O paraların gitarı değil ki onlar. Kendim Epiphone exclusive explorer sahibi olarak söylüyorum. Sen acı gerçekleri duymak istemiyorsun burda insanlardan bütçen dahilinde sürekli onay istiyorsun sadece. İyi bir luthier 150.000 lik gitarı sana 70.000 e anca yapar. İşinde iyi luthier böyle çalışır.hocam sıfır epiphone fly v 80 zaten
e tamam ozaman 80 bin liralik epiphone flying v yi 40a yapamiyormu yaniO paraların gitarı değil ki onlar. Kendim Epiphone exclusive explorer sahibi olarak söylüyorum. Sen acı gerçekleri duymak istemiyorsun burda insanlardan bütçen dahilinde sürekli onay istiyorsun sadece. İyi bir luthier 150.000 lik gitarı sana 70.000 e anca yapar. İşinde iyi luthier böyle çalışır.
Malesef bu şekilde olmuyor. 2.el bakmanızda daha büyük fayda var. İstediğinize yakın bir gitar bulup gerekli modifiyeleri yaparsınız uygun gördükçe. 40-50 TL arası baya iyi gitarlar bulabilirsinize tamam ozaman 80 bin liralik epiphone flying v yi 40a yapamiyormu yani
Mobilya değil ki bu yapsın. Ayrıca luthier e gitar belirli bir enstrüman hakimiyeti ve bilgisine erişirsin öyle yaptırırsın. Bunun dışında yaptırdığın bişeyi beğenmeyebilir ve sonra satmak isteyip elinde kalabilir.e tamam ozaman 80 bin liralik epiphone flying v yi 40a yapamiyormu yani
40-50K'ya yaptırsan bile (sadece cilalı naturel gövde, tek manyetik, en ucuz elektronik, tek volume potu vb, ucuz tunerlar vb) şu gitar ayarında olmaz.
ikinci el bak.
Adamın 1000 usd'lik gitara da 3000 usd'lik gitara da harcayacağı süre ve emek aynı, sence hangisini yapmayı tercih eder?e tamam ozaman 80 bin liralik epiphone flying v yi 40a yapamiyormu yani
Gitar yaptırma. Bizim ülkede el yapımı gitarlar malesef hem gereksiz ve aşırı derecede pahalı, hem beklediğin "kişiye özel" private çalım hissini yaşayamıyosun, hem de luthier gitarları mobilya gibi, ne bileyim bi ev eşyası gibi görünüyor. Vizyon sorunu var. Bana kalırsa hayatta değmez.
( Kimseyle tartışma niyetim yok. Kendi tecrübe ve deneyimlerime göre oluşmuş kişisel görüşümdür. )