örneğin dün gece; İspanya-Türkiye maçı sebebiyle, yatma saatimde (01:30) mecburen değişiklik oldu . Eskiden olsaydı, uyku açığını telafi etmek için saat 9 veya 10'da kalkardım. 10'da kalkardım, ama 07'den sonraki uykunun bir faydası yok ki. Ama bu sabah zor da olsa yine olması gereken saatte (07:00) kalktım. Öğle uykusunu da kesin kaldırdım, akşam saat 22'de uykumun geleceğine adım gibi eminim...

Bu mesaj vesilesi ile sana, Demirpence'ye ve konuya katkısı olan forum yazarlarına tekrar teşekkürlerim sunarım.

Sevgiler, Saygılar
 
Saatler ileri alınmış haberim yok :D Yine 3 te uydum sanıyordum kendi saatime göre :D Sabah annem hadi uyan saat 12 diyo ben bir gözümü açıp hayır 11 diyorum :D En sonunda uyandım gittim oyumu kullandım işlerde yoğun olmadığı için Peder'dende laf yemedik :D Ama birgün başıma alıcam belayı bu uyku problemi yüzünden :D
 
Cok gec saatte yatip 12 saat uyuyup ogleden sonra 1'de, 2'de kalkmanin aslina bakarsaniz hic bir anlami yok. Erken yatarak alacaginiz 8 saatlik bir uyku cok daha iyi gelebilir vucuda.. Aslolan karanlikta. gece uykusu uyumaktir.. Deneyin, gorun derim.

Sevgiler..
 
yaşlılar geceleri yatarken dişlerini suya koyar ya bende keşke beynimi çıkarıp suya koyabilsem ve hiç düşünmede uyuyabilsem şahane olurdu:)
 
son iki günde yaklaşık 4 vize geçirdim.
3 ü iyi biri orta halli geçti.
zannediyorsam en çok hasret olduğum uykuya önümüzdeki yarım saatde kavuşucam.
gözlerimin altı morardı yüzüm karardı bi garip oldum. pokemona benzedim.
kıssadan hisse uyku iyidir kan filan yapar ;)
 
Senkronize uyku diye ben buna derim :)
sleeping_men.jpg

Ne de güzel uyuyorlar... gel de uyuma :)
 
tretorian- demiş ki:
son iki günde yaklaşık 4 vize geçirdim.
3 ü iyi biri orta halli geçti.
zannediyorsam en çok hasret olduğum uykuya önümüzdeki yarım saatde kavuşucam.
gözlerimin altı morardı yüzüm karardı bi garip oldum. pokemona benzedim.
kıssadan hisse uyku iyidir kan filan yapar ;)

lanet olsun o vizelere ya,vizeler yüzünden telef oldum.ama neyseki bittiler,şimdi harika bir uyku düzenim var.gece en geç 1'de yatıp en geç 10'da kalkıom.gerçi gündüz uyumamak için gereksiz gereksiz işlerle uğraşmak zorunda kalıyorum ama olsun,işe yarıyor :LOL:
 
en temizi 3 saatlik uykudur hocam fazlasına gerek yok filmin birinde de diyor omur kısa uyuyarak bosa harcamayalım diye :Dhehe oneriler icin saolsun bu arada uyku sorunu olunca ise yarıyor
 
uyumak gibisi var mı ya :D hani bi de okula ya da işe gitmek için telefonunuzun alarmı calar ya,bi offf cekerek onu bi 5 dk daha ertelersiniz ,işte en tatlı uyku da o 5 dklık uykudur.Okul zamanı sırf biraz daha uyumak için sabah derslerine girmezdim...hey gidi günler hey
 
derslerde yerine imza atanlar olduğu sürece benim gibi öküz uykusuna yatanlarda hep bi aralık bulur 1-2 saat fazla uyku için.uyurum iyi uyurum hatta biz kız arkadaşım vardı saçıyla oynayınca uyuyordu sanırım iyi uyurum ve iyi uyuturum acaip uyutuyordum :)
 
Geri
Üst