midi klavye hakkında..

öncelikel herkese slm.. benim nedeni ni anlamadığım bir şekilde bilgisayarlarım midi çalmıyor..ne yapmalıyım..ses kartlarım sıradan.. acaba hang ses kartını tercih etmeliyim ya da hangi program ı kullanmalıyım..bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..
 
bilgisayarının midi çalmamasıyla midi klavye arasında bi bağlantı kuramadım, sorununu tam anlamasam da midi klavyeden ses alman için program gerekli.
 
Kullanacağın programında settings menüsünden midi devices'a gir.Açılan pencerede midi input ve midi output bölümleri vardır.Eğer klavyen bilgisayarına doğru bağlıysa ya da yüklenmişse midi input bölümünde ismi görürsün.İşaretle ve midi output bölümüne geç burada ses kartının veya kartlarının isimlerini görürsün.Hangi kartı kullanmak istiyorsan onu işaretle sonra okeyleyip pencereyi kapat.Eğer klavyen yoksa midi outu ses kartına gönder sonra programda bir midi dosya yükle çal.Ses kartın multimedya bir kartsa içindeki General midi seslerini çalarsın.
 
Ben bilgisayara synth bağlamayı denemedim. Grundig tipi jack kullanan eski klavyeler ses kartına uygun bi midi kablosuyla bağlandığında bilgisayar onu otomatik olarak algılıyor mu acaba? Bende roland rs70 var. USB çıkışı var bilgisayara bağlanıyor; ama synthle birlikte bir program veriliyor bilgisayardan kontrol edebiliyorsun klavyeni. Benzer olay fantomlarda da var bildiğim kadarıyla. Rolandçılar varsa bu V-Link olayından bahsedebilirlerse çok iyi olur. En cahil kaldığım konu malesef.
 
Geri
Üst