Elimle Ilgili Sorun Ve Gitar.

Konu yanlış yerde mi bilmiyorum arkadaşlar sorunum şu: Sol elimin serçe parmağı gitar çalarken çok takılıyor sorunu hiç anlamış değilim. Ayrıca elektro gitar almayı düşünüyorum ucuzundan önerirmisiniz ? A7X ve Duman tarzı çalmak istiyorum.
 
Konuyu Müzik Yapımı ve Teknolojisi bölümüne açman daha iyi olurdu. Moderetörlerden birine yazarsan konuyu taşıyabilirler sanırım.

Serçe parmağı, tam anlamıyla bir katil uşaktır. Hain ve sinsi çalışandır. Sürekli idman ile kontrol altında tutmalı, çalıştırıp güçlendirmelisin. Hatta bazen sanki orta yüzük ğarmağın sakatmış gibi davranıp, serçe parmağının başında sopayı etksik etmemek iyidir. Yoksa mahalledeki çirkef veletler gibi bulaşır, rahatsız eder, askerdeki tembeller gibi su koyuverir.

Gitar konusunda ayıp etmişsin. Duman desen, ekonomik strat veya tele markaları önerir çıkarız işin içinden. A7X desen, ucuz humbucker bir gitar al deriz kurtuluruz. Tek gitarla da olmuyor maalesef, amfisi var, hatta prosesörü, pedalı var. Hatta birini seçmen durumunda ucuzdan bir amfi falan da önerebilirdik. Lakin tarzlar ve soundlar farklı. Hani gül hatırın için amfide Roland Micro Cub, Line 6 Spider, Laney'in falan modelleyicilerini önerebiliriz de, gitar açısında çizgiyi biraz netleştirmek gerek. Büyük dert aldın başına :)

Hakan
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
T&T Sisters gördüm bugün konuştum satıcıyla falan yanında Amfisi ile birlikte 270 TL ye satıyor gitar HSS markasını pek bilmediğimden kararsızım. Almalımıyım ? Başlangıç için bakıyorum zaten.
 
T&T Sisters başlangıç gitarıdır. Büyük beklentilerle almamak gerek. Amfi nedir, bu önemli. Hani birden fazla tarz çalacaksan modelleyici amfi veya amfi ve yanında modelleyici prosesör almak iyidir. Yalnız amfi transistörlü 10 watt ise bulaşmaman daha iyi. Ev seviyesinde de olsa beklentileri karşılamak adına 15 watt transistörlü başlamak en sağlıklısı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
T&T Sisters RF-20 + Rockston 10W Amfi aldım. Başlangıç için bakıyordum zaten fakat 2 gündür uğraşıyorum başaramamak korkusu var :/
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
İşaret parmağım, orta parmağım ve yüzük parmağımı rahat kullanıyorum ama işte serçe parmak zorluyor üst tellere basamıyorum serçe ile :(
 
Amfide micro cube tavsiye ederim üzerinde bir sürü efekti var sen gitara alışana kadar bir süre prosesörden kurtarır seni, sadece distortion pedalı alsan kafi olur, ama bir süre :) Gitara gelince, başlangıç seviyesi olduğu için ileride kolayca satılabilecek bir gitarı seç bence bu konuda cort önerebilirim bir çok kişi ooo cort var hem de ucuz deyip almak istiyor buna çok kez şahit oldum :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Dediğine katılıyorum zaten en başta ben CORT G-210 alıcaktım 2. el pahalı dedi babam falan alamadım. Aldığım amfide Distortion özelliği var bass ve tiz ses özelliği var birde.
 
Ama işte bulamadım ondan :) Bulabilsem direk alırdım. HSS arıyordum birde ben. Cort X-2 HH idi. Birde bişey sormak istiyorum. Gitar çalarken parmaklarımı ne kadar dik tutarsam tutayım parmağım bir alt tele değiyor ve alttaki telden ses gelmiyor bu yüzde. Birde serçe parmağım yüzük parmağıma takılıyor. Bunları nasıl gideririm ? 1-2-3-4 , 4-3-2-1 yaparken zor oluyor özellikle.
 
parmakların karışması şimdilik normal benim 6 yılım doldu hala petruccinin örümcekleri vs parmaklarım karışır kasılır :) yeni bir şeyler keşfetmenin zevkini yaşa ;)
 
Petruccinin neyi ? biraz açıklayıcı olurmusun :) Ayrıca:


Selim Işık Gitar Derslerini izliyorum. Bir videoda notaları böyle diziyor:
LA - A
Sİ - B
DO - C
RE - D
Mİ - E
FA - F
Sol - G
Böyle diziyor. Diğer bir videoda ise:
6 - E
5 - A
4 - D
3 - G
2 - B
1 - E
Hangisi doğru yada neyi anlatıyor anlamadım birisi yardım etsin nolur.
 
a b c d e f g nota yazılırken bu şekilde yazılıp la si do re mi fa sol diye okunur.
1-2-3-4-5-6 tel numaraları. 6 en kalın 1 ise en ince tel dir.
1.telin boşu mi yi 2.telin boşu si notasını vermektedir.
petruccinin örümcekleri ise onun rock discipline adlı dvdsinde olan 1-2-3-4 yürüyüşlerinin farklı farklı kombine edilmiş halidir.
 
Geri
Üst