Custom Pedal Board Yapımı

Ben şu anda 85*45 cm ve 20 cm yükseklikte çift katlı, içi ahşap, dışı çanta kılıfı şeklinde bir tane yaptırıyorum. İstersen yaptırdığım yerin numarasını veriyim sen de konuş, yaptır. Ayrıca benim kutuyu yaptırdığım yerle bağlantılı başka bir dükkan da dışı metalden ve ahşaptan yapılma kutu yapıyor. Şu anda hava kuvvetleri bandosuna müzik aleti kutuları yapıyorlar. Kutuları görsen hayran kalırsın. Kutuların dışı resimdeki gibi şuna benzer şekilde:

Homeslice.gif

Elektrik işini yapmıyorlar, o sana kalmış.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ne kadara yapıyorlar fiyatı belli mi? birde nerde bu yer? büyük derken ben seninki kadar büyüğünü kastetmedim ama o ölçüler verilir ona göre yapılır. senin için zor olmassa bitince bi iki fotoğrafını yollayabilirmisin bana? benim için iki şey önemli biri çantayı taşırken aletlerin zarar görmemesi, diğeride kurulu düzenlerinin bozulmaması yani çantayı açtığımda dizdiğim şekilde bulmak istioyorum pedalları üst üste değil :D tam kafamdaki şey bu yolladığın fotoğrafta olan gibi çok şık ve sağlam görünüyor ama fiyat önemli tabiki
 
Kendi pedal kutum ahşaptan yapılma ve üzerinde sert bir maddeden özel bir kılıf var. 80*20 cm genişlik ve 10 cm yükseklik var. Bunu geçen sene 50 ytl'ye yaptırdım.
Şimdi aynı yere arkadaşım için yaptırıyorum. Sana ölçülerini söylediğim çift katlı bu pedal kutusu da 50 ytl'ye yapılacak.
Metal kutu hakkında fazla bilgim yok ama orda birkaçını sorduğumda 100$ filan dediler. 80*20 cm ebatlarında bir metal kutuyu ortalama 140 milyona yaparlarmış.
Kutulara pedalları alttan vidayla monte ediyorsun. Pedalların vidalarını çıkarıp buraya uygun uzunlukta vidalar ayarlayıp yapman gerek. Bu iş sana kalmış. Ama kutu kırılsa dahi pedallar yerinden çıkmaz. Eğer metal kutu yaptırırsan da, taraflardan birinin ahşap olmasına dikkat etmen gerek. Yoksa metali delmek zorunda kalırsın. Bu arada eğer tabanı plastik yaptırırsan henkelin japon uğusuyla yapıştırarak ölene kadar sabit tutman da mümkün. Başka birine böyle yapmıştık. Ama pedalı tekrar ordan sökmen egrekirse bu işkence olcaktır.
Benim kutuyu yaptırdığım yer Cebeci'de. Ankara Üni. kampüsün yanında bir yer.(hatta benim evin yanı diyelim :) )
Yeni kutu bitince önceki yaptırdığım kutuyla birlikte resimlerini koyarım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
çok sağol yorumların için benim kavrayamadığım yer pedalları sabitleyebilmekti, kolay işmiş aslında bir nalburiyeden vida alınıp bir tahta kestirilerek rahatça yapılabilir, hatta delikli prinç/metal bir parça bile bulunabilir belki böylece değişik montajlar mümkün olabilir, sonra tek kalan şey çanta yaptırmak onuda her çantacı yapar sanırım. sonunda bu eziyetten kurtulucam :D
 
ya amca bana su numarayı versene ben de pedal board yaptırmak istiorum senin yaptırdıgının görüntüsü resimdeki gibi mi olucak? nasıl olucak yani tam olarak? bi de vida falan ugrasmak yerine şu cırt cırt olayına girilebilir di mi? boardun zemini onla kaplanabilir pedalların da altına yapıstırırsın işte olur biter di mi ama? olmaz mı ?_!
 
vintageblues demiş ki:
ya amca bana su numarayı versene ben de pedal board yaptırmak istiorum senin yaptırdıgının görüntüsü resimdeki gibi mi olucak? nasıl olucak yani tam olarak? bi de vida falan ugrasmak yerine şu cırt cırt olayına girilebilir di mi? boardun zemini onla kaplanabilir pedalların da altına yapıstırırsın işte olur biter di mi ama? olmaz mı ?_!

Hocam, benim pedal kutusunun resimleri aşağıdaki gibi:







Hocam benim bu kutu çok amatörlüğüme geldi, şimdiki aklım olsa çok daha profesyonel birşey yaptırırdım :)
Hocam senin istediğin sanırım aşağıdaki gibi birşey. Tamamen çelikten yapılma ve pedalları sabit tutmak için köpük kullanılmış(pamela'nın gitaristinin pedal boardu):


Telefon numarasını yarın akşam sana öm olarak yollarım. Şimdi adamın kartını bulamadım. Yarın zaten yeni yaptırdığım pedal kutusunu almaya gidicem. Metal kutuları da tekrar sormuş olurum. Belki ilerde ben de metalden bir pedal board yaptırırım.
Bu arada cırt cırt olayını ben de düşünmeye başladım. Ama cırt cırt, yüzeyle pedal arasında biraz boşluk kalmasına neden olabilir ve üzerine bastığında ayağının altında pedalın biraz kaydığını hissedebilirsin. Gerçi bu sorun yaratmayabilir. Neyse bunu da yarın sorucam bakalım. Hatta orda da deneme yapabiliriz.
 
tamam abicim yalnız ben istanbuldayım solemem gerek var mı? şey ya güzelmiş seninki de fakat metal olması daha çok işime gelir gerçi hafif malzeme olsa da olur taşıması kolay olur yani. neyse ben arar konusurum adamlarla bu arada senin bahcesehi universitesine gitme ve adının erdem olma ihtimali kaç?
 
oh kebap burasıda söğüt gölgesi zaten bi ucunada sen kıvrılıver :p şaka bir yana sanırım faydalı bir ilan vermişim amca sayesinde birşeyler öğrendik fakat kendisi ankara için konuşuyor haberiniz olsun, ama işin temel kısmını öğrendik sanırım her şehirde yaptırılır.
 
Bendeki olay bu; 50*40 sunta üzerine Pedalları monte ettim, Pedalları sabitleme işine gelince:pedalların altarındaki vidaları iki köşelerinden kulak "8" biçminde teller tutuşturup Diğer uçlarını da board a Vidaladım bir çok yol denedim en kolayı ve kullanışlısı .Pedala hiçbir çekilde zarar vermiyorsun, kaldı ki boardı ters çevirsen bile pedallar yer değiştirmiyor stüdyoda Plug&play durumu.
Case,çantaya falan gerek yok aynı büyüklükte bir klavye kılıfına koyup taşıyorum.
çünkü kapaklı case yada kutu olayı çok ağırlaştırıyor.

Resim2.JPG
 
bcb 60 iyi güzel hoş alet ama sonra pedallar fazlalaşınca nolucak? atıcak mıyız bcb 60 ı ve onar verilen 200 e yakın doları? birde her wah içine girmiyor aletim, SURGUN yakınıyordun mesela sığmıyor içine diye yanlış mı hatırlıyorum. behicayhan da dahil bir çok kişi yardım etti de fiyat karşılaştırması yapıncada kendin imal etmek çok daha mantıklı geldi aynı zamanda custom olcağı için istediğin şekil boyutta olucak
 
Doğru düşünüyorsun ilk önce set up ını oluşturacak pedalları belirle sırasını,elekltrik tesisatı ve üzerinde kullanmak istediğin diğer girişler,bağlantılar şeması vb...Hem sana özel bir sistem olur,çok çok ucuza çıkar,çok kullanışlı olur bir daha değiştirmek zorunda kalmazsın vs....burası alım satım bölümü olduğu için konuyu burada konuşmak doğru olmaz gibime geliyor.
 
Geri
Üst