Boss GT 10 vs Boss GT 100

Merhabalar herkese hayırlı ramazanlar. Allah sabır versin inşallah. :)

İleride prosesör almayı düşünüyorum. Aslında hiç Boss düşünmeden Roland GR 55 manyetik setlisini alırdım ancak o biraz tuzlu kaçar. Bende youtubeden tonlarına baktım çoğu prosesörün. HD 500 çok dijital geldi istediğimi vermiyor bana ama Boss GT 10 da GT 100 de çok güzel sesleri var. Gayet kaliteli görünüyorlar. Ancak bu iki aslan parçasının arasındaki fark(lar)ın tam olarak ne olduğunu çözemedim. Buna göre;

1- Aralarındaki bariz farklar nelerdir?
2- Daha önce hiç prosesör kullanmadım. Bu canavarlar biraz karışık diye duydum. :) Aslında anlatılanlar kadar karışık aletler midir?
3- Bir süre sonra analog pedalları bana aratacak aletler midir?
4- Zannediyorum prosesör alacağım zaman 800 - 900 TL ye kadar çıkabilirim fiyat olarak. Bu iki prosesör dışında önerebileceğiniz başka prosesör var mıdır?

Not: İlgileniriz için öncelikle teşekkür eder, benim daha çabuk bilgilenmem için konuyu dağıtmamanızı rica ederim. Kafamdaki soru işaretleri gitsin daha sonra istediğiniz kadar muhabbet edelim. :)
 
1 aralarında ton simule etme konusunda bariz farklılıklar var.. hd500 gerçekten gt10 dan 5 gömlek üstün. gt100 için bi fikrim yok denemedim.
2. prosesör karışık falan değil bence. bütün pedalların ayarlarını tek tek yapabilme şansın mevcut kendi pedal kombinasyonunu yapıyorsun bunda karışık bişey yok ha analogları yan yana koyup ayarlamışsın, ha analoglar yanyana duruyorken listeden istediğin analoğu seçip ayar yapmışsın. line6 içinde öyle gt100 içinde.
3. analog pedalı aramak göreceli bi kavram. şahsen ben şu prosesörlere dijital diyen, analoğun yerini tutmaz diyen arkadaşlarla pek diyaloğa girmek istemiyorum. tonun dijitali? analoğu? nasıl olabilirki? ton adı üstünde oda prosesör tonu. onunda tonu öyle. ayrıca artık hemen hemen bütün müzisyenler müzik grupları prosesörlerle kayıt yapmakta(fractal audio, line6 vsvs). arayacağım tek analog pedal wah pedalı, sonic maximizer.
4. ben line6 nın hemen hemen tüm ürünlerini kullandım oyüzden line 6 derim. gerek kullanıcı desteği gerek kütüphane bolluğu gerek ton bolluğu... benim şahsi fikrim hd500den yana ama gt100 de hiç fena değil. gt10 konusuna gelince üst teknolojisi dururken alt teknolojiye sarılmak boşa zaman ve emek kaybı benim gözümde sonuçta bu aletlere para veriliyor, değiştirmek istediğinde satılması için zaman ve uğraş gerekiyor vsvs. al gt100 veya hd500 kafan rahat etsin keşke bi üstünü alsaydım demeyesin.

sonuç olarak hd500 alınası bir prosesör ek olarak, fasülye olanıda fiyat açısından daha uygun evde kullanıcaksan öyle sahne derdin yoksa fasülye modelinden al derim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yorumun için teşekkürler öncelikle. Yani tabi birazda göreceli kavram bunlar. Bana HD 500 ün tonları Boss kadar kaliteli gelmedi. Ama tabi bide canlı canlı gidip denemek lazım. Daha somut araştırma yapmadım. Zaten alınacak aletler belli. Ya GT 100 ya HD 500 bu duruma göre şimdilik. Peki Vox Tonelab hakkında ne düşünüyorsun?
 
Her yeni çıkan ürün,bir önceki modeli eskitir. Bu çoğu zaman yeni ürünü ön plana çıkartsa da, eski ürünü pazarda daha hızlı eritme amaçlı bir hamledir. Firmaların önceliklerinin bizim hayal ettiğimiz tonla çok alakası yok,zaten biliyoruz.

Processor analoğu aratır. Analog da processoru. Senin aradığınla ilişkili olarak bu arayış sürer gider.

Processor dediğimiz aletler,amfilerle ya da gitar sesi çıkartması için tasarlanmış hoparlörler ile seslendirildiklerinde tadından yenmez olurlar. Tech 21 Power Engine ya da herhangi bir effect loop u bulunan düzgün hoparlörlü/kabinli amfi gibi... Ama alıp mixere girerek ya da kulaklıktan dinleyerek bu tadı almak istemek gayet mantıksız bir istektir. Her ekipmandan düzgün ses çıkartmanın optimum bir koşulu vardır diye düşünüyorum. Line6'nın bana "tuşeme hakaret eden" bir marka gibi gelmesi,muhtemelen benim ona olan ilgisizliğimdendir. Ancak Boss'un ona rağmen biraz daha "tuşeme saygılı" ama "kabin modellemelerinin tırt" olmasının sebebi,benim ondan minimum koşulda maksimum beklentimin olmasındandır. Bir processore verilen 1200 lira, verene dünya paradır. Ama karakteristik ya da alelade ulaşılmak istenen bir tona harcanan serveti de tınlamayanlar vardır. Muhakkak...

Processor karışık ya da analog basit değildir. Kullanan hazırcıdır yahut uğraşmayı sever. İstek meselesi. İsteyince,mevzunun uzmanı olup çıkıveriyor insan.

Boss GT-10 ve GT-100 arasındaki farkı kendi gitarınla deneyerek bulma şansın yoksa,buradaki tavsiyelerden çok,youtubedeki versus videolarına kulak kesilmelisin.İyi şanslar.

Yukarıda yazdıklarımın topunun sonunda koca bir BENCE ekliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Amfim Laney Cub Head kafa ve Cub Cab kabin. 2x12" Celestion hoparlörü var. Bunun yanında ben amfimden memnunum tonları çok iyi tepkileri çok iyi. Şuan 3 tane analog pedalım var birisi hariç hepsinde çok güzel tonlar yakalıyorum. O zaman ben GT 10 u eliyorum. GT 100 ve HD 500 deneyeceğim.
 
Geri
Üst