Volvox

limeware adlı bi program war onu indirin orada volvox u arayın o zmn şarkıları çıkıyor we yüklenebiliyor
 
limeware adlı bi program war onu indirin orada volvox u arayın o zmn şarkıları çıkıyor we yüklenebiliyor
ben yükledim we bütün şarkıları war
ilgilelere duyrulur
 
arkadaşlar sebonun asistanından isteyebilirsiniz wede bursada o zmnlar onlara yardım eden insanlar mutlaka wardır lütfen araştıralım we bulalım
 
yine başka birşey ararken gördüğüm bir başlık dikkatimi çekti.
elemanın birisi volvox hakkında biraz uzun bir bilgi vermiş ardındada
bir canlı videolarının linkini koymuş.
indirdim.
yine dream tv nin canlı performansı bu sefer dört dakikalık tam bir şarkının
videosu volvox hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenlere bir ön fikir olması açısından.
buyur önce yazısı tamamen alıntı. copy pastedir.
VoLVoX 1988 yılında Şebnem Ferah tarafından kurulmuş, tamamı kızlardan oluşan Bursa'lı bir hard rock grubu. Grupta Şebnem Ferah'ın yanı sıra Duygu Karpuz, Ebru Bank, Gül Ağırca, Arzu Özbakış (Kaprol), Buket Doran ve 1992 yılında gruba dahil olan Özlem Tekin boy gösterdi.

Şebnem Ferah – Elektro-gitar ve vokal
Arzu Özbakış (Kaprol) - Klavye
Duygu Karpuz - Gitar
Ebru Bank(Eroğlu) - Bass
Gül Ağırca - Davul
Özlem Tekin - Klavye ve geri vokaldeydi.
Arzu Özbakış (Kaprol), grubun ilk kurulduğu dönemlerde grupta klavye çalıyordu. Gruptan ilk ayrılan kişi olmuştur. Daha sonra Ebru Bank gruptan ayrılınca yerine Buket Doran geçti. Buket grupta Bass Gitar Çalıp Geri Vokal Yapıyordu.

O dönemde Şebnem Ferah ODTÜ Ekonomi, Ebru Bank Boğaziçi İngiliz Dili ve Edebiyatı,Gül Ağırca Marmara Güzel Sanatlar Endüstri Tasarımı, Özlem Tekin Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji bölümünde okumaktaydılar.

Duygu, Ebru ve Şebnem Bursa Kolejinde tanışmışlar, Gül Ağırca ile de Bursa'da tanışmışlar. 1988 yılında kurduğu grubuyla önce yadırganan sonra konser teklifleri alan Şebnem Ferah, Sedat Yıldırım Sarıcan'ın da katkılarıyla düzenlenen 1989 yılındaki "Bursa 1. Rock Station Günleri"nde kardeş grup "PeNTaGRaM" la aynı sahneyi paylaştı. (Şebnem Ferah daha sonra çıkaracağı solo albümlerinin ilk ikisinde de Pentagram elemanlarıyla çalışmıştır.)

VoLVoX Bursa'da Tayyare Sinemasında konser verdi. Şebnem Ferah o zamanın en iyi grubu sayılan Bursalı "Bandaj" grubuna vokal yaptı ama sadece konserde. Bursa'da bir takım konserler verdikten sonra ilk İstanbul konserlerini 28 Nisan 1991"de Pentagram’la birlikte Pangaltı İnci Sinemasında verdiler. Biletler 20.000 TL'dı. Boğaziçi Üniversitesinde, ODTÜ Festivalinde, Bilsak Rock Cafede, İzmir Club 33 de unutulmaz konserler verdiler. 1992 yılında Duygu Karpuz'un gruptan ayrılmasıyla klavye ve geri vokal olarak Özlem Tekin VoLVoX’ da yerini aldı. Özlem Tekin'in sahne tecrübesi olmasına karşın diğer hatunların sahne tecrübeleri yoktu. Çünkü o zamana kadar sadece konser vermişlerdi. Bunun üzerine ilk sahne tecrübelerini Bedri Baykam'ın açtığı Dadaist barda gerçekleştirdiler. Sonra Sis ardından da Kemancı geldi. Sis ve Kemancı grubun okulu haline gelmişti. Bu iki mekân gruba müzik adına pek çok şey öğretti. Önceleri kızlardan oluştuğu için yadırganan VoLVoX sonradan Kemancı ve Sis barın vazgeçilmez simaları haline geldi.

Konserler, sahne çalışmaları birbirini kovaladı. Derken kaset çıkarmaya karar verdiler. Provalar yaptılar, demoyu hazırladılar, parçaların tamamı İngilizce olarak hazırlandı, besteler, enstrümanlar hazırdı. Ne olduysa kaseti çıkartamadılar!!!

Şimdi Şebnem Ferah'ın müzik arşivinin en güzel yerinde "VoLVoX"un demosu duruyor. Daha sonra Ebru Bank gruptan ayrıldı onun yerine Buket Doran (Bass) geçti. Fakat albümün çıkartılamaması ile başlayan ve gruptan ayrılmaların devam etmesi sonucunda Ebru Bank'tan sonra Özlem Tekin'de gruptan ayrıldı. 1994 yılında "VoLVoX" dağıldı.

VoLVoX dağıldıktan sonra Şebnem Ferah ve Özlem Tekin müzik kariyerlerine yalnız devam ettiler ve halen devam etmekteler. Özlem Tekin beş adet solo albüm çıkardı. Ebru Bank "VoLVoX"tan ayrılınca Cenk Eroğlu ile evlendi, Cenk'le birlikte Mirkelam'ın "Her Gece" ve Tüzmen'in "Son Rüya" adlı kliplerinde rol aldı. Şimdilerde Boğaziçi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve bir de kızı var. Ebru Bank gruptan ayrılınca onun yerine bass gitara Buket Doran geçmişti. Buket hala Şebnem'in gerçek kadrosunda yer alıyor ve menajerliğini yapmakta. Gül Ağırca ise bir ara "Indians" grubunda perküsyon çalıyordu. O da Şebnem'e konserlerinde bir süre perküsyon çalarak eşlik etti. Duygu Karpuz ise "VoLVoX"tan ayrıldıktan sonra pek gündeme gelmemiş. Arzu Kaprol (Özbakış) ise günümüzün ünlü moda tasarımcılarından olup Şebnem Ferah ve pek çok ünlünün sahne kostümlerini üretmektedir. Şebnem Ferah ise müzik yolculuğuna Temmuz 2005’te çıkarmış olduğu 5. stüdyo albümü “Can Kırıkları” ile devam etmektedir.
sonrada
http://rapidshare.de/files/16328167/Volvox_1994__Where_Does_Love_Live_Now_.wmv.html
 
Alt Kemancı da çıktıkları dönemleri hiç unutmuyorum. Mükemmellerdi.
Yanlış hatırlamıyorsam 1993 te yılbaşına Volvox ile girmiştik.
Kemancı'da haftada bir sahne alırlardı. Bizim tayfa da o dönem Indians ve Volvox a devamsızlık yapmazdık hiç. hatta bir gece penasını istemiştim Şebnem'in. O penasını isteyen birisi olduğu için, ben de penayı kaptığım için çok mutluydum. :LOL:
Şarkıların genelinde vokali Şebnem yapıyordu ama Seek&Destroy da Ebru alırdı mikrofonu. Paradise City ise Özlem'in söylediği parçalardan biriydi.
Bazen sahnenin solunda bir adam otururdu. menajerleri olduğunu iddia eden birisi. Bize volvox hakkında özel bilgiler verirdi :) Bu gece Özlem in kafası çok iyi,erkek arkadaşından ayrıldı vs.. gibi :LOL:
 
SMITD demiş ki:
tıkla

tesaduf eseri bi sitede gezerken volvox canlı performans yazıyordu.. tıkladım..bilgisayarıma indirdim..
1 dakika 20 saniyelik bi canlı performans kaydı dream tv nın volvox hakkında
azda olsa bilgi sahibi olmak isteyenler için

volvox%208.jpg


İndirmeden önce sormam gerek:
I Want To Break Free mi? Bende var.. :p
Bir kayıt daha var ;

All I Wanna Do Is Make Love To You
 
Ortaköy La nui Barda(ismini yanlışta hatırlıyo olabilirim) dünya öpüşme günüydü:) canlı izlemiştim Şebnem Ferah'ı solo atarken görünce şok geçirmiştim o kadar güzel çaldığını bilmiyordum:)
 
sebocu_cemre demiş ki:
SMITD demiş ki:
tıkla

tesaduf eseri bi sitede gezerken volvox canlı performans yazıyordu.. tıkladım..bilgisayarıma indirdim..
1 dakika 20 saniyelik bi canlı performans kaydı dream tv nın volvox hakkında
azda olsa bilgi sahibi olmak isteyenler için

volvox%208.jpg


İndirmeden önce sormam gerek:
I Want To Break Free mi? Bende var.. :p
Bir kayıt daha var ;

All I Wanna Do Is Make Love To You


Ben "all i wanna do is make love to you" canlı performansını geçen sene izlemiştim tv'de. şimdi bu şarkıyı arıyorum, arkadaşın verdiği link eski. Elinde olan varsa rapidleyip ö.m. atabilir mi bana?
 
Volvox dağılmadan önce gerçekten başarılı bi gruptu.En önemli özelliğide bayanlardan oluşmasıydı.Bi erkek olarak bence bu mükemmel bişey.Kalite zaten ortada.Dağılmasa baya ses getiren bi grup olurdu bence.
 
Geri
Üst