Osminyum (Kurtarıcı mı?)

bence de cok sallama bir şeye benziyor ama ben yine de yarın kimya hocasina sorayım =))

Yönetici Uyarısı: Mesajınız düzeltilmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmayınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
İsminden belliydi zaten ciddi bişi olmadığı,direk sildim maili zaten.Olsa da zaten hemen çıkarttırırlardı bize çıkartın da gelir sağlayın diye,bitmez bu muhabbetler.
 
Bir garip çelişki

Teslime TOSUN/DHA

Osminyum kaçakçılarıyla ilgili operasyon iki farklı görüş doğurdu..

ANTALYA'da osminyum adlı kimyasal bir madde bulunduran 3 kişi yakalandı. Antalya polisi, bu maddenin nükleer başlıklı füze yapımında kullanıldığı gerekçesiyle bu kişileri gözaltına aldı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Nükleer Güvenlik Dairesi Müdürü Aysun Yüce ise osminyum ile bomba veya füze yapılmadığını, bu maddenin bulundurulmasının yasak olmadığını açıkladı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Bir ihbarı değerlendiren Antalya polisi, Mustafa Büyükaksoy, Hasan Köroğlu ve Ali Koca isimli 3 kişiyi, yanlarında 6 cam tüp içinde parlak, kristal maddeyle yakaladı. Ele geçirilen tüplerde osminyum adlı kimyasal bir maddenin bulunduğu belirlendi. Bu kimyasal madde ile nükleer başlıklı füze yapıldığı iddiasıyla Büyükaksoy, Köroğlu ve Koca, gözaltına alındı.

TAEK'E GÖNDERİLDİ

Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, ele geçirilen osminyum ise tahlil için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na gönderildi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Nükleer Güvenlik Dairesi Şube Müdürü Aysun Yüce, polisin ele geçirdiği maddelerin önce test edilip ne olduğunun kesinleşmesi gerektiğini söyledi.

BOMBA YAPILMAZ

Bu maddelerin osminyum olması halinde, bulundurulması ve taşınmasının hiç bir suç teşkil etmeyeceğini bildiren Yüce, ‘‘Osminyum bir bakıma metal sertleştiricidir. Birçok endüstri dalında kullanılır. Osminyum ile ne nükleer başlıklı füze, ne de atom bombası yapılır. Bulundurulması ve taşınması ise suç teşkil etmez’’ dedi.

Alıntı Hürriyet Gazetesi
 
Foruma şöğle bi gözattımda konuyla baya alakalı ve donanımlı olan faust arkadaşımın tespitleri milli hastalığımız olan 'ben doğruya doğru demem doğruyu ben demedikçe' şeklinde özetliyeceğimiz 'çekememzlik'ile sallanmamış.Ben komplo teorilerine ve teoricilerine gıcık biri olmama rağmen Türkiyenin yer altı kaynaklarını gereğince kullanmaktan aciz olduğunu yada aciz bırakıldığını kabulediyorum.Menfaatlerimiz doğrultusunda yapılmış bir tespiti dahi hazmedememe anlamıyorum...anlaşılamaz.
 
Vallaha arkadaşlar doğru da olsa yanlış da olsa pek bir meraklıyız havadan para kazanmaya yok osminyummuş yok Iraktaki petrol bizim olsaydı şimdi herkesin altında ferrari varmış falan da filan...

Çalışmak yemiyorda arıyoruz böyle ne kurtarır diye:)
 
'haliç'in altında 3000 ton altın varmış,
kütahyada elmastan dağ varmış,
bütün anadolunun altı petrol doluymuş ama amerikalılar gelip bizim açtığımız kuyuları kapatıyorlarmış,
uranyum,plutonyum,osmanyum zaten gani...:)
çalışmak,üretmek yok bilmemnereden zart zurtisyum çıkaracağız zengin olacağız,avrupa birliğine gireceğiz euro yağacak...
askerdeki bütün gariban anadolu çocuklarının en kral geyikleridir bunlar bilen bilir;)
yahu arkadaşlar iranda,ırakta petrol var da ne oluyor?
üç beş simsar götürüyor ganimeti,çoğunluk sefaletin pisliğin koynunda yaşıyor!
 
şimdi bu yazılanlar gerçek olabilir veya olamaz.ancak önümüzde kesinleşmiş şeyler varken böyle hayller kurmak zaman kaybı...enerji kazanımı ile ilgili şeyleri güncel kutusundaki nükleer enerji başlığına yazmıştım...bor, osmiyum, osurukgonyum farketmez...uyumayın!...elinizdekileri değerlendirin...
 
Geri
Üst