Rembrandt

Hollanda'nın en büyük natüralist ressamının forumlarda olmaması dikkatimi çekti :!: Melek ile Kahin Balaam tablosuna hayranım tabloda yoluna çıkan bir meleğe kızan Balaamın kısrağını hiddetle kamçılaması anlatılıyor.Canı yanan hayvan ise dile gelir.Balaam ise Allah'ın habercisi olan meleğe karşı koyduğunu anlar ve pişman olur..... Arkadaşlar Rembrandt hakkında yorumlarınızı bekliyorum...
 
Görmek isteyenler için Rembrandt'ın "Melek İle Kahin Balaam" tablosu. Etkileyici, değil mi?

Saygılar...

balaam6pc.jpg
 
Şu an modernizm ödevimin içinde boğuşurken bir Kuzey Avrupa Rönesans sanatçısını görmek ilaç gibi geldi :) Otoportresini resmeden ressamlar arasındadır Rembrandt. Resme ilk başladığı yıllardan, ölümüne kadar kendisini konu etmiştir bir çok resmine.

Teknik olarak Kuzey ülkelerinin soğukluğunu yansıtıyor aslında bir bakıma ama yine de öznel okumayla baktığımı belirterek yeteneği ve resme kattıkları açısından önünde saygıyla eğildiğimi belirtiyorum.

Saygılar.
 
Üstün yetenek,google da eserleri aratılıp masaüstü yapılmalı,resimleri duvarlara,tavanlara,
masalara basılmalı.bir kadavra önünde etrafında toplanmış tıp dersindeki öğrenciler (ben bunu anladım) konulu tablosuyla dikkatimi çekmişti,ama asıl merdivenli bir tablosu vardır ki oarad kullanılan ışık-gölge oyunları gerçekten çok etkileyicidir.
 
gazetede okumuştum..Rembrandt'ın üstün resim kabiliyetinde şaşı olmasının rolüde varmış...üç boyutu daha kolay algılayıp kağıda dökebilme yeteneği?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
mo demiş ki:
Üstün yetenek,google da eserleri aratılıp masaüstü yapılmalı,resimleri duvarlara,tavanlara,
masalara basılmalı.bir kadavra önünde etrafında toplanmış tıp dersindeki öğrenciler (ben bunu anladım) konulu tablosuyla dikkatimi çekmişti,ama asıl merdivenli bir tablosu vardır ki oarad kullanılan ışık-gölge oyunları gerçekten çok etkileyicidir.

Kesinlikle çok etkileyici ışık-gölge oyunları olduğu kadar derinlikte var...
 
İlgili olan arkadaşlar eğer Rönesans ve Barok resimlerinin karşılaştırmalı çözümlemesini yapmak isterlerse " Henrich Wölfflin"in "Sanat Tarihinin Temel Kavramları" adlı kitabını okumalarını kesinlikle tavsiye ederim.

Eğer ki bu kitabı okursanız, örnek olarak "Anatomi Dersi" tablosunu ele alırsak, göremediğiniz pek çok şeyi keşfedeceksiniz ve sanata olan ilginiz daha da meraka dönüşerek artacaktır.

Sanat Tarihi Bölümü, 3. sınıf öğrencisinin bu nacizane önerisini dikkate alın ve bir de "Albrecht Dürer" ve "Velasquez"in eserlerini karşılaştırın. Kesinlikle hayran kalacaksınız.

Saygılar...
 
bu yıl REMBRANT'ın 400. yaşı.
Avrupa'nın en önemli ressamlarından biri olarak kabul edilen, Rembrandt Harmensz Van Rijn'in 400. yaşını kutlamak amacıyla başta Hollanda olmak üzere, birçok ülkede çeşitli sergiler ve etkinlikler düzenleniyor. Eczacıbaşı Sanal Müzesi ise, küratörlüğünü İdil Ergün'ün üstlendiği 'Rembrandt: Işığın ve Gölgenin Ustası' adlı 15 otoportre, çeşitli yağlıboya, desen ve gravürlerinin de yer aldığı, 60 imgeli bir retrospektif sergi ile gündeme taşıyor: http://www.sanalmuze.org/koleksiyon
 
Tablodaki insanların yüzlerine bakacak olursak, aslında hepsinin yaşı birbirine yakın gibi görünüyor, yani öğrenci değil de sanki her biri bu alanda uzman insanları andırıyor. Bu yüzden ben bunu bir anatomi dersi değil de, sanki bir otopsi olarak algılamışımdır her zaman.

Sevgiler...
 
Rembrandt müzesi tek kelimeyle harikaydı arkadaşlar.. Yazları deniz kenarında geçirmektense fırsat bulup gidin görün derim. Dolaşırken sürekli tüylerim diken dikendi. Onun resimlerinde acayip bir duygu yogunlugu var, sanki kendi içinde birşeyler eksik de onu resimlerinde tamamlıyor, renklerin canlılıgı da sizi içine çekiyor...
 
ohhoo

barok dönemin en önemli ve benim için ekol olan 2 ressamından biridir özellikle soyulmuş domuz tablosu çok hoştur kalın fırça darbeleri ve boyayı ustalıkla kullanışı muazzamdır rönesansın burjuva vari havasından sıyrılmış ve topluma inebilmiş nadir ressamlardan
 
cok bahtsiz adamdir, ilk karisi saskia'dan olan cocuklari sirayla olmus, yetmemis arkasindan saskia'yi kaybetmis, yari acima, yari aliskanliktan evlendigi hizmetcisi adamcagizi canindan bezdirmis, bu arada baska bir kadinla iliskiye girmesi buyuk skandal yaratmis, bu son kadincgiz da vebadan olmustur.

meslek yasaminin basinda cok hizli bir cikis yapmis, bilumum aristokratlar resimlerini yaptirmak icin kapisinda kuyruga girmis ve boylece genc yasta buyuk bir servet edinmistir. ancak dobra bir adam oldugu, sinif farklarini anlamsiz bulup gerek yasantisiyla, gerek resimleriyle her firsatta dile getirdigi icin aristokrat takimiyla kisa surede arasi bozulmus, kabiz aristokratlarin oyanlamadigi bohem yasam bicimi ve keyfine duskunlugu bunlarin ustune tuy dikmis, kisa surede musterileri kendisinden yuz cevirmistir. eh, tum bunlara musrif yapisi da eklenince rembrandt kisa surede sifiri tuketmis, ucan kusa borclu, sefil bir durumda son nefesini vermistir.

amsterdam'da su an muze olan evi, donemin en buyuk, en pahali evlerindenmis ve rembrandt'in son derece degerli sanat koleksiyonlari ile biriktirmeyi sevdigi tuhaf, egzotik nesnelerden olusan turlu turlu koleksiyonlariyla doluymus; iflas edince bunlarin hepsi elinden gitmis tabi. muze, daha sonra bu nesnelerin bir kisminin sahiplerince bagislanmasi, bir kisminin hollanda hukumetince bulunup satin alinmasi ile olusturulmus, ama toplanabilen esyalar haliyle devede kulakmis.
not alıntıdır...

cok hoş tabloları vardır.ayrıca sarap manyağıymıs bu ressam resımlerınde de var zaten :!:
 
acikcasi ozel hayatıyla simdiye kadar hic ilgilenmedim benmi yanlis yaptim bilmiyorum ama ilgilenme ihtiyacida duymadim bildiğim tek şey resimleri misal en çok sevdiğim resimleri sırayla














 
Geri
Üst