Adalet Ağaoğlu

1929 doğumlu bu usta yazarımız DTCF Fransız Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra Ankara Radyosu'na girmiştir.Bu sırada radyo ve sahne oyunlarını, romanları, öykü, anı, deneme kitaplarını yazmaya başladı.Yazınsal olarak yazarın kendine özgü bir anlatım tarzı vardır.Doğa, toplum, zaman ilişkilerinin insanın iç dünyasındaki yansımalarını düşünce üretebilecek boyutlarda irdeledi.En önemli eserleri ise roman olarak: Ölmeye Yatmak (1973); "Fikrimin İnce Gülü" (1976); Bir Düğün Gecesi (1979); Yazsonu (1980); Üç Beş Kişi (1984); Hayır... (1987); Ruh Üşümesi (1991); ROMANTİK Bir Viyana Yazı (1993).

Bunun dışında öykü,oyun,anı,deneme tarzındada eserleri bulunmaktadır.Fikrimin İnce Gülü romanı filme aktarılmıştır.Şimdi ise günce tarzında Damla Damla Günler adlı eseri çıkmıştır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ölmeye Yatmak bir ilk roman için muhteşem bir kitap.Ama taklitçiliklede suçlanmıştı sanırsam.Son çıkan "Damla Damla Günler" ise eskiden yazdığı günlüklerinden ve yazılardan oluşan çok ilginç bir eser.ROMANTİK Bir Viyana Yazı ise tavsiye edebileceğim diğer bir kitabıdır usta yazarın.
 
Geri
Üst