ESP LTDler

kenna demiş ki:
Esp nin yeni 2007 sitesindeki Kirk hammet modellerine baktım az önce. KH-20 diye bir model çıkmış. Varımı yoğumu satıp alasım geldi be arkadaş : ) Ebony fingerboard yapmışlar, Flamed top olmuş gövde, Ayrıca bir harcase bu kadar mı güzel olabilir?

Baktım ben gitarın fiyatına 10000$ fiyat çekmişler YUHHHH demekten kendimi alamadım :D
 
Kenna araba var mı? :LOL:

En iyisi kendin yapacaksın.Şöyle kafayada pse yazacaksın.Tepesine de ters ok.Sonra Esp'ye afilisinden resimleri çakacaksın.Dumur olsun coniler. :D
 
Araba yok ama o konuyla ilgili fizibilite çalışmaları sürüyor : D Dediğin de gayet iyi olur ama custom gitar yaptırmak para + zaman ister. Zaten para kısmı sorun olmasa hiç gitar tartışması yapmazdık değil mi ?
 
eskiden beri severler zaten. kh-3, jh-3 hep lp tarzı gitarlardı. sana da bedava verseler senede bilmem kaç gitar, çıkar sahnede kullanırsın ara sıra, değil mi? :)

esp'nin gidişatını ibanez'e benzetiyorum artık, uçuk bir marka primi koyup hakketmedikleri fiyatlara satıyorlar gitarlarını. kesinlikle 10k dolarlık bi değeri yok o gitarın. edwards, esp'nin olması gereken halini yürütüyor, olması gereken fiyata olması gereken şekilde yapılmış gitarlar.
 
esp fiyat konusunda iyice coştu. eger les paul tarzı gitarları içinde zakk wylde i de kadrosuna eklerse tamam artık esp gitarı almak için bir ömür calışmak lazım. :LOL:
 
sonu 50 ile biten ltd modellerinden uzak durmanı öneririm.pera da tonun güzel gelmesinin sebebi ordaki engl amfiler.ama gerçekten o aletin 1.eline vericen para ile ne 2.el aletler alırsın.bu aletleri önermememin nedeni ise sunta diye tabir edilen sıkıştırılmış (pressleme) yöntemi ile adam edilen agathis ten gövde ağacına sahip olması.genel anlamda fiyatına göre vasatın altında bir gitar.
 
Gitar almayı düşünüyorum. Epiphone Les Paul Standard ile LTD EC-500 / 400 VF ler arasında kaldım. Ltd'ler epiphone a göre 400-500 milyon daha fazla fakat EC-500'ün üzerinde EMG 81/60 manyetiklerle EC 400 VF' de Seymour Duncan JB/59 manyetikler var. Bunun dışında LTD'lerde full mahogany kullanılırken epiphone standard da mahogany/alder karışımı var. Gitarları daha çok hard rock tarzı müzik yapmak için alıcam.Sizce hangi gitarı almalıyım?
 
öncelikle eski bir epi standart sahibi olarak diyeceğim şudur ki ltdnin klavyesi 1000 basar epiye. Manyetik konusu da şöyle ben daha tok sesli metal ağırlıklı bişi yapıcam diyorsan emgli model yok ben her tarza gelir bir gitar alim diyorsa seymour duncanlıyı al derim.
(ki ben seymour kullanıyorum kendi gitarımda emgyi aratmıyor bana)

Gözün kapalı git ltd al derim ha cok rahatsız ederse ltd logosu sildirirsin sonra :)
 
Arkadaşlar ben ESP LTD EX-50 gitarıma EMG manyetik taktırmayı düşünüyorum. EMG ler çok guzel ama gitarıma nasıl olur problem yaşarmıyım uyumluluk açısından? Fikrinizi yazarsanız sevinirim.
 
takarsın bişi olmaz :) köprü manyetiği olarak heralde emg81 düşünüyorsun ? evde kullanıcaksan aslında pek gerek yok ama sık sıkı studyoya gidiyorsan olabilir. Başka daha iyi bir gitar alınca söker ona takarsın
 
2x81 düşünüyorum. yeni gitar almak için bayagı bir sure geçmesi gerekiyor :D Tek endişem EMG taktıgım zaman şimdikinden daha kotu ses almam. En azından EX-50 için..
 
50 serisi yerine daha yerinde tercihler yapılabilir sanırsam.
bi aralar ben de mh-50'yi falan savunurdum da, başka gitarlar kullandıkça anlaşılıyor kalite farkı :)
 
arkadaşlar esp eclipse (yanlış yazıyo olabilirim) gözüme kestirdim :) bu gitar amerikan yapımı değil mi? esp lerin hepsi amerikalı mı? ltd ler nerede yapılıyor?
 
Ben EX-50 kullanıyorum, memnunum. Metallica, Pantera, Carcass , Soulfly, Mudvayne v.s hepsinin tonunu tutturuyorum.

Evet belki narin bi gitar. Son kat boyası biraz ince, epeyce çizdim ama çalması keyifli bence. Sert ton arayanlara tavsiye edebilirim.

Tabi pedal da önemli...
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
sonu 50 ile biten ltd modellerinden uzak durmanı öneririm.pera da tonun güzel gelmesinin sebebi ordaki engl amfiler.ama gerçekten o aletin 1.eline vericen para ile ne 2.el aletler alırsın.bu aletleri önermememin nedeni ise sunta diye tabir edilen sıkıştırılmış (pressleme) yöntemi ile adam edilen agathis ten gövde ağacına sahip olması.genel anlamda fiyatına göre vasatın altında bir gitar.

Bence bırak 50yi 400 serisine kadar olanların hiç biri beş para etmez, 400 serisine kadar olanları Aghatis ağaçlı.200 serisi Aghatis olmasına rağmen işçiliğiyle biraz daha öne geçiyor daha alt modellerden, klavyesi de kötü değil ama 400 altı alınmaz bence sırf ağacı yüzünden.

Aghatisler sıkıştırma ya da sunta değil, bir çam türü diye biliyorum.Endonezya ve çevresinde bol bulunan ve enstrumanlarda kullanılması tavsiye edilmeyen bir ağaç.Kalın damarlı yapısından dolayıydı sanırım(maunlar farklı).Zamanında gemilerin o ortadaki büyük direklerinin yapımında kullanılıyormuş, oldukça dayanıklı bir ağaçmış.
 
Geri
Üst