Munich

Senin çok beğendiğin Kurtlar Vadisi kadar propoganda güden bir film olamaz emin ol!

Ayrıca bir filmin senaryosunda en çok role sahip kişiye "Başrol oyuncusu" denir. Neden? Genellikle kurgu ve olaylar onun etrafında döndüğü için. Seyircinin dikkatini çekecek olan karakter de elbette ki pasif oyuncu değil;
aktif oyuncu olkacaktır.

Çok ve gereksiz konuşuyorsun. Çeneni tutmayı öğrenemezsen bir gün bir köşede sen de bulunabilirsin. "Sivri dil adamı öldürür!" unutma...

Kendi düşüncene göre insanları yargılama. Sen at gözlüğünle etrafını fazla net göremezken yargıladığın kişiler kendini geliştirmekle meşguller. Ak parti direktiflerini her yerde gözümüze sokacağına, git taraflı-tarafsız, siyasi-kültürel vs. her türlü alanla ilgilenmeye, bilgi edinmeye başla. Tek taraflı düşünürsen gülünç duruma düşersin!

İzlemeyenler bu kısmı okumasın!

Filmin son sahnesinde Mossad ajanı ailesinin yanına, Amerika'ya yerleşiyor. Son karede ise Mossad'ın üst düzey görevlisiyle bir görüşme yapıyor. Bu kısmı hatırlayın. Ailemin olduğu yer benim vatanımdır. Ne için, kim için yaptık tüm bunları?"

Daha önce de dediğim gibi izlemeden gelip burda yorum yapma!!! Önce izle, sonra konuş!!!

Saygılar..
 
SANAL_FIRLAMA demiş ki:
silent_guitar demiş ki:
Ben o sahnede Mossad ajanımızın Filistinliyle sanki bir Almanmış gibi konuşmasına hayran kaldım. Kimliklerini bu derece iyi saklaması, Filistinlinin alehlerinde söylediği onca şeye rağmen kendini tutması ve düşüncesini bir Almanın gözünden anlatması çok iyiydi. ;)

Görevinini tamamalayamaması uğruna da olsa aldıkları emirler içerisinde mümkün oldukça sivil ve hedef dışına çıkılmaması emri verildiğini hatırlıyorum.(Gözden kaçmış olabilir. ;)) Gerçi Hollandalı ajan kadını öldürmekle emirlerin dışına çıktılar ama söz konusu öldürülen takım arkadaşlarının intikamı olunca kimsenin gözü görmez bana göre.

Sevgiler...
O kişi nerden senin mossad ajanın oluyor.O zaman filistinli senin neyin oluyor teröristinmi filmi baştan yönetmenin sana dayattığı bak israilli iyi karakter insanları öldürebilir ama sakın eleştirme onu, filistinlide terörist masum insanları öldüren canidir sakın onun tarafında yer alma iyide nerde o zaman bu filmin tarafsızlığı filistinlinin uğruna savaştığı ne vatanı ailesi psikolojik yapısı ne bunlar muamma yalnızca sinema tekniğinde düşma olarak gördüğün tarafta 5-10 dakika ayırıyorsun...

Birde o yahudinin sivil hedefi hedef dışına çıkarılması sana ne kadar gerçekçi geldi.Filistinde okula giden 7 yaşındaki bir çocuğu sınırı ihlal etti diye başından vuruldu hemde sniper tarafından helikopterlerle yapılan saldırılarda küçük çocuklar öldü hani kadın ve çocuklar hedef dışıydı.

İzlemeyin bu filme gitmeyin propoganda filmidir uzak durun...

Evet, o kişi benim ajanım ve Filistinli de benim teröristim. Bir yapımdaki, filmdeki herkes ve her şey gösteri süresince ve sonrasında artık izleyicinin malıdır. Nasıl Fetullah Gülen hoca efendi senin oluyorsa. ;) (Onunki de gösteri sayılır ne de olsa.) Bu konuda anlaştık mı?

Ben filmi yönetmenin dayattığı şekilde, ki bir dayatma yok, şekilde izlemedim. Sen daha filmi izlemeden nasıl oluyor da "İzlemeyin bu filme gitmeyin propoganda filmidir uzak durun..." diyerek yorum yapabiliyorsun anlayamıyorum? Bu sözlerinle propagandaya girişen sensin ama farkında değilsin. :)

Sevgiler...
 
Film güzel olmuş Spielberg bu filmi para kazanmak için çekmediğini söylemiş

Film önce gerçek hayattan alıntı olarak ifade edildi fakat daha sonra gerçekle ilgisi olmayan yönleri olduğu anlaşıldı bu yüzden yabancı basında baya yer aldı
 
daha şimdi izledim
evet harbiden biraz uzundu ama güzeldi..
.
bi israil'linin gözünden olaya baktıgı dogru yönetmenin ama bu o tarafı savunan bi film oldugunu göstermez
tam tersine filmde terörle hiçbişeyin yoluna girmeyecegi gösterilmeye çalısılmış bence,

filmin sonuna gelindiginde baştakinden farklı olarak yaptıklarından hiç memnun olmayan,psikolojik bunalımlara girmiş bi adam var ve gercekten mutsuz...
Bunun yanında oyunculuk olarak çok başarılıydı...
 
Tamamının gerçeği yansıtmadığını söylemeye çalışıyorum. Yani filmin tamamının gerçekle bağlantısı olduğunun düşünülmesi düşülecek en büyük hatadır. Konusu ve bazı kişiler gerçek ancak senaryonun tamamı gerçekleri yansıtmıyor ki, denoktabenokta nickli arkadaşımızın söylediği de buna bir kanıttır.

Gerçekle ilgisi olmayan hiçbir film izlenmemeli o zaman sana göre. Yani ben mesajından bunu anlıyorum.

Sevgiler...
 
bu filmde ben de bi israil propagandası sezdim.ayrıca yaşanan olaylarla alakası da yokmuş.

zaten bu yahudilerin en iyi yaptıkları iş kendilerini iyi göstermek.piyanist filminde de aynı şeyler oldu.ama biri çıkıp israil aleyhine bi film yapsa engellenir hemen.ayrıca bildiğim kadarıyla spielberg de yahudi.
 
Geri
Üst