Kora (Pop Rock) - Ankara

KORA ya destek olmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki banner kodunu myspace sayfalarında paylaşabilir


Kod:
[url="/MDFodHRwOi8vd3d3Lm15YmFubmVybWFrZXIuY29t"] [/url][url="http://www.myspace.com/0kora0"][img]http://img21.imageshack.us/img21/2474/mybannerglitter5872b167.gif[/img][/url]

KORA ŞARKILARINI DİNLEMEK İÇİN www.myspace.com/korarock !!TIKLAYIN!!
 
Ne oldu beğenemedin mi? Pop ile rock beraber olamaz mı yani...Rock müzik özgürlük demektir bir kere bence, öyle tabuların arkasına sığınmak, kalıplara girmek marifet değildir. İşte ulaşılamaz bir yerlerde gösterip kişi, bi haltmış gibi büyütmemesi lazım meseleyi... Rock müzik anlayışı içinde jazz da sentezlenir, pop da, isteyen arabesk yapar...isteyen saksafon adapte eder, isteyen saz katar...tahammül şart, eğitim şart!
 
her şeyden önce adam yaptığı işe inanıyor. ilerde başarılı olacağını düşünüyorum.

yapılan tarzlara ön yargıyıda anlamıyorum açıkcası. adam böyle bir iş yapmak istemiş yapmış bence güzel de.
yolu açık olur inşallah.

başarılar Orhan.
 
yaa BiLiM TeK YoLDur herseye mualefettır merak etmeye sorun cıkartmaya gerk yoktur!!!

bnce guzell olmus gercekten!! gitarı ozellııkle cok beendım!! tam pop olmus.. eline saglık!!! bnada guzel seyler gelıck gibi gozukuoo!!

basarılar.. ;)
 
Pop "popüler"in yani çok sayıda insana hitab eden anlamında bir kelimenin kısaltması olsa gerek.

Bu durumda rock müzik içinde de daha fazla insana hitab edebilecek alt türler olabilir.

Ayrıca rock felsefesi gerçekten sınıflandırmalara başkaldıran, özgürlüğü benimseyen bir düşünce tarzıdır.

O nedenle herkese istediği gibi müzik yapma serbestiyeti tanır bana göre.

Şarkılara gelince kayıt ve sound bence gayet temiz ve anlaşılır olmuş.
Başarılı bir ses ve yorum da geldi kulağıma.

Piyasada benzer örnekleri bulunsa da, 500 tane Tarkan, 300 tane Kenan Doğulu, 400 tane Sezen Aksu türevi gödüğümüz müzik sektöründe "ne kadar fazla rockçu olsa o kadar iyi" diyerek bu durumu önemsemeye gerek olmadığını düşünüyorum.

Zaman içinde herkes kendisini bulup, daha iyi ifade edebilme şansını yakalar nasıl olsa.

Kısacası, emek verilmiş ve kafa patlatılmış bu çalışmalar için Orhan kardeşi kutluyor, başarılar diliyorum.
 
Şarkıları birazdan indirip dinleyecegim gerçekten merak ettim doğrusu...


Şöyle bir önyargı var bazı insanlarda , pop da müzikmiymiş pop neymişş ?

Pop müzik ülkemizde sanatçı dedikleri fizigiyle hitap eden bayanlar sayesinde inanılmaz derecede çarpıtıldıgını unutmayalım.Pop müzik önemli bir türdür.Ve unutmayalımki gerçekten pop muzik enstrumanları çok zordur.Bilmiyorum ifade edebiliyormuyum ama biraz araştırıp ögrenme gayretinde bulunursanız şunu görürsünüzki en sağlam rock gitaristi pop gitarı çalamaz veya bas gitar içinde aynı şeyleri söyleyebilirim.Pop çarpıtılmadan yapıldıgı sürece bence güzeldir ve kaliteli bir müziktir oldukçada zordur.Tabi bu yazdıklarım pop müzik içindi arkadaşımızın çalışmalarını birazdan dinleyecegim...
 
unutmayınki popçular arasında muhteşem müzisyenler de vardır...şekil 1a) anestacia 1b)robie williams sadece bunların ikisi benim kanımca...
bilinçsizce bu türü kullananlar ve müzik yaptığını zanneden ülkemizdeki zavallılardan dolayı bu böyle düşünülüyor sanırım...haksızda değiller...ama geniş düşünmek lazım...yoksa biz zurna mıyız ha? :) diyorum kolaylık ve başarı dileklerimi sunuyuroum...
 
Bir Orhan takipcisi olan Funk a'la Turka'nin sıkı takipcisi Orhan Kardesime kendi kendine cizdigi yolda basarilar dilerim. Bestelerden kayıtlara (ki okan ve tunanın sihirli elleri degmistir) kimsenin laf soyleyebilecegini sanmıyorum hepsini dinledim ziyadesiyle.

Tarz tartismasini geciyorum cunku burada her forumda mutlaka 3-5 tane muzik dehası bu konularda konusmus oluyorbir besteci olarak soyleyebilirim ki sarkılar kendi tarzlarında basarılı. Soz gumusse sukut altındır...


seni seviyoruz basarılar kardesim...
 
Kıyafet değiştirir gibi beste yapabilen, arkasına iyi bir ekip toplarsa, güzel işler çıkarabileceğine inandığım Orhan kardeşime başarılarının devamını diliyorum.
Tarzı konusunda da söyleyebileceklerim arasında, bence artık "tarza isim koyma devri" geride kaldı. Neden illa bir isim konmak zorundadır ki bunu bir türlü anlamıyorum?
Alın dinleyin önce. tarz, pop-rock bilmemne rock diye isimlendirilince mutlaka kıyamet kopuyor.
beğenin dinleyin, beğenmezseniz dinlemeyin bu kadar basit. Herkes eleştri yapabilir ama kimsenin yermeye hakkı yoktur.
 
Arkadaslar tartışmaya yeni bir boyut kazandırmak için yazıyorum.Öncelikle şarkıları dinleyin.Pop yaptığımı düsünüyorum ama insanlar rock diyor ve bende pop-rock başlğı açtım (site kuralları). geçenlerde teoman'la if rock barda karşılaştık ben 81 dogumluyum türkiyede rock müzik dinleyen insan kitlesinin artmasında etkiniz büyük dedim.
verdiği cevap'' boş ver rock müzigi''(yani biraz daha argo şekilde) di ilk basta anlamsız geldi ama sonradan anladım ki durum şudur:biz hangi şarkı olursa olsun ister rock sound u ister arabesk popüler kültürün içinde yaşıyoruz ve seviyoruz bu hayatı.
dün gece ankara ssk iş hanındaki abuk barlardan birinde 84 dün elerim nerde şarkısı geldi kulama girdim baktım ve haytında rock dinlemeyecek insanlar rock sound'lu ellerım nerde sarkısını hep bir agızdan söylüyorlardı.
bir müzisyen olarak bunun ne anlama geldiği anlamaya çalışın lutfen,unutulmayacak bir şarkı yapmanın verdiği mutluluğunu.
Ben bildiğim yolda devam edicem,amcım daha çok insana ulaşmak
iyi kötü bütün yorum ve eleştiler için
teşekürler
 
Beste yapma yeteneğine ve inancına hayran olduğum bir kişi Orhan. Müziğinde nasıl olduğunu anlayamadığım bir kendini dinletebilme var derinlerde (tabi bunun için ben şunu dinliyeyimde bişeyler bulup eleştireyim bu çocuğu diye dinlememeniz gerekiyor). Müzik müziktir. Yargılanmak için yoktur. Dinlemek için vardır. Kimsenin hiçbir müziği dinleme sorunluluğu olmadığı gibi Okan'ın söylediği gibi illaki bir kılıfa sokulup insanları yönlendirmeyede hiç gerek yoktur bence. Herkes her müzikte kendinden bişeyler bulabilir ve eğer bunu başarırsanız bu müziği yapan kişide saygıyı vede sevgiyi hakediyor demektir. Bence orhan bunların ikisinide hakediyor. çünkü mutlaka şarkılarından biri sizi anlatıyor yada size bişeyler anlatıyor.sonuçta müzik dünyanın en güzel anlatım şeklidir. dünyada herkesin bir çeşidini sevdiği yegane şeydir müzik.Orhana Müzik hayatında başarılar diliorum ve başarılı olacağına yürekten inanıyorum çünkü bunun için en gerekli şey orhanda fazlasıyla var ; İNANÇ.
 
Belki de niyetler önemlidir. Popülerle kastettiğimiz ve nefret ettiğimiz şey yaygınlık ise unutmayın ki hala en popüler müzik grubu Pink Floyd'dur ve hiç bir divanın ulaşamayacağı kadar fazla albüm satışına sahiptirler. Yapılan müziğin kendi kendine popüler olması belki de problem yaratmaz. Belki müziği popüler olmak için, daha çok satmak için Andy Warholvari PopArt teknikleri ile süsleyerek ve herkes bir gün 15 dakikalığına ünlü olacak düsturuyla hayal kurarak (üretmek diyemiyorum) kopyalamak yanlıştır. Çünkü bu şekilde yapılan müzik Zenger sloganlarına benziyor.
Orhan bu tartışmanın neresinde...Bunu bekleyip göreceğiz...
 
Geri
Üst