Guitar Rig Kullanımı İçin Yardıma İhtıyacım Var.

Merhabalar. Bilgisayarıma Guitar Rig 4 indirdim ancak ses alamıyorum. ASIO4ALL da yüklü. İnternette yazan tüm ayarlar aynı şekilde yapılı ancak hoparlörün sesini açtığım zaman çok ince bir ses geliyor sürekli feedback gibi ama daha ince. Sorunuma bir çözüm bulunursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. :)
 
Sürekli bir feedback alıyorsan, muhtemelen gitarının sinyali yerine mikrofonundan sinyal alıyordur Guitar Rig. Laptop kullanmıyorsan ya da mikrofonsuz bir sistem kullanıyorsan, sorunu anlamak için Guitar Rig'in Audio-Midi Settings kısmının feedback esnasındaki ekran görüntüsünü koyman lazım. Belki çözüm bulabiliriz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Bilgisayarım laptop. Gitarın tellerine vurduğum zaman ses algılamıyor ancak konuştuğum zaman sesi algılıyor. Sanırım sorun şundan kaynaklanıyor; bilgisayar mikrofon girişini alıglamak yerine kendi mikrofonundan algılıyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Onu bende düşündüm ancak olmadı. :D Ya ayarlarımda bir eksiklik var bu eksiklik illa guitar rigten olmasına gerek yok bence bilgisayar ayarlarında birşey var ya da benim bir hatam var. :)
 
Guitar Rig içinden ses kartı olarak Asio'yu seçtikten sonra,routing sekmesinden input girişlerini kontrol eder misin? Input 1'de değiştirebileceğin bir seçenek varsa,onu dene. Faydası olabilir.
 
Ben de Guitar rig kullanıyorum ama Cubase içinde plug in olarak. O yüzden tam emin değilim ama sesi kayıtmış gibi algılıyo olabilir.

Bilgisayarın sağ alt sekmesindeki ses ayarladığın şeke çift tıkla - seçenekler - özelliklere gir. Karıştırıcı aygıttan inputu işaretleyip tamama tıkla. "Kayıt denetimi" karşına gelicek. Eğer oradan mikrofonun sesini kapatıp, gitarınkini açarsan ses düzelebilir.
 
Windows 7 kullanıyorum çift tıklayıncada sadece ses açma kapama yeri geliyor. Biraz kurcaladım sağ tıklayıp ama bulamadım dediğiniz yeri. :(
 
Ben xp kullanıyorum :D

Şimdi hani xpde ses seviyesini ayarladığın bir yer varya Anases, mikrofon sesi falan. O sesin çıkışı ile ilgili ayarlar. Onun birde girişle ilgili olan ayarları var. Oraya girebilirsen belki sorununu çözebilirsin. Ben internetten videolara bakayım, yardımcı olabilecek birşey bulursam koyarım.
 


Başlat - denetim masası - ses - kayıta girip biraz karıştırırsan belki olabilir. Ya da o sağ alttaki ses simgesine sağ tıklayıp kayıt bilmem nesini seçebilirsin.

Ses girişiyle ilgili bir mikser bulman gerekiyor, mesela bendeki bu, eğer bulabilirsen şu ayarları yapman gerekiyor:

pxwrl.jpg
 
Şu an şöyle birşey oldu. Bilgisayar sesimi algılıyor ancak kendi hoparlöründen algılıyor. Önceden hiç algılamıyordu. Şimdi tek sıkıntım sesi kendi mikrofonundan değilde bilgisyara takılı olan mikrofon girişinden alması.
 
Önce bilgisayarın kendi ses kaydedicisinden ses kaydet. Eğer yine dediğin gibiyse sorun bilgisayarın ana giriş ayarındadır. Ama bilgisayara taktığın mikrofonun sesi kayıtta duyuluyor ama guitar rigde duyulmuyorsa, Guitar rigin ses girişinden ayarlama yapman gerekiyor.
 
Başta da aynısını söylemiştin zaten. Ses kartın realtek gibi birşeyse onun arayüzünü kurcala. Ek olarak denetim masasından ses kısmına gelip mikrofon kısmını kurcala. Guitar Rig'deki routinge baktın mı bilmiyorum ama orası da çözebilir. Mikrofon girişinde sıkıntı olabilir. Kullandığın dönüştürücü tam oturmuyor olabilir. Laptop tasarımlarından ötürü bazen geniş başlıklı jacklar oturmayabiliyor.

Ses kartı ayarlarından mikrofon girişleri kulaklık ya da hoparlör çıkışı olarak atanabiliyor bazen. Bir ihtimal ... Kolay gelsin.
 
Şimdi routingdeki ayarlarım şu şekilde;
Inputs.......................guitar rig 4 in 1+2 L......... mic in 1
............................... guitar rig 4 in 1+2 R........mic in 2

outputs......................guitar rig 4 out 1+2 L.............. HP out 3 1
................................guitar rig 4 out 1+2 R..............HP out 3 2

Tahmin ediyorum ki burada bir sıkıntı yok.
 
Anladım. Asio4all daki giriş ve çıkışlar da aynıysa, aynı ayarlar ve kurulumla yakınında varsa bir başka pc de deneyebilirsin. Bunun dışında aklıma tek gelen ya dönüştürücüde sıkıntı olduğu ya da girişin çıkışa çevrildiği. Umarım hallolur.
 
Geri
Üst