Custom Pedal Board Yapımı

arkadaşlar bende kendi pedal board/hard case'imi kendim yapmiştim.gerçekten de aşırı uraştirici zahmet isteyen bir iş.tabi eğer güzel düzenli adam gibi bişeyler istiyorsanız...

öncelikle bcb-60 alıcam bunu söliyeyim.çünkü gerek stdyo gerek konser olsn hayatta akıl kârı deil bu aleti taşimak...inanilmaz derecede ağır...hea eğer diorsanizki benm pedal çok,bcb-60a sığmıyor,custom board şart ozman iş ayrı..elbetteki şart.fakat bende böle bi durum olmadiği için satmayi düşünüyorum..çünkü 6 pedalim war olacaği en fazla 7dir...

resimler bunlar ilgilenen varsa ö.m atabilrler...fiyat konuşulur..(antalya)




resimler bi kaç hafta önce çekildi..(alttaki sünger siyaha yakın bi renktir.flashtan dolayi mavi gibi gözüküyor:) )
 
37738522fg2.jpg

91719167vg8.jpg

78028075hm8.jpg

76762142bi9.jpg

54346065tw9.jpg

93842411fd5.jpg


İzmir'de analog pedallarınız için pedalboard üretiyoruz (Bu aleti "Analog Pedal Yüzeyi" olarakTürkçeleştirdik)

42,5 cm x 31 cm ebatlarındaki bu pedal yüzeylerinin alanı, hiç bir Pedalboard'da göremeyeceğiniz kadar verimli kullanıldığından, üzerine Boss, Marshall, Ibanez, Dıgıtech, Behringer marka 8 adet analog pedal, veya 4 pedal + 1 Wah pedalı rahatça yerleştirebilirsiniz.

Pedal yüzeyinin altına yerleştirilmiş olan güç ünitesi 8 ayrı pedala tam doğrultmalı 9V güç sağlar. Pedal yüzeyini işgal etmez. Güç ünitesi sıradan adapörlerden farklı çalıştığından, en yüksek "gain" ayarında çalıştırdığınız distortion (BOSS MT-2 gibi) pedallarınız bile pil ile çalışıyormuş gibi dip gürültüsüz çalışır. Standard adaptörler ile bu sessizliği yakalamanız mümkün değildir.

Pedal yüzeyinin üst sırası, alt sıradan 1,7 cm daha yüksektir. Böylece üst sıradaki pedallara rahatça basabiirsiniz. Ayrıca pedal yüzeyinin 20 derecelik eğimi ergonomi sağlar. Pedal yüzeyinin altına yerleştirilmiş 5 adet silikon pabuç ise kaydırmazlık sağlar.

Alüminyum destekler ile güçlendirilmiş MDF pedal yüzeyi, otomobil döşeme halısı ile kaplıdır. Pedallar birbirine jak ile bağlı ve adaptör jakları da pedallara bağlı olduğundan pedallarınız kolay kolay kaymaz. Yine de isterseniz pedallarınızın altına yerleştireceğiniz cırtbantlar ile halı kaplı yüzeye daha sağlam tutunmasını hatta ters çevirdiğinzde bile düşmemelerini sağlayabilirsiniz.

Pedal yüzeyindeki kablolar hiç bir pedal yüzeyinde olmadığı kadar iyi gizlendiklerinden, pedal sisteminiz son derece net, düzenli ve profesyonel bir görünüm sunar. Her kullanımda pedalları birbirine ayrı ayrı bağlamak, adaptörleri ayrı ayrı pedallara bağlamakla uğraşmaz, sadece fişe takıp çalmaya başlayabilirsiniz.

Boss BC60 pedalborad'un 2/3 'ü kadar alanda 6 yerine 8 pedal yerleştirebilir, WAH pedalı da kullanabilirsiniz.

Bu alüminyum çantaları ise biz üretmiyoruz. Bu çantalar hırdavatçılarda 20-40 ytl arasında satılan standart alüminyum alet çantlarıdır. Biz, bu çantalara sığabilen portatif pedal yüzeylerini üretiyoruz. Bu çantaları ısmarlama da yaptırabilirsiniz fakat güç ünitesi bile olmadan yaptıracağınız boş çantanın fiyatı bu sistemin fiyatını geçecektir.

8 pedal besleyebilen güç ünitesi ile beraber imal edilen bu pedal yüzeyinin fiyatı 90$. Çantayı her yerden bulabilirsiniz fakat yine de çantası ile beraber almak isterseniz yuvarlak hatlı alüminyum çantanın fiyatı ( resimdeki) 24$, keskin hatlı alüminyum çantanın fiyatı 14$. İzmir dışı siparişlerde kargo üceri +10 YTL.

Çok yakında 8 analog + 1 WAH pedalı taşıyabilen ve 12 adaptör ucu çıkışlı güç ünitesine sahip SOFTCASE ile beraber olan modeli de bu sayfalarda tanıtmaya başlayacağız.

İletişim, sorularınız ve sipariş için [email protected] (msn) veya (0232) 262 40 55 (stüdyo negatif)
 
selamlar arkadaslar custom pedal boardumu kendim yaptım diğer arkadaslara da yardımcı olmak icin bu yazıyı yazıyorum..

simdi ben oncelikle ankaradayım. Hazır boardlar pahalı geldi bi de benim setup ıma uymayacak gibiydi. Ama daha cok, para az vermek icin kendim yapmaya karar verdim. Kızılydaki metro ishanındaki cantacıya da sordum 150 -200 den asagı yapmıyorlar o nedenle eger ucuz birseyler istiyorsanız benim sesime kulak verin.(case e verecegim paraya bi pedal daha alırım diyenler icin anlatıyorum.)
Uzun beyin fırtınaları sonucu en kolay ve en güzel yontemin su sekilde olacagına karar verdim. Dısta ince bir tahta cerceve icte pedalların icine oturdugu bir kopuk..Baya da hafif oldu ayrıca.
Malzemelerin cogunu kendi depomuzdan sagladım zor seyler degil ama yazının sonunda cok daha kolay bi yontem soyleyecegim ozellikle ankaradakiler icin.Ben kendi yaptıklarımı bi anlatayım. Öncelikle depodan herhangi bi aletin eski kutusunu aldım ve onun koruyucu kopugunu kullandım. Sansıma benim kullandıgım kopuk pedallar icin bolumler iceriyordu o nedenle cok fazla kesmeyle ugrasmadım.Once kopuk kısmını hallettim. İki katlı yaptım. İkinci katı sadece arkadan bantladım.Boylece acılabilir bir kapak gibi oldu. Bunun nedeni de ikinci rafın altında bulunan kablo bolmesine ulasmak istememdi. (Adaptorun pedallara giden kabloları)kopukleri koli bandıyla yapıstırdım. Kenarlarını da etrafa dokulmesin diye bantlarım. Dikkat edin keserken ev baya batıyor altınıza birseyler serin :). Kopuk kısmını halledince pedalları ve kablo aksamını yerlestirin gerekli yerleri delin.Uygun kabloları alın. Sadece kopuk bu agrlıgı kaldıramayacagından altına kontra plaktan iskelet kuracagız. Simdi arkadaslar kırtasiyeden iki kontra plak ve bir tahta testeresi aldım evde tahta tutkalı vardı.
Gerekli kesme ve yapıstırmlardan sonra bunu elde ettim.

simdi de tasımak icin ya mdf den(ince tahta) canta yaptıracagım. Yada büyük plastik bi canta isimi gorur.


Simdi ankaradakiler sesimi dinleyin..Cepa daki bauhaus a gidiyorsunuz. Orda tahta kesim bolumunun yanında kucuk ozel yapım tahta kutular var ki gorunce sok oldum super korur pedallarınızı icine kopuk koyarak mukkemele ulasırsınız ayrıca altında bacakları var acılıp sehpa da olabiliyo. Ton ayarlamak icin birebir bence. O tahtayı alın ordaki tahkta kesin kısmından ince bi tahtadan onu icine alacak bi canta icin tahtalar kestirin menteselerini felan da alın ordan hersey var orda zaten. Daha sonra cantanın kapagına orda yumusak korumalıklar var ondan yapıstırın ki pedallarınız tepe taklar olunca korunsun eve gidince de tahta blogunuzun icine dedigim gibi kopukle bir sistem kurun. Benim tavsiyem budur. Ordaki sehpa 20 tl tahta metrakare 9 felandı sanırım iki metrekare alsanız 18 iste en faza 50 ye cok saglam bir boardınız olur.(dedigim sistem sanırım en fazla 8 boss pedal alır icine ) kendinize iyi bakın esen kalın...
 
buda annemin tepsisinden yaptığım pedalboard um :) ewde kablo takıp çıkarma ve dağınıklığa son... şimdilik çok basit yapısı var ama ilerde daha da geliştirmeyi düşünüyorum:)


 
Selam 40 a 70 lik yüksek tarafı en az 5 cm lik eğik düzlem bir board yapabilirmisiniz şeffaf olmayan mat olan bir malzemeden yaparsanız daha iyi olur yüzeyi oluklu değil düz olmasını tercih ederim ben de yeteri kada cırt bandı var yüzeyi dişi tarafıyla kaplıycam pedalları sabitlemek için bunu kullanıcam soft case ile birlikte ne kadara mal olur böyle bir board yardımcı olursanız sevinirim
 
Geri
Üst