baya bir süre olduki bu sitedeki yazıları takip ediyorum. 6 yıldan beri gitaristim ve gitarı bırakasım geldi ne dönüyo anlamadım bu gitar denen alet uzaydan gelmedi o kadar evirip çevriliyoki. Biri soruyo: ''acaba gitarı ders almadan öğrenebilirmiyim'' uzman arkadaşta cvp veriyo: ''bence senin sorun okula gitmeden okuma yazma öğrenebilirmiyim anlamına geliyo onun için ders almalısın diyo''. HAYIR bence asla ders almayın bu konuda çünkü müzik duygu işidir. iki şekilde örnek vereyim. birincisi ders almak: aldın gitarı hevesle çevrendekilerin ve dış kaynakların yardımıyla ders almaya karar verdin. genellikle dersler haftada bi saattir ve toplam 1 aydır isterse daha uzun olsun. dersleri aldın teknik öğreniyosun sanayide çalışçan ya onun için demir çelik falan. öğrendin teknik mükemmel ha bu arada hazıra dağ dayanmaz. yani okula benzetmiş ya arkadaş okuduğun şey ne kadar aklında kalıyosa her neyse bunuda geçtik. artık teknik olarak geliştin peki ya duygu artık gitar bambaşka bi alet oldu senin için istediğin şarkıyı çal istediğin kişinin tekniğini kullan ama sen sen olamazsın asla. ikincisi keşfetmek:aldın gitarı eline sen olarak, bişeyler çalıyosun ama bişeye benzemiyo en sonunda birisinin parçasını çalmaya karar veriyosun %80i çalıyosun ama gerisi olmuyo neden olmuyo acaba? devamlı bişeyler deniyosun bu sefer %95ini çalıyosun. araştırıyosun ama sen olarak araştırıyosun ve lanet olası dediğin yeri en sonunda çalıyosun öyle böyle derken zaman geçiyo aradan bazen sinirleniyosun ama sen olarak bazen seviniyosun ama sen olarak, zaman geliyo burda ben olsam bö yapardım diyosun ama sen olarak, biraz geçte olsa tabi bu çalışmana bağlı ki bu şekilde daha çok çalışırsın emin ol. araştıra araştıra gerek internet gerek çevre en sonunda tekniğin gelişiyo ama SEN OLARAK. artık duyguların gitarın tellerine basacağın notalarda sadece gereken tek şey sabır.
şimdi çoğu kişi şöyle böyle diycek ama bu başlık kalsın diyorum en azından yeni başlayanlar bi baksın çnkü ben insanların kafası karışsın istemiyorum. burası tartışma amaçlıymış o halde mod arkadaşlar herhalde bu yazıyı dikkate alarak değerlendirme yaparlar daha önceki iki başlığı çöp kutusuna atmışlarda
neyse biraz daha gerçek örnekler veriyim bu konu rayına otursun. metallica james çoğukişi derki bizim bilim adamı müzikçilerimiz penayı yukarı aşağı doğru vurun ama metalin devi metallicanın patronu james penayı yukardan vurur şimdi demeyıin ama metal çalıyo diğer gruplara bakın isterseniz
beethoven kendisi kördür(şanssız) yaptığı müzikaller hakkında bilgi vermeme gerek yok heral. dünyada müzik devrimi başlatmış yada bu işte usta olmuş kişilerin çoğu ilk önce kendilerine hediye edilen veya isteyipte aldığı ve daha snradan yarım kalan tekniğini geliştirdiğini araştırabilirsiniz. bunları nerden bildiğimi sorarsanız amcam 62 yaşında ve amerikada 42 seneden beri hikamet etmekde vede rock metal müzik hobisi vardır ayrıca rock dergisinde makale yazarıdır. yani özetlersek iki ana fikir çıkıyo 1) ya belli başlı akorları gamları bilin,dünyadaki benzer örnekleri olan şarkıları çalın 2)yada keşfedin ama siz olarak keşfedin. zor öğrenilen en değerlidir insan için.
filozof değilim ama bişey söylemek istiyorum bilim ve teknik bi konu hakkında bin tane değişik formül bulur ama felsefe onu doğrulamadıkça o asla geçerli olmaz.
son yazım olucak herhalde
saygılarımla.......... :idea:
şimdi çoğu kişi şöyle böyle diycek ama bu başlık kalsın diyorum en azından yeni başlayanlar bi baksın çnkü ben insanların kafası karışsın istemiyorum. burası tartışma amaçlıymış o halde mod arkadaşlar herhalde bu yazıyı dikkate alarak değerlendirme yaparlar daha önceki iki başlığı çöp kutusuna atmışlarda
beethoven kendisi kördür(şanssız) yaptığı müzikaller hakkında bilgi vermeme gerek yok heral. dünyada müzik devrimi başlatmış yada bu işte usta olmuş kişilerin çoğu ilk önce kendilerine hediye edilen veya isteyipte aldığı ve daha snradan yarım kalan tekniğini geliştirdiğini araştırabilirsiniz. bunları nerden bildiğimi sorarsanız amcam 62 yaşında ve amerikada 42 seneden beri hikamet etmekde vede rock metal müzik hobisi vardır ayrıca rock dergisinde makale yazarıdır. yani özetlersek iki ana fikir çıkıyo 1) ya belli başlı akorları gamları bilin,dünyadaki benzer örnekleri olan şarkıları çalın 2)yada keşfedin ama siz olarak keşfedin. zor öğrenilen en değerlidir insan için.
filozof değilim ama bişey söylemek istiyorum bilim ve teknik bi konu hakkında bin tane değişik formül bulur ama felsefe onu doğrulamadıkça o asla geçerli olmaz.
son yazım olucak herhalde
saygılarımla.......... :idea: