Narnia Günlükleri : Aslan, Cadı ve Dolap

narnia150.jpg


Türü : Fantastik-Macera

Süre : 140 dak.

C.S. Lewis'in başyapıtından uyarlanan filme gitmenizi öneriyorum
Fantastik herhangi bir şeyi seviyorsanuz bu film size göre sevmesenizde eğlenebileceğiniz bir film :)
 
KitabI okumamIstIm onunla ilgili yorum yapamam ama filmdeki bazI seyler hikayeye kapIlIp gitmemi engelledi.AyrIntIlar çok önemsenmemis
sanki...
Mesela aslan orda tam olarak neci? Kafamdan geçeni tam anlatamamIs olabilirim ama bence misyonu çok da basarIlI hissettirilmemis...
Çocuklardan en büyük olanI (belki oyuncusu yüzünden)kral,komutan unvanIna uygunmus gibi gelmedi...Özellikle orduyu komuta ettigi savas sahnesinde "braveheart"vari hali komikti.
KIzlardan büyük olanI filmin bas1nda temkinli,mantIklI,sorgulayIcI hareket ederken filmin sonunda ilk kez gördügü birini(küçük kIz kardesinin Narnia'da edindigi arkadasInI)muhtemelen o sahnenin gazIyla yIllardIr tanIdIgI ahbabIymIs gibi sarIp kucakladI,durumu Bay Thommas'In açIsIndan da düsünmek gerek ,garip bi durum :? ..
Ben en cok kücük erkek oyuncuyu begendim ..Bence rolünün hakkInI vermis

Ama siz gidip ,izleyip bunlarIn yerinde ya da saçma elestiriler olduguna karar verin...Eglenceli ve degisik bir hikaye ...
 
güzel bi filmdi ama...
eğer bi salon dolusu 3-4 yaşlarında çocuklarla izlediyseniz zor bi durum oluyor...
her tarafım çocuk dolu...habire konuşuyolar...şeytan diyor vur yüzünün ortasına :twisted: zaten çocukları pek sevmem...film boyunca her sahneye yorum yapmadan durmadılar!!!

aDa_ demiş ki:
Ben en cok kücük erkek oyuncuyu begendim ..Bence rolünün hakkInI vermis ...

evet ben de o çocuğu beğendim...rolüne yakışmış...
 
gitmeyin çocuk filmi üstelik çocuklar da kötü seçilmiş.serinin hastasıysanız onu bilmem
 
valla shrek in yönetmeni tarfından yapılmış bir film gidilirse bence kötü olmaz ben daha izleyemedim ama fragmanı güzel bir ara izleyeceğim inş.
 
Evet..eeee biz bi hata yaypıp gitmiş bulunduk..eee :LOL: Şimdi nasıl desem....Salona girdiğimizde anladım zaten filmin hangi kitleye hitab ettiğini....sağlı sollu arkalı önlü bebeler zıplayıp duruyodu...Ya sabır çekerek filmi izlemeye başladık ki biraz sonra başımıza geleceklereden habersizdik...Öyle bi velet vardı ki salonda,sahneler daha gelmeden ne olacağını bağıra bağıra söylüyodu..."ayyy anneeeeee şimdi dolaba giriceeeeeeekkk eyvaaaaahhhhh!"..... :? Bu daha bişey değil...Aslan yeniden canlandığında tüm veletler çılgına döndü "hoolleeeyyy aslan yaşıyyooooo!!...Velhasıl tüm bu olumsuzluklara rağmen filmi sağ salim bitirdik..Çıkışta kimse filmden tek kelime söz etmedi...Biri tam sözedecekken ağzına tıktık lafı..... :roll:
 
Filmin başlangıcında '' 7 Yaş Ve Üzeri İçindir '' yazıyordu.
Biz de '' Hmm doğru yerdeyiz o zaman '' dedik :)

Ben pek beğenmedim ama kraliçe rolünde oynayan kadının performansı iyiydi..
 
Ya dublajlı dublajlı çok fena oldu; ama beğendim koca sakalıma ve yaşıma rağmen. Aslan ve kılıç görmek bazen yetebiliyor hikayenin beni mutlu edebilmesi için...

Ben de küçük çaplı bir aslanım belki de ondandır...

:p :LOL:
 
evet turkish delight ı duyunca inanamadım bizimkiler çevirmiş olabilirmi diye düşündüm tabi görnce lokumları diyecek laf kalmadı garipti ya
ama işin ilginci benim gittiğim yerde yetişkinler çoğunluktaydı.kadının teki çıkışta sövüyo "çocukların bile gülmediği yerlere gülüyolar ne varsa sanki çok mu komikti" diye ya çok merak eden varsa alsın evde seyretsin derim.bi de benim gittiğim yerde dublaj falan yoktu veletlerde hiç bişi anlamadılar zaten
 
efendim çoğu yerde yüzüklerin efendisiyle bu film karşılaştırılmaya çalışılıyor. Tolkien amca ve narniayı yazan c.s. lewis miydi işte o amca aslında yakın arkadaşlarmış. hyr uydurmyrm ve hatta oldukça yakınlarmış:) zira her hafta aynı yerde-aynı zamanda olacak şekilde fikir paylaşımında bulundukları bi grupları bile varmış..
dolayısıyla 2sinin birbirinden etkilenmiş olması gayet anlaşılabilir bi durum zannımca..
ancak ben narniayı oldukça başarısız buldum. bunda yönetmenin payı büyük olsa gerek. hastası olduğum tolkien, arkadaşlarını doğru seçer çnkü ona toz konduramam:p yüzükler ilkti tekti yeni bi dünyaya insanların girişini sağladı. ardından narnianın gelişi, yine ticari kaygılarla olmuş hissini verdi bana; çnkü bi filmi bu kadar da diğerine benzetmenin başka bi açıklaması olamaz bence.. konu açısından demiyrm dikkat!çekim teknikleri açısından ve hatta hatta sahne açısından. örnek vermek gerekirse de çocukların saklandıkları bir sahne vardı htrlar msnz bilmiyrm.. sonra küt diye noel baba çıkıodu hani? işte orda saklanma sahnesi,bende direkt yüzüklerin 1.sinde hobbitlerin saklanışını uyandırdı. Aynı zemin.. ayrıca noel babanın o ortamda ne işi vardı gerçekten çok garip geldi :oops:
bunun dışında her zaman türkler yabancı kelime tokmaklarken, bu kez bunların türkçeye yakın kelimeler kullanması onur mu verir size naapar bilmyrm ;> cadının adı cadiZz, arslana arzlan diyolar falan. özellikle dublajsız olana gittim(zar zor bulup!) ama hata etmişm sanırım. onca farklı ırktan canlı var güya hepsi ingiliz aksanıyla konuşuyor bre maçalaaa
bu upppuzun yazıma son noktayı koyarken filme son 2 eleştiri daha.. gerçek dünyayla narnia ayrımı düzgün yapılamadığından hoşlanmadım..ayrıca (BU KISMI İZLEMEYEN OKUMASIN=spoilers!;>o arslanın öldükten sonra taş masamsı şeyin üstünde bırakılma fikri de nerden çıkmış? hangi filmde bu kdr kolay öç alınır ki yahuuU? sonra tabi pat diye kahraman geri döner.
ama küçük kızın performansı oldukça iyiydi bence de. zaten oyunculardan en son kendisini seçmişler ve film gelmeden önce bi tanıtımda izlediğime göre epeyce bir eleme serüveninden sonra rolü kapabilmiş..
ne kadar doluymuşum bu filme karşı oy oy oy 8O :)
 
Narnia'nın dewamı gelecekmişşşş..
bu senenin sonunda serinin 4. kitabı olan Prince Caspian’ı , 2. film olarak çekeceklermiş. 2007 kışı gibi de herhalde sinemalarda gösterilmeye başlanacakmış..

son hbrler böyle de.. daha güsel olur umarım.. gerçi aynı yönetmen çekiyor herhal :?
 
kar ve kaplan'a gitmek üzere yol alınır,eee pazardır ya bilet bulunamaz,eee o kadar gitmişken de eli boş dönülmez,dalınır narnia günlüklerine...film hoştur kitleye göre.ama film değil de seyirciler kalır akılda!!!mesela küçük bi kardeşimizin,filmin başlarında,küçük kızın ''kar yağdığında neler yapılır'' konulu konuşmasına gayet içtenlikle ve gayet yüksek sesle ''mesela kardanadam yaparız.onu unuttun!!'' diye katılması;yan koltukta oturan küçük bayanın,yarı insan yarı hayvan olan bay bilmemne karakterini görüp korkudan ağlamaya başlayarak,daha filmin başında salonu gözyaşlarıyla terk etmesi;arada salonun herkesin ordan oraya koşturduğu bi çocuk parkına dönüşmesi gerçekten pek eğlenceliydi :LOL: .onun dışında ''çok ayrı bi havası var bu kadının'' demeden geçemeyeceğim tilda swinton süperdi.dediğim gibi hoştu yine de.
 
kitap olarak çok başarılı olabilir ama filmi haytatımda izlediğim en kötü filmlerden biriydi :x
bence bilgisayarla yaratılmış olan karakterler çocuklardan çok daha başarılıydı :!:
 
Yazdıklarınız okuduğumda çok şaşırdım. Hayal gücünün sinemayla buluştuğu savaşın acımasızlığını tatlı dille anlatan bu filme üstelik çocuk oyuncuların performansı gibi eleştrilere pek açık değilmişim anladım. Birçok beşpara etmez amerikan yapımı filmlerin arasından seyre değer sevimli ve çocuk filmi gibi çıksada çok daha fazlasını sunan bir filmdi. Kitaplarla filmler birbirinden tamamen ayrıdır. Burda da onu görüyoruz. Benim hayalimdeki narniadan çok farklıydı açıksa söylersem. Film başarılıydı. Çocuklar sadece çocuktu ve kendilerini oynuyorlardı daha ne olması gerekirdi. Onlara baba rolü verimedi. Daha çok fazla artısı olan bir filmi çocuk olan çocuklar için berbat demek beni üzdü. Yüzüklerin efendisi ile bir bağ kurmak için bakmak lazım yoksa noel babanın filmdeki yerinin alakası yok lotr ile . Kitabı okuyun demek sanırım boş kalacak.
Sevgiler.
Eleştirilerin çoğuna katılmıyorum.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği Forum Kurallarına aykırı üslubunuz sebebi ile silinmiştir. Lütfen birkaç sözcükten öteye geçemeyen sığ üslubunuzdan ve tartışmalara yol açabilecek mesajlardan uzak durunuz. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Geri
Üst