Malmsteen'in floyd Rose Kullanmama sebepleri

aslında mamsteen veya başkası,önemli değil...merak ettiğim eski fenderlerdeki tremolo nun,floyd rose a göre ne gibi bir avantajı olabilir ki,bu ünlüler hala eski tip tremolo kullanmaya devam ediyor...G2 deki hepimiz gördük sadece mamsteen akort yapıyordu,vakit kaybediyordu veya gitar değiştirmek zorunda kalıyordu...yanlış anlamayın sorum floyd rose ile standard tremolo arasındaki farkları öğrenmek değil...
 
Bu tamamen çalan kişinin çalış stili ile ilgili bence, mesela Satriani'nin veya Vai'nin ihtiyaçlarını floydrose köprü karşılıyor olmalı, tüm o floydrose'la yaptığı ses oyunları ile bağdaştırabilirsin onların stilini. Onların müziğini (veya stilini) sevdiren veya sevdirmeyen de budur zaten.
Olaya köprü açısından bakarsak benim düşüncem, fender tipi tremoloda tremoloyu kullanmadığın sürece sabit köprünün avantajlarından faydalanıyorsun otomatik olarak, sustain olsun ya da floyd'da bir tele bend yapınca boşta kalan tellerde de bir miktar ses düşebiliyor bu bir avantaj olabilir mesela. Bir de sadece malmsteen gitar değiştirmiyor ki satriani ve vai de 2-3 defa gitar değiştiriyorlar mesela G3'te.
 
agresif tremolo kullanan birisi icin floyd rose tek secenek, bu konuda kimsenin suphesi yok zaten.
ama tremolo ya cok ihtiyacin yoksa o zaman floyd rose sisteminin dezavantajlariyla karsi karsiya kalirsin.
ayni gitarda hem floyd rose hem de vintage tarz tremolo kullanmadim ama herkez floyd rose sistemin sustain i azalltigini soyler.
bir de floyd rose bana biraz garip geliyor. ozellikle mute yaparken rahatsiz bir his veriyor.
 
kaanengin demiş ki:
agresif tremolo kullanan birisi icin floyd rose tek secenek, bu konuda kimsenin suphesi yok zaten.
ama tremolo ya cok ihtiyacin yoksa o zaman floyd rose sisteminin dezavantajlariyla karsi karsiya kalirsin.
şimdi floyd rose gibi yaylı (floating) sistemlere fulcrum deniliyor yanlış bilmiyorsam bunun dezavantajlarınıda avantajlarını da herkes biliyor ama tek alternatif deil...

Kahler markalı farklı çalışma prensibine sahip bir sistem mevcut bence mükemmel bir şey hem dediğin gibi mute fln için,akord da sorun olmaz pek fazla.ayrıca farklı parçalarla tona katkısı olduğunu da iddia ediyorlar sitelerinde.sorun olabilicek tek şey olarak aklıma tel koparma sorunu geldi çünkü teller bileyeli bir eşik üstünden esnetiliyor tabi teori de bu çok kullanmadığım için.

2200_and_2300.jpg


yalnız bu sistem her gitara konmuyor seri üretilen floyda göre daha az yaygın

malmsteen'e gelince(mamsteen değil ;) ) tamamen alışkanlık bence böyle şeyler,hem floyd kilidi olursa nut bend yapamaz üstten :mrgreen:
 
arkadaşlar floyd rose ve tremolo tamamen tercihten ibarettir fakat...!!

floyd rose da yaptığınız numaraları tremolo da yapamazsınız

tremolo da ise akord daha zor bozulur ve blues vari çalış stilleri için daha uygundur
 
Malmsteen'in tercihini Floyd Rose'dan yana kullanmama nedenini bilmiyorum ama adamın kullandığı Strat'ların 56-59 arası modeller olduğunu biliyorum. Elimde öyle bir gitar olsa tezgaha yatırıp da Floyd Rose veya başka bir tremolo sistemiyle orjinalliğini bozmaya kıyamazdım. Belki o da öyle düşünüyordur. ;)
 
Olur mu canım bend yapılamaz felan :) At o gitarı çöpe yani bend yapmadan gitar çalmanın bi anlamı yokki. Floyd rose da bend yapmaya teli çektiğin zaman bi miktar kirli ses oluşuyo senin isteğin dışında olay bundan ibaret yani
 
Geri
Üst