En iyi gitar ders videoları

buraya lütfen izlemediğiniz yada özel bir sevginiz olan adamları yazmayın gerçekten adam gibi bir video ise yazınki bizde bilelim..mesela ben John Petrucci - Rock Discipline iyi diyorum elimde 10 a yakın adamın cd si var ama en yararlı bu gibi...bakalım daha kimler varmış.... :?:
 
alternate picking öğrenmek için petrucci rock discipline çok iyi.malmsteenin 2 3 tane eğitim cd si var.malmsteen bokunu cıkardığı için pek faydalı bulmuyorum. mesela ex bilmemeç malmsteen acıyo volume ü cırrrrrt diye 2 saniyede basıyo 1000 nota :D özellikle yeni başlayanlar uzak dursun böyle cdlerden.walla moraliniz bozulur oturur ağlarsınız.aman diyeyim :D
 
Rock Discipline olayına bende katılıyorum yararlı bi cd. Ayrıca biraz olayı kavradıktan sonra Marty Friedman ın Melodic Control ü var gerçekten çok iyi . Temel olarak doğaçlama solo olayını anlatıyor iyice etüd edilirse çok yararlı olur gibi geliyo bana
 
Cok guzel bir baslik, benim de bu konuda baya birikimim oldu sizlere aktarayim
*Marty Friedman - Melodic Control: Simdiye kadar izledigim en iyi video buydu benim icin. Adam olayin ozune inmis, oyle parmak egzersizi, alternate picking olayina falan hic girmiyor. Adam gibi muzik nasil yapilir onu anlatiyor. Ingilizcesi iyi olanlara bir numarali tavsiyemdir.
*Frank Gambale - Modes, no more mysteries: Bircok gitarist videolarinda modlardan bahsediyor ama cok yuzeysel kaliyor. Gambale bu videonun tamamini modlara ayirmis, her modun nasil bir havasi vardir, arkasindaki akor yapisi nasil yapilmalidir vs. herseyi anlatiyor.
*Jimmy Hall - Jazz Guitar: Cift CD, ozellikle ilk CD de akor yapilari, pozisyonlar ve melodi olusturmayla ilgili cok saglam bilgiler var.
*Frank Gambale - Chop Builder: Ne petrucci, ne malmsteen ne de Vinnie Moore. Parmak alistirmasi, alternate picking, sweeping vs. hersey bu videoda. Bir saatten uzun suruyor ve adam bu surede sistematik bir calisma olusturmus.


Begenmedigim videolar:
-Malmsteen: ego tatmininden baska bisey degil, zaten izleyene birsey vermeyi de amaclamiyor
-Paul Gilbert: cok mekanik bir video
-Vinnie Moore: birkac gam ve alternate picking haricinde pek birsey yok
 
Marty Friedman Melodic Control videosu gerçekten çok iyi. Tabi video da öğretilen temel mantığın oturması için iyi bir kulak, ve akor, gam bilgisi isteniyor. Sonuç olarak yaratıcılığa sınır tanınmayacağı kesin. Ayrıca sadece ders olarak değil, adamın çalış tarzı da video yu çekici kılıyor :) .
Zaten Marty olduktan sonra son sölediğimi hiç sölememiş olsam da olurdu ;) .
 
Chris Impelliteri - Speed System : Özellikle yeni başlayanlara (sabırlı olmak kaydıyla) tavsiye ederim.Teori falan hakgetire. Ama egzersizler parmak açmak için birebir. Adam her egzersizi hızlı formun dışında mümkün olduğunca yavaş bir şekilde iki kez çalıyor ve iki farklı kamera açısıyla alınan görüntüler de pozisyon ve tel netliği yönünden ayrı bir avantaj.
 
Petrucci ve Friedman videoları güzel de, bence Vinnie Moore da oldukça iyi, özellikle Speed, Accuracy & Articulation bana çok şey katmıştır. Hem video olarak da iyidir, tab hadisesi falan. Advanced Lead Guitar Techniques cdsi ilkine göre biraz vasat. Ama ne videolar gördüm, tabdan, çift kameradan (senkronize) bihaber...
Bunlardan başka çok izledim ama birçoğunda yer yer faydalı kısımlar var, çoğusu zaten birbirine benziyor. Zakk Wylde ve Steve Morse bu kısma giriyor.
Paul Gilbert da izlenmeli ama öğrenciye çok iş düşüyor... Çünkü video yetersiz... Ama oldukça eğlenceli... :roll:
Bunun dışında nerden bulabilirsiniz bilmiyorum da ne kadar Berklee videosu bulursanız izleyin... Onlar da çok iyi oluyor temel tekniklerde vs...
 
paul gilbert - intense rock sequences and techniques

çok yeni gitarist'ler için pek uygun olmayabilir.. video'dur abi, izle geç yerine biraz dikkatli izlenirse yarar sağlar diye düşünüyorum.
 
paul gilbert komedi ya :D
perdeli gitar , gitar üstünde yapılan saklabanlıklar.testere ile gitar kesme :D sonra arkaplanın sürekli değişmesi.komik cok yaa.öğrenmek için değil eğlenme k için alın :D
 
hareketli fon gerçekten komik bide video başinda pentatonic licks diye bağıran hatunlar var ki eğitim video sundan başka herşeye benziyor bence en işe yarayan marty friedman.
 
Eric Johnson - Fine Art Of Guitar.Srv sevenlere birebir.Ama ben pek sevmedim.Su ana kadar en iyisi Rock Discpline.
Bu arada Richie Sambora nın da var.''Interactive Guitar'' ismli.İzleyen oldumu hic???
 
Bencede en guzeli Rock discpline.Zaten en iyi egitim video odulu filan almisti sanirim.

Ayrica mike portnoy un ve patitucci videolarinida tavsiye ederim...
luis Johnson un slap bass guitar derside iyiydi...

p. gilbert inki arkadaslarinda dedigi gibi cok mekanik.
Ama Frank amcamin muhtemelen 80 sonlarinda cektigi video cok iyi.Esprili bir bicimde modlari cok iyi anlatiyor... Örn; major tonu sırıtarak bu çok neşeli bir ton demesi güzeldi.
 
ben malmsteen videosuna sinir olurdum.. bakın yavası bu, hadi şimdi hızlı yapalım diyip saniyede 30 nota basıyodu.. ustelik yüzük, künye, kolye ve benzeri şeylerin şıkır şıkır sesleri yuzunden pek bisey anlasılmıyordu :)
 
Ben bu konu açılmadan önce eMule'e 5 CD Steve Vai konseri, 2 CD Joe Satriani konseri bi' de bi CD Joe Satriani dersi atmıştım onlar bitsin bunları da atalım :p
 
Geri
Üst