Ses karti????

ses karti alicam ama ne alsam diye karar veremiyorum ,kayit yaparken kullanicam, daha once kullandiysaniz veya bilginiz varsa asagidaki yazdigim modeller hakkindaki yorumlarinizi bekliyorum, simdiden tesekkurler..

Creative SB AUDIGY DE 81.40$
Creative SB LIVE 5+1 BOX 37.95$
 
Ben vaktiyle Uzun süre ilk çıkan Live value dan kullandım. Baya kahrını çektim onun. Kx driverlarıydı, input seçimiydi A/D D/A conventerlarının 44.1khz çalışmasıy ama aletin internal olarak sadce 48khzde çalışması gibi dertler vardı. Onu sattım 2. bir hata yaptım Audigy aldım. Audigy kendi driverları ile sorunsuz 2ms ye kadar inebiliyor. Son çıkan driverlar ile ( siteden indirebileceğin ) input selection problemi tamamen kalkıyor. Audigy ile gelen dedicated ASIO driverlar ile soft sampler soft synth tarzı şeyler kullanıyosan çok mutlu olursun üzmez seni. Ama para varsa bitane M-Audio Audiophile 2496 öneririm 160$ lık bir kart, ama Audigy'nin pabucunu dama atar . ( Ben halen Audigy kullanıyorum :); alıştıktan sonra çokta kötü gelmiyo aslında :) )
 
Creative daima "oyuncak" yapmıştır...
Müzikle ciddi anlamda uğraşmayı düşünen kimseye önermem bu kartları.

Ucuz ama iyi bir çözüm istiyorsanız.. Terratec ürünlerini öneririm. Gerçekten de sağlıklı cihazlar...

Biraz daha iyi bir şey alayım diyorsanız... Digidesign MBox diyorum... Netekim benim gönlümde yatan alet de o...

Ben Terratec kullanıyorum ve mutluyum...

Unutulmaması gereken önemli ayrıntı, alacağınız kartın direct monitoring ve ASIO destekliyor olmasıdır... Bunlar benim görüşlerim elbette. Burada bu işi çok daha iyi bilen insanlar var, onlar daha önemli bilgiler vereceklerdir zaten...

Yine kişisel görüşüm, bilgisayarda müzik yapan biriyseniz... Kartta kaç giriş kaç çıkış olduğunun çok önemi yok. Nasılsa kanal kanal kaydedeceksiniz.

Benim için önemli olan kartın üzerindeki converter ve DSP'lerin güçlü olması...

Tüm bunların dışında; bir işi yapacak olan, kafaya koyan, onu mbox ile de yapar, terratec ile de, m-audio ile de....

neyse. çenem düştü yine...
 
Müzik kayıdı için kart arıyorsanız soundBlaster'lardan uzak durun, paranıza yazık.

Terratec iyidir, ben EWS88MT modelini kullanıyorum, biraz pahalı gelebilir dolayısı ile size daha ucuz olan DMX6 Fire full modelini tavsiye ederim (LT Lite modeli değil).

Audiophile 2496 da çok iyiymiş diyorlar, ben kullanmadım birşey diyemeyeceğim. Bu forumda muhtelif yerlerde tartışmıştık bu konuyu, bir arama yapıver.
 
Çok da kötü değil Audigy inanın bana. Mikrofon preamplisi live dan kat kat daha iyi, ASIO desteğide gayek güzel, latency de problem olmuyo, çoğu konumda işin altından kalkabilecek seviyede alet. 30$ lık ve 80$ lık iki kart arasında kalmış bi insana 300-400 doların üstündeki m-box tavsiye etmek pek faydalı değil. Bloodbath kardeşim nekadar oyuncak da olsalar soundblasterlarda iş görür . Ama audigy ile live arasında ciddi bir fark var. Audigy ile Cubase SX2 Reason 2.5 bide yeni gelen Hypersonic 3 lüsü ile gayet güzel kayıt yapabilirsin. Ama paran varsada paranın yettiği kartı al ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak.

Şayet benim 600 dolarım olsaydı 500 küsür dolarlık audio interface alıcağıma bi tane audigy, bir çift te referans monitörü alırdım. Önemlilik sırasını dikkate al
 
bende audigy 2 platinum ex var. cubase sx'i sorunsuz çalıştırabiliyorum. yani çok profesyonel bir seçim değil ama demo kaydını bunda yapıyorum, tatmin edici sonuç aldığımı söyleyebilirim. ama giriş-çıkış sayısı açısından terratec'ler daha zengin. senin yazdığın kartlarla kayıt yapılması pek mümkün görünmüyor, çünkü latency'leri biraz yüksek olabilir, ayrıca asio destekleyip desteklemediklerinden de emin değilim o kartların. ama paran varsa bir arkadaşımda gördüğüm $2000 civarında bir creamware var; şahane bir şey yani. ya da daha düşük fiyata nuendo falan olabilir belki. ama yine de en azından $200'a falan patlayabilir kayıt için.
 
eger kx diriverları kullanmayı becerebilirsen sb live bile işini görür ben sb live kullanıyorum kx driverlarla vede cok memnunum 2.8 ms latency yapıyorum + 0 latency monitoring daha ne isteyimki bilmiyorum ben aiso kullanmıyorum ama kx driverın dsp özelligine iyi bak orada 6 kanallı bir mixser var her kanala 2 aux send ve return var gerciben yeniden programladım ve kanal sayısını 11 e cıkardım aux sendide 3 e programlayabilirsen kx driverle sb live makul
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
cok tesekkur ederim cevap veren herkese.

ses kartina fazla para ayiramiyorum , yakin zamanda line 6 pod 2.0 siparis verdim fazla para kalmadi :) en fazla 80 $ verebilirim. beni paklicak bi ses karti ariyorum, ilk verdigim ornekler öylesine verilmiş orneklerdi.
 
Geri
Üst