Emre Aydın

kenji demiş ki:
misspain demiş ki:
kenji demiş ki:
hayranları sayesinde artık uzaktan dinlediğim abimiz. yaptığı herşeye aa süper diyen, popülerliği arttıkça mutlu olan bi dinleyici kitlesi var. tek eksi tarafı da bu galiba emre aydının.. bu emre aydının eksisi neden oluyor? diyen olacaktır. eğer istemese her dergiye röportaj da vermez, fan sitesine mesaj da yazmaz..

sürekli takıldığım bir site değil burası ve uzun zamandır arada sırada girip belirli başlıkları okuyorum ve bazen de yazıyorum.
türkrock dinleyicisi hala bir ileri beş geri.
"bence bu rock değil pop","bence çok populer oldu" gibi ezberleri ben artık görmekten gerçekten sıkıldım.sıkıldım da kendi fan sitesine mesaj yazan şarkıcıyı eleştirene de ilk defa rastlıyorum.ve gerçekten merak ettim ne gibi bir sakıncası! vardır bunun sana göre kenji?
bahsettiğin durumdan bende sıkıldım. sıkıldım da mesajımla nasıl bir alaka kurdun onu anlamadım? fan site olayına gelirsek;

http://forum.emreaydin.org/index.php

forumun genel çehresi 16 yaş altı kız çocukları ve acılarıyla boğuşan ergenlerimiz.. emre aydın'ın hitap ettiği kitle buysa ve emre de bundan rahatsız olmayıp siteye gelip mesaj yazıyorsa sen bununla övünebilirsin. emre de övünsün 100 000 üye var sitesinde. hatta övüneceğiniz başka şeyler de bulalım? konserlerde emre yerine kızların cıyak cıyak "bu kez anladım" çekişini dinliyorum. bir daha 70 000 satmasın, küçük hayranları onu terketsin diye kampanya mı başlatalım?

emre aydını sevmeyen biri olsam beceremiyor der geçerim. ama afili yalnızlığa değer veren biriysem sonuna kadar eleştiririm. ve gerçekten merak ettim ne gibi bir sakıncası! vardır bunun sana göre misspain?


bahsettiğim ilk durum seninle ilgili değildi.sitedeki mesaj içerikleriyle ilgiliydi genel olarak.


hem Türkiye`de hem dünyada müzik tüketicisi,yoğun olarak 12-20 yaş arası gruptur.

turkrock.com forumlarında da durum aynı belli ki.

emre aydın özelinde de bunda yadırganacak bir şey yok.

kendisinin 20 yaş hatta 25 yaş üzeri dinleyicisi de çok fazla,hem kendi çevremden hem de izleme şansı yakalayabildiğim konserlerindeki gözlemlerinden biliyorum.

bunda da yadırganıcak bir şey yok.şiirsel bir durumu var şarkı sözlerinin çünkü.bu başlığa gelip etrafa salyalarını saçanlara ağır gelen,birikim gerektiren sözleri var.(senden bahsetmiyorum yanlış anlama)

konuya gelecek olursak;senin aşağıladığın 16 yaş grubundan rahatsız olduğunu zannetmiyorum emre`nin.rahatsız olması için bir sebep de göremiyorum.bir sanatçının kendisini dinleyenlerin bulundugu bir siteye zaman ayırıp girip üç beş bir şey karalaması inanılmaz ince bir hareket bana göre.kaç yaşında olursa olsun oradaki dinleyiciler.

içinizde bu kadar da mı insan sevgisi yok?ya da hangi hakla hangi mantıkla parsellemeye çalışıyosunuz dinlediğiniz insanları?

"beni sadece şu yaş gurubu dinlesin diğlerinin sivilceleri var" mı desin adam?

bu emre`ye yakışmaz.bu yakışsa yakışsa,olgunlaştığını zanneden üstelik bunu kendisinden bir kaç yaş küçük insanları aşşağılayarak göstermeye çalışanlara yakışır.(burada senden bahsediyorum)


bu arada yerin dibine soktuğun emre aydın fan sitesindeki seviye de inan bana turkrock.com daki emre aydın başlığındaki seviyeden çok üstte.bir göz at istersen diğerine.

dilerim konserlerindeki ciyaklama durumu hiç bitmesin.hiç bitmesin ki devam etsin o durmadan üretmeye.biz de kesmeşeker gibi super grupların konserlerinde ciyaklayanlar olmadığı için kaybettiklerimizi,kesmeşekeri ve nicelerini,yani o kaliteyi,o özeni,o güzel sözleri ve şarkıları emre aydın`da kazanmaya devam edelim.


not:yazdıklarımı gözden geçirirken senin mesajını da bir daha okudum."gönder" butonuna basıcam basmasına ama yazdıklarımdan bir şey anlayamayacağını gördüm seni tekrar okuyunca.demem o ki bu mesaj bu konuyla ilgili son mesajımdır.bir şeyler anlayabilirsen ne mutlu hem sana hem bana.
 
DEJ-A demiş ki:
Artık şu olaylara bir son verme zamanı çoktan geçti.Evet biliyorum , belki haddime de değil ama belirtmek istediğim hususlar var.
Öncelikle evet,ben de Emre Aydın seven bir insan değilim.Sonuçta müzik adamıddır saygı duyulması gerekir ibaresi de tartışılır buna da kabul.Ama artık bu topic çığrından çıktı.Terbiye sınırlarını aşan kelimeler ve buna Emrefan kızlarının da katılması beni şaşırttı.Neyse...
Bu topicte yalnızca bu konu ve kardeş grup olarak lanse ettirlen Gripin topicine mahsus olmak üzere üye olan arkadaşlar var.Elbette kimse kimseyi sorgulayamaz buralara da yazmalısın diye.Fakat bu durum son derece çirkinleşmeye başladı.Artı forumun seviyesini de düşürmeye başladı.Kanaatim 2 tarafında ( taraflar artık belli ) haksız olduğu yönünde.Ama henüz belirtildiği gibi yeni üye kapsamındaki , mesaj sayısı 20'yi bulmayan kişilerin bilmem kaç ay önceki mesajlara sırf adı Emre Aydın'ı savunma olan muhalefete geçmeleri manasız,yanlış.Bu durum diğer üyelerin kafalarında farklı farklı soru işaretleri ve bir o kadar da değişik düşüncelerin oluşmasında baş etken.
Bendeniz , bu topice katılanlardan birisi olarak : Eğer bu durum değişmezse hem bu topici hem de içerisinde bulunan yukarıda bahsettiğim insanların forumdan bir uyarı veya uzaklaştırılması isteminde bulunup,bu konuya da ayrıca forum üyelerimizin görüşüne açmak isterim.
Gönül isterki bunlar olmasın,yaptırımlar uygulanmasın.
Bu yüzden herkes ayağını denk alsın.Forum Kurallarına uyalım.


ya yavrum benim , forum onların malı buralarda 1500 üye varken Emre Aydın Crisis nickiyle entryler girerdi. Emre'nin yapımcısı buralarda yazışırdı. Site sahibi ile de albüm öncesi ve 6. cadde döneminde hep beraber çalışıldı. Hiç birşeyin önüne geçemezsin. İnsanların para kazanma hırslarının hele asla.

PR yapılır , adabıyla yapılır.
 
Bir müzisyenin kaşına gözüne bakarak mı dinlersiniz?Yoksa yaptığı müziğe bakarak mı?
Tarzı sevmezsiniz dinlemezsiniz.Herkesin de saygısı vardır.Sevenlere de saygı duyarsınız.
Ama kaşının üstünde gözü var ben bunu dinlemem demek başka nedendendir bence.
Emre AYDIN bu forumda yazıyordu.Şimdi yazmamasının nedeni eminim yoğunludur.
Emre AYDIN'ın para hırsıyla dolu olan biri olduğunu düşünmüyorum.
 
Tüm sitelerde aynı konu!!

Emre'nin çoook populer olması

Kime, neden batıyor bir türlü anlamıyorum..

Önüne gelen yorum yapıyor.

Ne yazdıklarını bilmeden.

Biz seviyoruz, siz sevmiyorsunuz..

Bitti..

Daha fazla birbirimizi ve Emre'yi aşağılamayalım.

Eminim herkes çok sıkıldı.

Lütfen şu alıntıları falan devam ettirmeyin..
 
toplumumuzun yegane duyarlı insanı misspain'e...

25 yaşın üstündeki dinleyicileri bir senin odandaki pencereden gözüküyor sanırım. şarkılarını beğendiğim müzisyenin internetteki dinleyici kitlesi yani en azından fan sitesindeki, hep kendimden ya da şöyle diyeyim senden birkaç yaş küçük kız çocuklarıysa ben kendimi kötü hissederim. bu onları aşağıladığımdan değil, senin kafanda tasarladıklarınla da ilgili değil. (ama sen yinede çalışmalara devam et) paylaşamama duygusu belki, belkide emrenin kıyıdan fazla uzaklaştığından rahatsız oluşumdur. sende baya açılmışsın ama dediğin gibi emre'yle kalalım.
 
frozen_ demiş ki:
avriLizma demiş ki:
emre aydın en ünlü türk rockçılarından biri ve albüm çıktıktan 5 yıL sonra biLe kimse onu unutmuyo herkes kendi adına konuşsun lütfen.......





Böö en ünlüyü geçtim rockçı la bir kere o remzinin R sini sölesin sanatçı deriz biz ona her düdük çalana nasrettin hoca durmuyor ancak kedi köpek duruyor :twisted:
rock müzik r söylemekle olmuyordu bildiğim kadarıyla yanlış mı biliyorum gayet başarılı adım adım yükseliyor ve yükselecekte kim ne derse desin ;)
ayrıca rleri de gayet iyi söylüyor :)
 
Adamın başarısına kimse bir şey demıyor ki neden bütün konular başarıya çıkıyor adam çok başarılı bir sanatcı gün geçtıkce de daha başarılı oluyor.Ama POP-Rock dalında başarılı neden bu adamın yaptığı bütün işler rocka çekiliyor bu adam rock yapmıyor ki her halde bu adam rock yapıyor diyen arkadaşlar müzikden anlamıyor veya nasıl anlamak istiyorlarsa öyle yorumluyorlar.
 
Yani tatile gittim geldim.Yine baktım bu topice yine tartışma yine tartışma.Arkadaşlar siz hiçö hayatınızda şöyle bişey duymadınız mı ?
İsteyen dinler istemeyen dinlemez.Bu kadar basit ya.Mesela ben dinlemiyorum.Bu kadar basit.Müziğine gelince alternatife girebilir.Ama onun dışında asla.
Mesela ben gruplara bakarım yaptıklarına yapıcaklarına.Emre aydın ne yapmış.Tamam iyi şeyler yapmış.Albümü baya satmış.Fanları var kaç yaşında olursa olsun.12-20 yaş arası çoğunlukta diye söyleniyo.Yok çoğunun bayan olduğu söyleniyo falandı filandı.Peki gelecekte ne yapıcak ?Önemli olan bu.Ben emre aydın'ın gelecekte bi rock sanatçısı olarak tanımlanacağını zannetmiyorum.Bi rock değince akla emre aydın'ın geleceğini sanmıyorum.Karşılaştırma olmasın bi şebnem ferah bi duman bi erkin baba gibi.Anlatabildim herhalde.Helede dinlemeyen arkadaşların buraya gelip emre aydın için Dinlemem Sevmem o rokcı değil gibi şeyler yazması haklıda olsa Bu kadar fanın arasında nası haklı olarak çıkabilirki.O yüzden benim gibi dinlemeyen arkadaşların buraya gelip böyle şeyler yazmamasını tavsiye ederim.benim gibi gülüp geçsinler mesela.Ama fazla uzatmanın bi anlamıda yok zaten.Bi topic 120 sayfa olmuş ama bunun yarısı nerdeyse gereksiz tartışma.O yüzden fazla uzatmayalım artık bu konuyu.
İçimden geldi bunları yazmak.Herhalde bi faydası olur bazılarına.Fanlara ve karşıtlarına.Şimdi kaldığımız yerden devam edelim... :arrow:
 
Pardon Pardon...
Bir kaç dakikanızı alabilir miyim?
Birşeyler çığrından çıkmaya başlamış sanırım...
Birkaç birşey söyleyeceğim...

Öncelikle ben bir emreaydın fanıyım emreaydın'a laf söyletmem ve gereken yerde savunmamı yaparım fakat olayları büyütüp çığrından çıkaran tarzda değil...
Bu tip davranışlar sergileyen fanlarıda gerçekten kınıyorum ve denk geldiğim zamanlarda da dikkat etmeleri gerektiğini uyarı bazında söylüyorum...
Lütfen kuyruğuna basılmış kedi gibi kulak tırmalayıcı bir şekilde saçma sapan savunmalara kalkmayalım...
Komik duruma düşüyoruz...

Bir ikinci husus kendini fan sanan sevgili zatlarla ilgili..

İlk başta şunu söylemeliyim ki her kim olursa olsun fark etmez hiçbir insanı dış görünüşü ile değerlendirmek yada dış görünüşü için sevip veya sevmemek yanlıştır.
(hala bunun farkına varamamış olanlar için söylüyorum)
emreaydın fanı sanılan çoğu insanda bu yanlışı yapmıştır ki bu şahıslar zaten fan değildirler...
Doğrudur bayan hayranları çoğunlukta ama bu demek değildir ki hepsi kaşına gözünü hayran...
Şuan için net 114645 tane üyesi bulunan bir web sitesine sahip emreaydın ve inanın bir kaç istisna hariç bu binlerce üye onun sesine şarkılarına ve başarılarına hayran...
Özel hayatını rahatlıkla deşifre edebileceğimiz yada sürekli çok yakışıklısın diye konuşabileceğimiz bir ortam olan bu forumda kesinlikle böyle şeyler yer almamakta...
Kaldı ki yer aldığı zamanlarda da itina ile bu tarz yazıları yazan arkadaşlar uyarılmakta ve ağzlarının payını almaktadırlar kaba bir değiş ile...
Yani sanılmasın ki emreaydının popularitesi tipinden yakışıklılığından vs...

Bir diğer konu ise emreaydının zamanında buraya birşeyler karalayan biri olduğu ile ilgili...

Zamanında amatörlük çağlarında yada profesyonelliğe ilk adımlarını atıklarında 6.cadde olarak onur ela ve emre aydın bu foruma sıkça yazmışlar...
Ama şuan ne yazan var ne çizen...
Hemen değiştiler...
Hep bu şöhret yüzünden değil mi?...

Arkadaşlar uyanın artık...
Bu foruma yazdıkları zamanlar toy iki genç delikanlıymış ikiside...
Üniversite okuyan iki tane öğrenci...
Şimdi bir düşünün biri aile babası bir diğeri ise işinde gücünde...
Söyler misiniz bu adamların kafasını kaşımaya vakitleri yokken bu foruma girip nasıl birşeyler yazacaklar...
8 aya 130 konser sığdıran bir adamın ne kadar boş vakti olabilir söyler misiniz?
Şuan bile 3ağustosta 1 aylık Fanta Turnesini bitirmişken 8 ağustos'ta kırklareli de konser verdi.29'unda İzmir'de 30'unda da Denizlide konser verecek.
Ve aynı zamanda bitirmesi gereken bir albüm söz konusu...
...
Para hırsıymış öle mi?
Para hırsı ile ekmek parası kavramını karıştırmayalım isterseniz...
Para hırsı insanın kişiliğinin içine eder...
Ama para kazanmaya çalışmak yada dediğim gibi ekmek parası olayı çok farklıdır...
Bir insan sadece bir işle profesyonel olarak ilgileniyorsa haklı olarak o işten bir gelir elde etmek zorundadır...
Bunun neresi para hırsı...Herneyse...
Dediğim gibi buraya yazamamasının nedeni burada gördüğü desteği unutması değil vakitsizliktir...
Eğer unutmuş olsaydı albüme teşkürler turkrock.com tayfası diye yazmazdı heralde...

Son olarakta kimse emreaydın'ı veya şarkılarını sevmek zorunda değil ama başarılı ve emek harcayan kimse olduğundan ötürü her emektara yapılması gerektiği gibi saygı göstermek zorunda ki ortada gözle görülür bir başarı söz konusu bunu unutmamak lazım...


Özetle...
Bu adam birşeyler yapmaya çalışıyor...
Ama seversiniz ama sevmezsiniz bu sizi ilgilendirir kimsede karışamaz ama dediğim gibi saygı konusunda bir durup düşünmelisiniz...
Ayrıca bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu adamın başarılarının kaynağı olan yaptığı ve ortaya koyduğu iş,yakışıklılığının önünde tutuluyor fanları tarafından...
(Bunu resmi fan sayfasını 7/24 takip eden ve çoğu fanla iletişim içinde olan biri olarak kesin bir şekilde ilan ediyorum)
Ayrıca magazinel basını ya da diğer medya kuruluşlarını müzik hayatında araç olarak kullanmayan ender sanatçılardan biri olarak tırnaklarıyla kazıya kazıya bu denli başarıya ulaştığınıda şüphesiz olarak dile getirebilirim...

Sevmiyorsanız yada eleştiriyorsanız bile emeğine saygı gösterin ve bu başlık altında saçma sapan tartışmalara girmeyin...
Gerek yok böyle şeylere...
Umarım bu başlık daha fazla katledilmez...

Sevgiler
mervebolulu

not:basın açıklaması gibi oldu ama yazmasaydım rahat edemeyecektim başınızı ağrıttım kusura bakmayın...
 
mervebolulu demiş ki:
Pardon Pardon...
Bir kaç dakikanızı alabilir miyim?
Birşeyler çığrından çıkmaya başlamış sanırım...
Birkaç birşey söyleyeceğim...

Öncelikle ben bir emreaydın fanıyım emreaydın'a laf söyletmem ve gereken yerde savunmamı yaparım fakat olayları büyütüp çığrından çıkaran tarzda değil...
Bu tip davranışlar sergileyen fanlarıda gerçekten kınıyorum ve denk geldiğim zamanlarda da dikkat etmeleri gerektiğini uyarı bazında söylüyorum...
Lütfen kuyruğuna basılmış kedi gibi kulak tırmalayıcı bir şekilde saçma sapan savunmalara kalkmayalım...
Komik duruma düşüyoruz...

Bir ikinci husus kendini fan sanan sevgili zatlarla ilgili..

İlk başta şunu söylemeliyim ki her kim olursa olsun fark etmez hiçbir insanı dış görünüşü ile değerlendirmek yada dış görünüşü için sevip veya sevmemek yanlıştır.
(hala bunun farkına varamamış olanlar için söylüyorum)
emreaydın fanı sanılan çoğu insanda bu yanlışı yapmıştır ki bu şahıslar zaten fan değildirler...
Doğrudur bayan hayranları çoğunlukta ama bu demek değildir ki hepsi kaşına gözünü hayran...
Şuan için net 114645 tane üyesi bulunan bir web sitesine sahip emreaydın ve inanın bir kaç istisna hariç bu binlerce üye onun sesine şarkılarına ve başarılarına hayran...
Özel hayatını rahatlıkla deşifre edebileceğimiz yada sürekli çok yakışıklısın diye konuşabileceğimiz bir ortam olan bu forumda kesinlikle böyle şeyler yer almamakta...
Kaldı ki yer aldığı zamanlarda da itina ile bu tarz yazıları yazan arkadaşlar uyarılmakta ve ağzlarının payını almaktadırlar kaba bir değiş ile...
Yani sanılmasın ki emreaydının popularitesi tipinden yakışıklılığından vs...

Bir diğer konu ise emreaydının zamanında buraya birşeyler karalayan biri olduğu ile ilgili...

Zamanında amatörlük çağlarında yada profesyonelliğe ilk adımlarını atıklarında 6.cadde olarak onur ela ve emre aydın bu foruma sıkça yazmışlar...
Ama şuan ne yazan var ne çizen...
Hemen değiştiler...
Hep bu şöhret yüzünden değil mi?...

Arkadaşlar uyanın artık...
Bu foruma yazdıkları zamanlar toy iki genç delikanlıymış ikiside...
Üniversite okuyan iki tane öğrenci...
Şimdi bir düşünün biri aile babası bir diğeri ise işinde gücünde...
Söyler misiniz bu adamların kafasını kaşımaya vakitleri yokken bu foruma girip nasıl birşeyler yazacaklar...
8 aya 130 konser sığdıran bir adamın ne kadar boş vakti olabilir söyler misiniz?
Şuan bile 3ağustosta 1 aylık Fanta Turnesini bitirmişken 8 ağustos'ta kırklareli de konser verdi.29'unda İzmir'de 30'unda da Denizlide konser verecek.
Ve aynı zamanda bitirmesi gereken bir albüm söz konusu...
...
Para hırsıymış öle mi?
Para hırsı ile ekmek parası kavramını karıştırmayalım isterseniz...
Para hırsı insanın kişiliğinin içine eder...
Ama para kazanmaya çalışmak yada dediğim gibi ekmek parası olayı çok farklıdır...
Bir insan sadece bir işle profesyonel olarak ilgileniyorsa haklı olarak o işten bir gelir elde etmek zorundadır...
Bunun neresi para hırsı...Herneyse...
Dediğim gibi buraya yazamamasının nedeni burada gördüğü desteği unutması değil vakitsizliktir...
Eğer unutmuş olsaydı albüme teşkürler turkrock.com tayfası diye yazmazdı heralde...

Son olarakta kimse emreaydın'ı veya şarkılarını sevmek zorunda değil ama başarılı ve emek harcayan kimse olduğundan ötürü her emektara yapılması gerektiği gibi saygı göstermek zorunda ki ortada gözle görülür bir başarı söz konusu bunu unutmamak lazım...


Özetle...
Bu adam birşeyler yapmaya çalışıyor...
Ama seversiniz ama sevmezsiniz bu sizi ilgilendirir kimsede karışamaz ama dediğim gibi saygı konusunda bir durup düşünmelisiniz...
Ayrıca bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki bu adamın başarılarının kaynağı olan yaptığı ve ortaya koyduğu iş,yakışıklılığının önünde tutuluyor fanları tarafından...
(Bunu resmi fan sayfasını 7/24 takip eden ve çoğu fanla iletişim içinde olan biri olarak kesin bir şekilde ilan ediyorum)
Ayrıca magazinel basını ya da diğer medya kuruluşlarını müzik hayatında araç olarak kullanmayan ender sanatçılardan biri olarak tırnaklarıyla kazıya kazıya bu denli başarıya ulaştığınıda şüphesiz olarak dile getirebilirim...

Sevmiyorsanız yada eleştiriyorsanız bile emeğine saygı gösterin ve bu başlık altında saçma sapan tartışmalara girmeyin...
Gerek yok böyle şeylere...
Umarım bu başlık daha fazla katledilmez...

Sevgiler
mervebolulu

not:basın açıklaması gibi oldu ama yazmasaydım rahat edemeyecektim başınızı ağrıttım kusura bakmayın...

ağzına,eline,yüreğine sağlık mervecim
dediklerine aynen katılıyorum bir emreaydin.org üyesi olarak
ayrıca ne baş ağrıtması bunu girip mutlaka birisinin söyleesi gerekiyordu ya başka birisi ya da ben...

ayrıca emreaydın benim bildiğim kadarıyla stüdyoya girdi ama bilgim sadece bu kadar keşke daha çok bilgim olsada paylaşsam sizinle... :)
 
bende bu siteye yeni üye oldum.ama emre abimizi iki yıldır dinliyorum.zaten emreaydin.org'a da üyeyim.bu siteyle ilgilenmiyordum.burayada üye oldum sonunda..
 

Benzer konular

C
Yanıt
0
Gösterim
816
Cryptist
C
C
Yanıt
0
Gösterim
1K
Cryptist
C
R
Yanıt
0
Gösterim
880
rockerto
R
Geri
Üst