Ev Stüdyosu İçin Pc Topluyorum Yardım

Merhaba;
Bütçemin (yaklaşık 1000YTL) elverdiği ölçüde iyi bir sistem toplamak istiyorum. Monitör olarak sony 17 inç lcd aldım. Makine olarak almak istediklerim aşağıda. Ancak donanımla ilgili "şunu almasan bunu alsan" gibi ya da "şununla bu uyumsuz çalışabilir" vs. yorumlarınızı bekliyorum.
Ya da daha mantıklı bir konfigürasyon önerisi olan çıkarsa da yazarsa sevinirim.
Özellikle İşlemci, anakart, ram ve hdd konusunda. Çünkü anakarttan şüpheliyim. Sonuçta sadece müzik amaçlı kullanacağım bir pc olacak. Sessizlik ve performans çok önemli. Bunu dikkate almanızı istiyorum.
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Metin

İşlemci: Amd Athlon 64 3200+ 2.0 GHz Box 939 64 Bit
Anakart: Asus A8V K8T800Pro S939 4D400 GBLAN AGP 8X Sat
Hard disk: Seagate 160 GB Sata 8Mb
Ram: Kingston DDR400 512x2 Mb
DVD-RW : Asus 1608P2 16x8x16 40x32x40
Ekran Kartı: 128 Mb Ati Rodeon P. colour
Kasa: Asus Midi Tower TA_230 300W
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Abicim ses kartı olayında ne alcağımı bildiğim için ve o konuda yeterince bilgili olduğum için yazmadım. Bilgisiz ve emin olmadığım noktaları yazmaya çalıştım.
 
hıım.anladım abi.eğer sadece müzik yapcaksan iyi gözüküyo.ama daha bilgili arkadaşlar yardım etsinler sana.ağlıcakla kal.şimdiden hayırlı olsun.kib.koaly gelsin.müzikle kalın.:D
 
Bence ev studyosu açacaksan ve sadece 1000 YTL ayırmışsan bilgisayara, gidip 17 inç sony monitor alman saçma.ses kartı kullanıcağım diyorsun ve birkaç enstruman kaydedeceksen ki studyo lafını kullanmışsın, iyi ya da en azından bol kanallı bir ses kartına ihtiyacın olacak ki bahsettiğim aletler 700 milyon civarı?ne yapmayı planlıyorsun?Asuslar konusunda daha detaylı yardımcı olabilirim, babam asus'un Turkiye disurbitoru.sen ö.m. ya da msn ile bana ulaş yardımcı olurum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Neden hiddetli bir mesaj yazmışsın anlamadım. Nezaket zayıflık olmadığı gibi, sert tavır almak güç ifade etmez. Tam tersidir hatta. Birşey danışıyoruz diye hiçbirşeyden anlamayan insan muamelesi yapmayın. Kiminle konuştuğunuzu bilmiyorsunuz çünkü. Herkese belirli bir saygı çerçevesinde davranmanız doğru olur. Büyüyün artık.
Sony monitör saçma değil aksine çok doğru bir seçim oldu. Eski ev stüdyomuzda da onu kullanıyorduk. Ben tahmini bir konfigürasyon yazdım. Emin değilim bazı parçalardan ve öneriler doğrultusunda değşitireceğim. Yalnız ses kartı konusunda neden bu kadar meraklısınız anlamadım. M-Audio 2496 var, şimdilik bana yetiyor. İlerde protools a geçiş yapmayı planlıyorum. Merak etmeyin o konuda yeterince bilgim ve tecrübem var.
Tamam seni Msn e ekliyorum, konuşuruz ordan... Eğer bu konuda geldiğimiz noktayı merak ediyorsan evime gelirsen kayıtlarımızı dinletirim.
 
mtnckr. Ortada sert yazılmış bir mesaj yok. Gayet normal bir açıklama bence bu. Biraz alınmışa benziyorsun. Daha bu noktada rahatsız oluyorsan henüz birşey görmemişsin demektir. İfadede sana yönlenmiş bir itham okumadım. Neyse, buddyholy kendi hakkını kendi korur sanırım, avukata gerek yok, bence gayet normal bir mesaj yukarıdaki.

Ev stüdyosu için PC toplarken en güçlü PC ye sahip olmak her zaman makbuldur. Ses kartı dışında dinleme monitörü ve ileride kesin ihtiyacın olacağı 2 adet monitöre de gerek duyacaksın. 1000 YTL ile belli bir ölçüye kadar kayıt yaparsın ama işin içine plugin ve midi samplerlar girince PC hemen öksürmeye başlar. Kilitlenir kalır.

Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Ben tek "saçmalık" lafına kızdım. Ama büyütecek birşey yok. Bu forumdaki genel gidişata yönelik bir serzenişti aslında...
Buddyholly bu açıklamadan direkt alınmasın. "saçmalık" lafı dışında bir terslik yok doğru.
Monitör var Atalay (Alesis MKII) ben bunları çok iyi biliyorum abicim. Benim topik açma sebebim bu değil. 2-3 yıldır ev stüdyomuz vardı zaten; ancak donanım konusunda çok bilgim yok o kadar... Pc dünyasındaki inanılmaz hızlı gelişmeleri takip etmiyordum uzun zamandır. Bu konuda yerdım istiyorum.
Lütfen ilk mesajımı okuyup onunla ilgili birşeyler paylaşmak istedikleriniz varsa yazın. Bana Msn den de ulaşabilirsiniz.
Not: Bu aralar biraz alıngan ve agresif olabilirim. Uzun zamandır uyumadığımdandır. :) Kimseyi kırmak istemem. Negatif bi hava oluşturduysam da üzgünüm. Ama artık sana ses kartı lazım, sana mointör lazım demeyin bana. Ben onları sormadım ki topiğimde...
Sevgiler, saygılar.
 
AMD çipsete illa ki ASUS anakart gerek en iyisi o. zaten AMDler 939 ve 940 luk anakart siter onlar olmadan çalışmaz başka kart ta istesen olmaz. ASUS en iyisi. Onun dışındaki hiçbir elemanın markasının bence önemi yok. Ne istersn al derim. AMD alacaksan elinde kalan parayla en hızlısını al. Yukarıdaki setup 1000ytl ediyorsa başka bir farklı ürüne gerek yok. 10bin dolarlardan bahsetsen çok şey değişirdi. Şu durumda seçimlerin bence iyi.
 
1gb ram yetmiyor. 2 tane VSTi açıyorsun bilgisayar "beni sev" demeye başlıyor. Min 2 gb öneririm işlemci kadar(hatta daha da) önemli.

Hdd konusunda tavsiyem eğer çok fazla semple kullanacaksan abi 2 tane veya daha fazla Hdd sahibi olman. Yani tek 160 almak yerine 2 tane 100 almak seni dünyalar kadar ferahlatır.
Ama bunlar fiyatını herhalde biraz yukarı çekecektir ama yüzünü güldürecektir. Almışken iyisini al derim.
Kolay gelsin.
 
Evet arkadaşlar biraz daha para biriktirip daha iyi bi sistem kurmayı düşünmeye başladım. Şimdilik HDD ve Ram olayına şöyle bir çözüm düşündüm. Hdd olarak 40 gb işletim sistem için; artı 160 GB Ve ram için 1GB ama ikisini de mümkün olan en kısa zamanda upgrade etmeyi istiyorum.
İşlemci ve anakart bu yüzden önemli. Upgrade etmek istemem uzuznca bir süre. Amd işlemci kullanıyorsan Asus anakarttan uzak dur diyor bazıları. Bu konuda bir fikri olan var mı? Amd işlemcilerin müzik pc için İntelden farkları (+ veya -) var mı?
Herkese çok teşekkürler;
M.
 
Aslında ben müzik işi için Intel işlemci ve intel nakartlardan daha ılımlı sonuçlar alıyordum.

İş yerinde intel p4 2.8 işlemci ve intel anakartım var evimde ise amd2500 anthlon işlemci ve asus a7n8x-e deluxe anakartım var. bu ikisi arasında seçim yapacak olsam intel derdim ben. Daha temiz çalışıyor makine
Ama asus anakartın uyumsuz olduğu falan hikaye.

edit:bu arada Amd için en iyi kartları Asus yapar söyleyeyim.
 
AMD nin 64 bitlik islemcisini oyle gozunde buyutme, aradaki fiyat farkina muhtemelen degmeyecektir. su anda benim bildigim cok az program var 64 bit teknolojisini kullandigi soylenen, ama isletim sistemi kullanamadiktan sonra onun da bir anlami yok.
ozellikle muzik yapmak icin sistem kurarken dikkat etmen gereken bir numarali bilesen harddisktir. sistemin darbogazi burasidir. benim tavsiyem iki tane harddisk alip RAID 0 modunda calistirman. bu cok bilindik bir numara degil ama inanamayacagin kadar performans artisi alirisin. minimum 1 GB RAM tak, anakartin da iyi olsun. islemci o kadar da onemli degil bunlarin yaninda
 
Çeşitli kişilerden çok değişik cevaplar yorumlar aldım. Son konfigürasyon fikrim aşağıda. şimdilik bu konfigürasyonu alabilecek gücüm var. En kısa zamanda ram e 1GB katkı yapıp HDD yide 2 tane yapacağım. Bu son konfigürasyonda size önemli derecede ters gelen birşey yoksa kararım bu olacak. Kasa önerisi yaparsanız da mutlu olurum. Herkese çok teşşekkürler.
Metin

CPU: Pentium 4 3.0 GHz 2Mb 64 Bit S775 800MHz Box HT
MAINBOARD: Asus P5LD2 S775 945P DDR2SATA 8-CH Audio
RAM: 1GB(2x512) 533MHz Kingston Dual Kit
HDD: Samsung 200 Gb SATA2 7200RPM 8Mb Cache 300Mb/sn
Ekran kartı: HIS ATI X300SE PCIX DVI TV Out
DVDWR: Asus DRU 1608P 16X Internal Box
Kasa: Buna karar veremedim ama 350-400W olmalı diyor herkes
Klavye-Mouse : Burası işin en kolay kısmı yazmaya gerek yok kablolu olmasına dikakt edeceğim.
 
Mavi bilgisayar'da falan görebileceğin kırmızı renkli kocaman bir kasa var. Marka model adını bilmiyorum. Ama sanırım su soğutmalı olsa gerek. Yazın kayıt esnasında yüksek sıcaklıklar altında senkronizasyon problemi çıkabiliyor ortaya latency'den kaynaklanan.

Monitör olarak (görüntü) lcd tercih etmen mantıklı, ama bir yandan da seni fiyat olarak kısıtlayıcı bir unsur. Mantıklı olmasının nedeni ise normal tüplü monitörlerin oluşturduğu manyetik alan enstrumanlara kadar ulaşıp dip gürültüsüne sebep olmakta çoğu zaman.

M-audio'nun heryerde kolayca bulunabilen monitörleri ni (ses) tercih edebilirsin. Sanırım BX5a modelini bulmakta zorlanmazsın. Gerçi zaten mutlaka kendi fikrin vardır bu konuda, ben bi öneride bulunayım dedim...

Kolay gelsin.
 
Geri
Üst