Hint Jacksonlar ve Birkaç Sorum Daha...

O

Opticoniro

Öncelikle herkese merhaba,

Foruma yeni gelen bir üye olduğum için herkese selam olsun diyorum. 16 yaşında basit bir klasik gitaristim ancak yakında elektro gitara geçiş yapacağım için son 8 ayımı bütün alt-orta-üst seviye elektro gitarları (Sert müzikler tercihimdir, ancak clean tonları da severim.) araştırmakla, YouTube'daki her videoyu, internetteki yerel-yabancı her forumu okumakla geçirdim. Binlerce kez kararımı değiştirdim; ancak artık gitarı alıyorum ve cevabı konusunda tatmin olmadığım birkaç şey kaldı. Onları da izninizle size danışmak istiyorum.

Önümde 4 seçenek var şu an: Jackson DK2M (2. el), Ibanez RG2550Z (2. el.), Jackson RRXMG ve B.C Rich NJ Deluxe.

1. Biliyorum, direk RG2550Z diyecek herkes ancak... Bilmiyorum, yani diğer 3 seçenek kadar güzel görünmüyor ve bir DK2M gibi "Beni çal!" demediği için emin olamıyorum. Zaten bir diğer büyük kriter de ailemin hangisini onaylayacağı (Taksitler falan...) ancak hepsini alabileceğimizden eminim. Sorum şu ki neden Hint Jackson'lar bu kadar kötüleniyor? Ben şahsen RRXMG White'ın görüntüsüne hastayım ve EMG manyetik istiyorum ancak internetteki bu tartışmalar beni çok şüpheye düşürüyor. (Mesela şu eleman açıklamış: . İlk elektro gitarım olacak ve gerçekten bir 4-5 sene değiştirmeyeceğim için biraz daha üst modellere, FR'li modellere baktığımı da belirteyim. ) Yani gerçekten bu kadar kötü mü bu RRXMG? Berbat bir gitar EMG'lerle süslenmeye mi çalışılmış? Özelliklerine baktığımda kalitesiz bir parça göremedim, işçilik cidden çok mu kötü? Bir de RRXMG'deki Floyd Rose Special 2-Point Tremolo sistemiyle ilgili çok yorum bulamadım. Tremolo koluyla hayvani derecede oynayan biri olduğumu düşünürsek ve diğer seçeneklerdeki JT580, Edge Zero'ları da göz önüne alırsak, nasıldır bu Floyd Rose Special?
2. Jackson'lara, Ibanez'lere bu kadar kafa takmama rağmen BC Rich NJ Deluxe'u bir bulabilsem Türkiye'de direk alacağım ancak hiçbir online markette bulamadım. Bir tek çok ücra bir sitede buldum orada da 2300 TL civarındaydı (Ki yurtdışı fiyatından TL'ye çevirince çok daha ucuz olması lazım galiba.). Türkiye'de bu modeli daha uygun bir fiyata satan yer biliyor musunuz?
3. Tüm bunları geçersek, şöyle 900-1600 TL civarlarında, sağlam bir tremoloya, çekici bir tasarıma ve metal için düzgün manyetiklere sahip bir elektro gitar öneriniz var mı? Ben her ihtimali araştırdım şu 8 ay ama belki gözümden kaçmıştır diye...
4. Son olarak hiç muzikmarket.net'ten alışveriş yaptınız mı, ya da güvenilir midir?

İlginiz için teşekkürler.
 
Merhaba ben de öncelikle hoş geldin diyeyim. Şimdi sana demek isterdim ki git bir müzik mağazasına dene bütün hepsini. Ama tanıdık-samimi olduğunuz müzik market olmadıkça ve alıcı olmadıktan sonra gidip merhaba ben şu gitarı denemeye geldim, şu pedalla şu pedal arasındaki farkı merak ettim diyemiyorsun malesef.(Tepki de almayayım mutlaka iyi niyetli abilerimiz vardır ama sayılıdır istisnadır.). Denetse bile 10 dk dan yukarı pek çıkamazsın yani Hele ki gözün biraz da yükseklerdeyse 16 yaşındaki gence(yanlış anlaşılmasın yaşını küçümsemiyorum zira ben de 20 yaşındayım) kolay kolay 3000 TL lik gitarı/gitarları pek isteyerek denetmezler.

Sonrasında gelelim malum konuya. Anladığım kadarıyla gitar alacaksın ve almışken de biraz "şekilli" birşeyler almak istiyorsun. Durum böyleyse ben de senin yolundan geçtim sayılır. Açıkçası yukarıdaki gitarların hiçbirini denemedim. Tonu vs nedir bilmiyorum. Ama sorularını olabildiğince yanıtlayayım.

1. Ben de oyumu 2550z den yana kullanacağım. Tanıtım videolarını izlemişsindir mutlaka. O fiyata o tonlar gerçekten harika. Her ne kadar edge zero pek tavsiye edilmese de kötü değildir. Tabi Steve Vai gibi bir şey de bekleme :) . Ama bu konuda orjinal FR(Floyd Rose) yi tek geçerim.
Konu FR den açılmışken. Elektroya yeni başlayacağım demişsin fakat altta da tremolo ile hayvani derecede oynarım demişsin. Tremolo iyi kullanıldığında gerçekten çok iyi bir efekt. Ama yeni başladığın için gerçekten o kadar kullanır mısın bilemem. Yani demek istediğim şu ki gerçekten kullanacaksan al. Benim de ilk gitarımda FR vardı. Eğlenceliydi hoştu güzeldi dive bomblarla vs eğleniyordum. İnsan zamanla alışıyor ama başlangıçta tel değiştirmek akord etmek sağ elin duruşu ne bileyim akord düzenini değiştirmek işkenceydi resmen.
Gelelim Hindistan Jacksonlara. Bir ara Jackson JS30DK kullandım. Senin gitarla aynı neredeyse. Bolt on ıhlamur gövde akçaağaç sap gül klavye. Sustain neredeyse sıfır! Yok yani öyle birşey yok. Bende CVR2 hambucker manyetikler vardı gerçi. Jacksonların doğasında var metal müzik. O sert tonu her türlü alırsın. Ama fr ile bolt on hindistan jacksonlarda inanılmaz düşük sustain veriyor. Tamam ben de abanıyordum tremoloya akort kaçırma min hatta hiç. İşçilik güzel parçalar da iyi fakat kalite düşük. Yani 2550z varken Jackson RRXMG ye hiç bulaşma derim.

2. Çin malı Bc Rich lerden kaçınmanı öneririm. BC Rich alınacaksa en az japon mümkünse usa alınmalı. Ki onların fiyatıda 2000 liradan aşağı bulman mümkün olmayacaktır.

4. Bu siteden hiç alışveriş yapmadım. Güvenilirliği hakkında bilgim yok.

3.Şekil:Gitarda şekil gerçekten önemli. Yani bu sahibini mutlu eden, ayrıca ilgi çekmeni sağlayacak birşey. V kasa alacaksan muhtemelen oturarak çalmakta zorlanacaksın. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şekilden daha önemli şey tondur,sustaindir kalitedir. Aynı fiyata sırf şekli var diye gidip dandik gitar alınmaz.
Manyetikler: Manyetik de tabii ki önemli. Ama sırf emg li diye gidip gitar alınmaz. Güzel bir gitar alırsın. Gerçekten hakedecekse ilerde EMG takarsın. Belki o vakte EMG den vazgeçip Duncan ne bileyim Dimarzio takarsın belli olmaz. Ama gidip 300 liralık gitara da 400 liralık manyetik takılması pek akıl karı değil diyeyim.
Tremolo: Dediğim gibi tremolo güzel eğlenceli bir şey. Gerçekten kullanabileceğine inanıyorsan ve sabırlıysan ( ilerde okuyup anlarsın bu kısmı :) ) tremolo tercih et. Ama mesela ben sabit köprüye geçince oh be dünya varmış dedim. Belki tremolo yok ama rahatsın drop akordunu yap ne bileyim şarkını çal baktın akord kaçmış ufaktan çevir düzelt. Zaten sabit köprülü gitarlarda kilitli burgular olunca akord kaçırma min düzeyde.
1750TL düz hesap yaparsak o fiyata ikinci el Gibson SG türevlerini veya LTD EC1000 (Bunlar sabit köprülü) bulabileceğini sanıyorum. Onun haricinde Dean marka elektro gitarlara da bakabilirsin.

Bir de şu var. Gerçekten bir özelliği, değeri olmadıkça ben kimsenin 5 sene aynı gitarı çaldığını duymadım.(15 sene de aynı gitarı çalmış olanlar olabilir). Bunu niye söyledim çünkü müzik zevki zamanla değişebilir.Metal tonlarından bir anda strat tonlarına geçenler olabilir var da. Bunun yanında insan farklı gitarlar da denemek istiyor zamanla.

Biraz uzun oldu umarım hepsini okumuşsundur. Son olarak herkesin dediği gibi. İmkanın varsa git çal. Tonunu dinle. Şekli hoşuna gidiyor mu bak. Klavyesi rahat mı eline oturuyor mu dene kontrol et. Sonuçta gitar senin gitarın olacak. Sevmediğin gitarı sadece insanlar tavsiye ediyor diye alma.
 
Simdi istediginiz gitarlar bence gayet makul gitarlar, biz 17 sene once gitara basladigimizda bu fiyata boyle gitarlar yoktu Turkiye'de. Ama sunu da soylemeden gecemeyecegim. 900 lira-1000 lira gibi bir paraya tertemiz hatta manyetik takviyesi yapilmis RG2550 bulabilirsiniz. Burada gitar tavsiyesi isteyen arkadaslar illa sifir almak istiyor kismen anliyorum ama
korkunc bir fiyat avantaji var ikinci elin ve gercekten cok temiz hardcase'li filan gitarlar etrafta tonla. Ayrica Japon yapimi RR3 gitar da bulabilirsiniz o fiyata hem govdesi de kizilagac(alder olur) sonra isterseniz ileride EMG takilir atla deve degil. Ikinci el gitarlari forumda ve forum disinda arastirmadan sifir gitara buyuk paralar yatirmayiniz. Sadece bir oneri tabi para da zevk de, keyif de, onun kahyasi da hep sizin...Floyd Rose Special gayet iyi bir koprudur kim akort kacirir diyorsa acili kebamimi yesin, ama (tembelligimden dolayi simdi yinelemek istemedigim) turlu sebeplerden oturu Original Floyd Rose'lara gore malzeme olarak kalite farki vardir ozellikle bicaklarin sertligi acisindan. O bakimdan baktiginiz fiyat araliginda ibanezler kopru kalitesi olarak one cikacaktir...
 
Eğer Charvel düşünürsen yukarda ki linkten Desolation Star'a doğru geç arkadaşım, üzerinde FR2000 Series var sıfır akort kaçırma payı var. SIFIR. Forumdan nathrizarri'den almıştım, eğer almayı düşünürsen satmayı düşündüğümü not düşeyim burdan. :)
 
Ama tanıdık-samimi olduğunuz müzik market olmadıkça ve alıcı olmadıktan sonra gidip merhaba ben şu gitarı denemeye geldim, şu pedalla şu pedal arasındaki farkı merak ettim diyemiyorsun malesef.(Tepki de almayayım mutlaka iyi niyetli abilerimiz vardır ama sayılıdır istisnadır.). Denetse bile 10 dk dan yukarı pek çıkamazsın yani Hele ki gözün biraz da yükseklerdeyse 16 yaşındaki gence(yanlış anlaşılmasın yaşını küçümsemiyorum zira ben de 20 yaşındayım) kolay kolay 3000 TL lik gitarı/gitarları pek isteyerek denetmezler.

Böyle birşey yok. abartıyorum ama istersen bütün gün oturur çalarsın. Gitarı almak için denemek durumunda da değilsin merak eder gider denersin . bir ürün satıyorsan ve beynin küçük değilse bir ürünü ne kadar denettirirmek o kadar satma şansı dmektir, alıcı o anda satın alma kararı vermeyebilir ama bir müzik aletleri dükkanının o kişinin aklına o ürünü sokması satın alma işleminin &50 si anlamına gelir. 10 kişiden 1 tanesi daha sonra gelip denediği gitarı alsa onlar için kardır.
 
Geri
Üst