Röportajlar Ardem Röportajı: ''Tek idolüm popun kralı Michael Jackson''

Labirent albümü ile müzik dünyasına adımını atan ve genç yaşında başarılı isimlerle çalışarak adından söz ettiren Ardem, PopTakiP'in sorularını yanıtladı!

ardem-roportaji.jpg


Röportaj: Gökhan AVŞAR / PopTakiP

Ardem Kimdir? Bize kendinizi tanıtabilir misiniz?

13 Mart 1986 İstanbul doğumluyum. Kendimle barışık bir insanım ve en belirgin özelliğim kendime güvenmektir. Müzisyen bir babanın desteğiyle, müziğe karşı olan ilgim çok küçük yaşlarda başladı. Bu müzik tutkusu, 2003 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı (Hafif Batı Müziği) bölümünü burslu olarak kazanmamı sağladı. Bir taraftan müzikal yeteneğimi pekiştirirken, diğer taraftan da Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldum. Öğrenim hayatıma Beykent Üniversitesinde Yüksek Lisans yaparak devam etmekteyim. Vaktimin çoğunu müzik yapmakla geçiyorum. Müzikal anlamda işin üretim kısmıyla ilgilenmek beni daha çok mutlu ediyor.

Yeni albümünüz Labirent'te çok iyi isimlerle çalıştınız. Bunlardan en önemlisi de geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Müslüm Gürses'di. Bize biraz tanışmanızı bu projede olmasını anlatır mısınız?

Tamamen tesadüf olarak bir araya geldik. Ortak dostlar aracılığıyla, Müslüm Baba’yla tanışma fırsatı doğdu. Yaptığım besteleri menajeri vasıtasıyla kendisine ulaştırdım. Parçaları beğendiğini ve destek olmak istediğini bildirdi. İlk anda inanması her ne kadar güç olsa da Türkiye’nin önde gelen müzik duayenlerinden biri olan Müslüm Gürses’le düet yapmak benim için gurur ve onurdur. Albümdeki ‘’Vazgeçmek Kolay Mı’’ isimli ilk çıkış parçamızda düetimizi yaptık. Müzik sektörüne yeni adım atmış bir müzisyen olarak, Müslüm Gürses gibi büyük bir sanatçıyla düet yapmanın herkese nasip olmayacak bir şans, bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan Müslüm Baba’nın hakkı ödenmez. Mekanın cennet olsun Müslüm Baba. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.

İlk albümünüz Labirent’ten bahseder misiniz biraz? Albümünüz toplam kaç şarkıdan oluşuyor? Kimlerle çalıştınız?

Labirent Albümü 11 şarkıdan oluşuyor. Albümün müzik direktörlüğünü Selim Çaldıran yaptı. Albümdeki bestelerin tamamı Ardem imzası taşıyor. Albüm genel tarz itibariyle Pop Rock sounduna hakim. Müzikal kayıtlarda Gültekin Kaçar, Serhan Yasdıman, Uğur Varol ve Ansable String Group üyeleri olan çok değerli müzisyenlerle çalıştım. Müzikal anlamda güzel bir iş çıkarttığımıza inanıyorum. Bana göre başarı, ciddi bir ekip çalışmasıyla olur.
Unutmamak gerekir ki ‘’Hiç kimse kendi başına bir ada değildir.’’

ardem-muslumgurses.jpg


Müzik sektörüne attığınız bu adımın devamı gelecek mi? Yeni projeleriniz var mı?

Çalışmalarımızın devamı tabi ki gelecek. Müzikal anlamda tabuları yıkacak daha etkin ve denenmemiş kalıcı işler yapmak ve dünya müziğinin elçisi olmak en büyük hedefim. Hedef büyük, yolumuz uzun, umarım her şey istediğimiz gibi olur.

İdolünüz var mı?

Tek idolüm var. O da, Pop’un Kralı olarak tanınan, Michael Jackson.

İlk düet çalışmanızı büyük duayen Müslüm Gürses’le gerçekleştirdiniz, sonraki projelerinizde düet çalışmalarınız devam edecek mi? Farklı isimlerle düet yapmayı düşünür müsünüz?

Düet çalışmalarını ilerleyen projelerimde gelenek haline getirmeyi planlıyorum. İlk albümümde Müslüm Gürses gibi özel bir sanatçıyla düet yapmak benim için büyük bir onur. Her albümümde mutlaka bir düet olacak. Düet yapmak istediğim isimler arasında; Ajda Pekkan, Nazan Öncel , Kayahan, Sezen Aksu, Fatih Erkoç ve Yıldız Tilbe var.

Yeni albümün 3. klibi olacak mı? Hangi şarkıya çekmeyi düşünüyorsunuz?

Aslında bu kararı dinleyenlerimize bırakmak istiyorum. Sosyal medya adreslerimizde yapılacak ankette ‘’3. Klibimizi hangi parçaya çekelim.’’ sorusuna cevap arıyoruz. İlk tercihimizi sorarsanız, biz ‘’GÖZÜNAYDIN’’ diyoruz.

Bazı hayranlarınız sesinizin İlhan İrem'e benzediğini dile getirmiş. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İlhan İrem sanat yaşamı boyunca altı kez Altın Plak olmak üzere pek çok ödül aldı. Pek çok kez yılın sanatçısı ödülüne layık görüldü. Çağdaş bir ozan olarak kabul ediliyor. Kendine has bir dinleyici kitlesine sahip. İlhan İrem’in şarkılarını çok severim. Hele ki, yıllardır kendi ürettiği bestelerini yorumlamasını takdirle karşılıyorum. İlhan İrem kendi dönemine damgasını vurmuştur. Hayranlarımın sesimi böylesine büyük ve özel bir sanatçının sesine benzetmeleri benim için büyük mutluluk.

Müzik dışında başka bir uğraşınız var mıdır? Sizi biraz da sosyal yaşantınızla tanıyabilir miyiz?

Vaktimin çoğunu müzik yapmakla geçiyorum. Hemen hemen her günüm stüdyoda yeni besteler üretmekle geçiyor. Bunun dışında vakit buldukça sporla ilgileniyorum, sosyal aktivitelerde bulunmaya çalışıyorum. Değişik yerler görmeyi çok severim. Dünyayı dolaşma hayalim var. Ayrıca sıkı bir konsol takipçisiyim, konsol oyunlarının pratik zeka üzerindeki etkisinin farklı olduğunu düşünüyorum.

Tam olarak müziğiniz Alternatif Rock olduğunu bilmekteyiz. Peki siz bu türde devam edecek misiniz ya da ilerde farklı tarzlara geçer misiniz?

Açıkcası tarz konusunda kısıtlı kalmak tercihim değildir. Dünya müziği dinleyicisiyim ve Dünya müziği, içersinde birçok müzik türünü kapsar. Müzik bana göre yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesidir. Labirent albümünde, bunu az da olsa yansıtmaya çalıştım. İlerleyen projelerde ana fikirden uzaklaşmadan, farklı tarzlarda dinleyicilerimizin karşısına çıkabilirim.

Müzik olmasaydı hangi meslekle uğraşırdınız?

Farklı sanat türlerine de meraklı olduğum için, fotoğrafçılık, bağımsız video oyun tasarımcılığı ve sinemacılık meslekleriyle uğraşırdım herhalde.

Ardem'e hayranları nerelerden ulaşabilir?

Sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilirler.
Resmi Sitemiz: www.ardem.org
Facebook : https://www.facebook.com/ArdemOfficialPage
Twitter : https://twitter.com/Ardem_Official
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Biraz sanata sanatçıya saygınız olsa nasıl olur? Eleştirmekten başka bir şey bilmezsiniz zaten. Sonuçta herkesin bir idolü olabilir herkes yüksekleri hedefleyebilir. Bunu hedeflemek bile güzel.
 
Saygımız var efendim, saygısızca yazılan sözü gösterin? Sevgimiz yok. Ayrıca eleştirileceksiniz tabii ki. Her verilen otu böceği yutan insanlar değiliz, eleştiririz. Eleştiri kötü bir şey değildir.

Eleştirmekten başka bir şey bilmediğimizi iddia ettiğinize göre bizi iyi tanıyorsunuz demek ki. O kadar iyi tanıyorsanız arabesk/fantezi müzik yapıp şarkılara iki gitar tınısı koyup, bize reklamını yapıp dinletince de "Çok güzel, gerçekten harika bir rock deneyimi bu, hülolooğğğ!" demeyeceğimizi de biliyor olmalısınız.

Başarılar dilerim.
 
Şu dakikaya kadar hiç kimse saygısız bir yorumda bulunmamış. Bu site takipçilerinin müzikal birikimleri, dağarcıkları ve dolayısı ile beklentileri de yüksektir. Burada vasata vasat, iyiye iyi denir. Almak istediğiniz tepkiler bunlar değildiyse belki tezgahı yanlış yere açmışsınızdır. Hemen "işte bunlar hep sanata sanatçıya saygısızlık" klişesine sarılmayın.
 
Geri
Üst