Samsun Lüthier

Merhaba arkadaşlar.
ibaez rg350 dx wh gitarımın fretleri aşındığından tesviye ettirmek istiyorum.
Samsunda bunu en iyi şekilde yapacak bir lüthier var mı ? aslında lise öğretmenim vardı Ali Erdem GÜL ama numarasını kaybettim.
birde bu işlemin ücreti ortalama nedir ?
Şimdiden teşekkürler.
 
ben yıllar önce samsunda iken, orada merkezde bir cami vardı (site camisi olabilir) Atatürk heykelinden yukarı çıkınca bir yerlerde idi cami. (hatta altında bir çay evi vardı caminin).

işte o caminin ya karşı arasında yada karşıdaki aradan bir sonraki arada bir luthier var. adı Ahmet soyadını unuttum. ve tek kelime ile işinin ehli. luthierliğinin dışında enstrüman da yapıyor (kemençeden viyolonsele, gitardan bağlamaya kadar)

ben de bir dönem yanında çıraklık yapmıştım ve fret değişimi ve tesfiye işinde çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

enstrüman yapım işlerinden zaten iyi kazandığı için bu gibi işlerden pek para almıyor. hatta ben orda iken bu gibi sıkıntılarla gelenlere işin nasıl yapılacağını da öğretim bir kez kendisi yapıp öyle gönderiyordu ki bir daha gelip böyle küçük işler için uğraştırmasın. :)
 
bahsettiğin kişiye ulaşmam lazım biri proje hazırlıyorum ordu ilinde yaşayan bir gitaristim projemi yarın mesai saati bitimine kadar tamamlamam lazım bana olumlu ya da olumsuz döner misin
 
Hocam pelitköy tarafında çok iyi bir luthier var, el yapımı klasik gitar falan yapıyor, zaten sanırım Gazi Ü. çalgı yapımı mezunu idi. Ben gitarımı perdesize çevritmiştim, çok da iyi birisi o kadar uğraştı para bile almadı. Numarasına ulaşabilirsem gönderirim, bi beraber gittiğim arkadaşa sormam lazım.
 
Geri
Üst