Lehim sorunu manyetikleri bağlıyorum çalışmıyor

Gitarıma 2 tane carvin humbucker manyetik taktım. Şu linkteki http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=2h_1v_3w gibi bağladım. Fakat olmadı. Sonra renk kodlarının farklı olduğunu öğrendim. Sanırım gibson manyetiklerle aynı renk kodlarına sahipmiş. Burada da renk kodları var http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=color_codes .


İki şekilde de denedim. Her şeyi doğru bağlamama rağmen yine de olmuyor çıldırcam artık bana bir yol gösterin lütfen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bir tane ton potansı alıp yapabilirim aslında. Ama o aradaki c1 yazan zımbırtı nedir nereden bulurum bilmiyorum. 2 hum 1 vol 1 tone 3 way switch diagramı var. Tone potansını iptal etsek nasıl bağlamam gerekir?
Fatih hocam fotoğraf makinesi bulamadım hala en kısa zamanda size de fotoğraf yollamaya çalışacağım.
 
c1 kapasitör demek yanılmıyorsam linkte kapasitör gibson 57 lerdeki bağlantı şeklinde gösterilmiş yani bir kutbu volüm diğer kutbu ton potansında ama çoğunlukla aşağıdaki gibi bağlanır




sadece volüm potansı kullanacaksan senin verdiğin seymour duncan şemasıyla benim verdiğim linkteki renk kodlarını karşılaştır örneğin duncan da switch e giden kablo siyahken c22 lerde kırmızı. duncan şemasından bare ile gösterilen gri renkli topraklama kablosu c22 de shield diye gösterilmiş.
daha önce lehim yapmadıysan tecrübeli birinden yardım almanı tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Lehim yapabiliyorum. Daha önceden de çok yaptım. Arkadaşımın hss gitarını,kendi gitarlarımı hep kendim bağladım. 3 yollu switch koymamıştım hiç devreye. Köprü manyetiği kullanıyordum sadece. Ama sorunu gerçekten anlamadım. Her şey doğru. Sanırım sıfırdan başlayacağım tekrar. Olmazsa da alırım bir tane emg 89 takarım köprüye yakar geçerim.
 
Geri
Üst