Laney Lc15-110

Arkadaşlar yakın bir zamanda marshall avt-50 aldım ama clean tonları başta olmak üzere 300tlye sattığım randall v2xnm amfimin yanına yaklaşamaz. Yani açıkçası amfi hiç beklediğim gibi çıkmadı. Ve şuan bir arkadaşla başlıkta yazdığım amfi ile takas durumu var. Laney hakkında bilgi(yazdığım model) neredeyse hiç yok 3-5 video dışında. Sanırım Türkiye de pek piyasası yok.

Bu amfi ile nirvana-alice in chains duman gibi grupların tonlarını yakalayabilir miyim? Yani benim için drive tonları önemli. Mesela avt-50 de gaini sonuna kadar açıyorum randall v2xnm nin 3/2 si kadar bile o koyu tonu alamıyorum.

Bir de daha önce hiç tam lambalı amfi kullanmadım bunun değişimleri nekadar sürede bir olur günlük 2-3 saat kullanımda.

Şimdiden teşekkürler.
 
Günlük 2-3 saat kullanımda rahat bir buçuk iki sene götürür. Bu videoda drive tonları gayet koyu geliyor ki bir Laney lambalı amfi kullanıcısı olarak diyebilirim ki gayet koyu tonları var Laneylerin çoğu amfisinin.Tabi senin ekolayzer olaylarınlada alakalı ton koyuluğu.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Teşekkür ederim Oğuzhan bilgilendirme için. EQ overdrive da bass 2 middle ve treble da 11 yönüne ayarlıyorum bazende tam tersine alıyorum.
 
Mesela işte oda ayrı bi muamma. :) Bende bass ve treble 2 ile 4 arasında middle da 10 ve 12 arasında sürekli. Amfide bide ayriyetten ton potansı var genel ton potansı countor gibi onuda 1 yönünde tutuyorum. Eğer maddi durumun el verirse Laney Cub Head ve Laney Cub Cab öneririm.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Maalesef okadar param olsa peavey classic alırım. Bu LC-15'te şansıma denk geldi aradığı amfi bendekiyle uyuyor yoksa hiç aklımda bile yoktu elimdeki amfiyi satmak veya laneyi düşünmek bakalım kısmet 1hafta içinde alışverişin akıbeti belli olacak inşallah iyi olur da bıktım artık ekipman değiştirmekten artık alıp mümkünse ömür boyu kullanim istiyorum.
 
Yani Laneyi deneme imkanın yoksa o risk her zaman var ama çok uzun süreler kullanacağın amfiler eğer kayıt yapmak istiyosan filan 1500 ve üstü miktarlarda olan amfilerdir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Yok kayıt filan yapacağımdan değil ton meselesi sadece. Benim sattığım randall v2xnm de overdrive kanalında boost vardı onu açınca mükemmel tonlar alabiliyordum sırf marshall deneyim hemde reverblü amfim olsun diye sattım fakat sonuç=pişmanlık. Bu arada marshallı kötülemiyorum sonuçta kendine göre tonları var ton meselesi bence kişinin zevkine göre bir durum. Maalesef deneme şansım yok.
 
Ton işi inanılmaz karmaşık bi olay ve kişiden kişiye değişir. Ama ortalama bi overdrive pedalı ile istediğin drive tonunu hayli hayli alırsın gibime geliyor.
 
2 tane lc15 geçti elime bu zamana kadar. Blackstar ht5 kombo amfim var ama bir tane de laney istemiyor değilim. Boost yaparak high gain tonlar elde edebileceğiniz cillop gibi amfi. Reverbü tadından yenmez. Pişman olmazsınız kesinlikle alın derim.
 
laney anfiler british karakterli oldugunu biliyorum. bahsettiğiniz koyu ton sanırım californian olması lazım. randall blackstar gibi anfiler iş görür gibi düşünüyorum. randall rg50tc combo sahibiyim. reverbi biraz yetersiz onun haricinde alabileceğim en koyu drive yi bu anfiyle sağlıyorum ee birde ec1000 varsa :) :)
 
İyi amfidir, harbi harbi kalitelidir. 10" speaker çok sorun değil ama, kabin hacmi olarak gerçekten küçük bir amfidir. Herhangi başka bir kabine bağlandığında, 1X12, 2x12, 4x12 farketmez, ciddi ciddi boyut değiştiren ve tadından yenmez bir tek kanal amfidir. Reverb olarak ise zevki doruklarında yaşatan bir amfidir.
 
Daha iyi karar verebileceksen amfim ile bir kayıt yapayım hemen atayım. Videolardan izlediğim aşağı yukarı karakterler aynı. Laney British amfiler sonuçta tonlar neredeyse aynı olacaktır.
 
Teşekkür ederim zahmet olmasın az çok netten dinledim. Acaba bir overdrive pedalı olsam istediğim tonu yakalayabilirmiyim. Çünkü bu amfiyi takasladığımda üzerine ekleyeceğim parayla ehx english muff geliyor.(2.el)
 
ehx english muff'n sizce bahsettiğim overdrive tonunu yakalamam için iyimidir lambalı bir pedal.

O pedal 60-70'lerin tizleri bol crunch İngiliz soundu için üretilmiş pedal. Fender tarzı Amerikan sound bir amfiyi İngiliz Marshall sularına çekmek için de ideal. O çizgide gayet başarılı ama Nirvana Alice in chains Duman çizgisinde beklentileri karşılamaz. Çok fazla hatta gerçekçi bir şekilde vintage kaçar. Ama 60'lar 70'ler British rock, blues çalacağım, tizlerimle, midlerimle kulakları doğrayacağım dersen al.
 
Ben daha çok 90lar için bir ton arıyorum önerebileceğiniz bir ürün var mı peki elimde avt-50 amfi var.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
 
Ben daha çok 90lar için bir ton arıyorum önerebileceğiniz bir ürün var mı peki elimde avt-50 amfi var.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Ne demek?

AVT yapısı yüzünden çamurlu bir soundu olduğu için onu pedal ile kurtarmak zor iş. Pedal işine girince çıkmak ta zor. Doğru pedalı bulmak zaman ister, tatmin eder mi o da meçhul. Bence ana soundu amfiden tutturma yolundan çıkmayın. Öncelikle AVT'yi satın derim. Eğer tercihen (maddi veya kişisel) hibrid bir amfi alacaksınız Kustom'lara bakın, deneyin derim. Onların da AVT gibi güç katı solid state. Ama tonları çok daha net. AVT çamur kalır yanlarında bence. Kustom'ların, ilk mesajınızdaki tarzlar için drive seviyesi de gayet yeterli ve fiyat olarak ta AVT'den daha ekonomik yanlış hatırlamıyorsam. Ton açısından AVT'ye nispetle koyu. Daha da sert bir şeyler çalmak derseniz Tube Screamer veya o tandansta bir pedal ile boost edebilirsiniz.

Ayrıca clean headroomu yüksek, kolay kolay drive'a girmeyen bir amfi arıyorsanız, Ibanez'in TSA serisi tam lambalı amfiler var. Onları da bir inceleyin derim. Fiyatları genelde çok uygun. Kendi içinde overdrive elde etmek için bir TS devreli overdrive kanalı var. Biraz sabırla, daha da sert soundlar elde etmek için yanına Ibanez Tube King koyarak metal işini de hayli kotarır.
 
Geri
Üst