Creative X-Fi Platinium dip ses yardım...

Y

yuken

Yeni aldığım bu karttın tüm özelliklerinden memnunum ancak...

Kayıtlarımdaki dipses gerçekten rahatsız edici.Müziğin arkasından duyulabilecek bir tıslama var.Mikrofonum Shure SM58 ki onunla ilgili bir problem olduğunu pek sanmıyorum.

Ne yapmam gerekiyor,diğer audigyler gibi bir upgrade driverı var mı?Bu dipsesi halletmem gerekiyor...Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Donanımsal problemin dışında herhangi bir programla bu dipses yok olur mu?
 
bu modelini nilmediğim için bi internetten baktım, benim audigy 2 platinum'a benziyor.

bi paralellik kurarsak şunu söyleyebilirim,dip sesi tamamen kesmek mümkün değil ama aletin ön panelinin içinde bi yer olması lazım.oraya bi Jumper takılınca panel üstündeki mic in line 2 girişi dinamik mikrofon girişine dönüşüyor.kılavuzda bunu anlatıyor olması lazım.

bunu yaptığında hem mikrofon, hem enstrüman giriş sesi daha temiz ve gürültüsüz oluyor
 
Jumperı takıp da denedim,çıkarıp da ancak pek bir fark olmadı.Bu durumda bu derece bir tıslama creativein özelliği mi oluyor?İlk kaydımda gerçekten şok oldum diyebilirim,m-audio kadar olmasını beklemesem de bu kadar da kötü olacağını sanmıyordum...
 
Önce dip gürültüsünün sebebini bilmek gerek. Bunun ses kartıyla ilgisi olmayabilir. Monitörler açıksa, gitar topraksızsa, veya çalışan aletler topraksızsa, ya da herhangi bir statik sebepten (kablo vs.) dip gürültü olur. Creative ses kartı profesyonel bir cihaz olmamasına rağmen yine de suçu direk ona atmamak lazım. öncelikle karta herhangi bir ses kaynağı ve kablo bağlamadan önce kayıt halinde bir dip gürültü öçümü yap. Bu noktada dip gürültü -70 - 80 dB altındaysa işler kart için yolunda demektir.
 
Geri
Üst