Müzik dinlerken mükemmel sese ulaşmak

Merhaba forumdaşlarım. Uzun süre uzak kaldım forumdan. Ancak yer imleri çubuğumdan bir an olsun yeri eksilmedi turkrock'ın. Şimdi ise yeniden aranızdayım. Bu sene YGS, LYS ile uğraşacağım. O yüzden çok giremezsem kusuruma bakmayın :)
Tartışma konuma gelince, bir müziği dinlerken en mükemmel sesi nasıl alabileceğimi soruyorum size. Hi Fi sistemlerden bahsetmiyorum. Mobil müzik olarak soruyorum. Evimde kaliteli ve güçlü bir amfim var. Gitarları ona bağlayarak kullanıyorum. Ayrıca güzel bir ses köşem var. Eski lambalı radyodan tutun bluetoothlu hoparlöre kadar ekipmanlar var. Para biriktirdikçe de eski sistemleri satıp pikabımı yenileyip kaliteli iki kolon almayı düşünüyorum.
Ancak mobil müzik benim için her zaman öncelikli olmuştur. Zamanında cx300ii den beats studio ya kadar birçok ürün kullandım. Ancak studio fiyatının çok altında bir ürün olduğu için sattım. Onca kulaklık denemesinden sonra artık daimi ve kaliteli bir kulaklık alma düşüncesindeyim. Bayrama kalmaz yurt dışından Audio Technica M50 ve FiiO E11 sipariş vermeyi düşünüyorum. M50 çoğu sitede dünyanın en iyi 10 kulaklığı arasında gösteriliyor. Fiyatı 160 dolar ve fiyatından kat be kat daha kaliteli. Frekans, empedans, distortion, isolation bulabildiğim tüm grafikleri inceleyip karşılaştırdım. E11 ise mobil cihazlar için bir amplikatör. Kulaklıktan en iyi verimin alınması için kullanılıyor.
Şimdi kafamdaki sorulara gelirsek, kulaklık amfileri hakkında iyi bilgi sahibi değilim. E6 gibi aynı markanın alt modellerinin iyi olmadığını biliyorum o kadar. Telefonum S3 ve müzikal olarak ne derece kaliteli olduğunu bilmiyorum. Elbet ses dosyasının gerektirdiği bazı özellikler var ama ben onlardan bahsetmiyorum. Donanımsal olarak. Kulaklık ise M50 kablo olarak biraz sıkıntı çıkartabilir gibi. Sizden isteğim beraber tartışarak en iyi mobil kombinasyonu bulmak. Bütçe konusunda da çok abartmazsak sevinirim. Yoksa Sennheiser Orpheus almayı ben de bilirim :)
Benim düşüncem Samsung S3 + Audio Technica M50 + FiiO E11.
Sizin de yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
İyi forumlar. :)
 
Bende uzun süre sizin gibi bu mobil müzik olayını kafaya çok taktım uzun süre araştırdım denedim, teknik açıdan çok fazla bilgili olmasamda deneme yanılma yöntemiyle de olsa az çok bişeyler öğrenedim, elimden kulaklık olarak sennheiser cx300, creative ep630 Audio Technica cks 77 ve 90 geçti sonradan ath nin gerçekten metale uygun olmadığı kanısına vardım. En sonunda Phonak Pfe-112 ile aradığımı buldum. Gerek enstrüman ayrımı gerek sahnesi ses rengi midleri ve tizleriyle amaç metal müzik dinlemekse beni kendine hayran bıraktı. Bağlanacak mobil cihaz olarakta bende başta telefon kullanıyordum. Sonradan cihazında en az kulaklık kadar önemli olduğunu farkettim. Birçok sony modeli denedim. 2 yıl kadar da gene sony ile götürdüm işi. Şuanda yaklaşık 3 aylık arama sonunda bir adet Cowon J3 bulabildim Türkiyede 2. el olarak. Aldım ve şuan ondanda çok memnunum. Amfi olarak cowon + phonak ta fiio e6 denedim sonradan sese ekstra bir katkısı olduğunu hissetmediğim için gereksiz bulup sattım.

Kulaklık tercihi olarak tavsiyem phonak lara bir göz atmanız olur :)

Açıkçası bende bu konuda yazılacakları merak ediyorum. Bilgi paylaşımıyla herkes bir şeyler daha öğrense fena olmaz :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bahsettiğiniz kulaklığı inceledim. Gerçekten yorumları, incelemeleri olsun çok kaliteli. Ama asıl beni etkileyen Cowon J3 oldu. Daha önce Sansa Clip+ incelemelerine göz atmıştım. Çok övülmesine rağmen aslında o kadar da kaliteli olmadığı sonucuna vardım. Ama Cowon J3 tam anlamıyla çok kaliteli bir alet gibi duruyor.
E6'nın bir etkisi olmadığından bahsetmişsiniz. Evet maalesef ben de yaptığım araştırmalarda bunu fark ettim. Herkes büyük bir hevesle almış ancak beklentilerin aksine sesi bozma gibi negatif yönleri ortaya çıkmış. O yüzden E11 bu konuda çok iyi deniyor. Ama dediğim gibi kulaklık amfileri konusunda bir iddiam yok. Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa seviniriz.
ATH M50 de kararlı gibiyim ancak Phonak ları da incelemeden kesin kararımı vermeyeceğim. Kulak içi fiyat/performans olarak en iyi kulaklık cx300ii olarak geçer. Hakikaten bende de var ve ondan aldığım detayları bırakın kulak içi monitörleri, kafa üstü monitörlerde bile alamadığım oldu. Ardından bana kalırsa biraz fiyatlı ancak Westone 4R vardır. Bu ikisi son derece iyi kulaklıklar ve tabi Sennheiser İE serisi de çok başarılı.
Size tavsiyem ATH M50'yi kesinlikle incelemeniz. http://www.headphone.com bu sitede kulaklıklar namına çok detaylı incelemeler ve listeler var.
Cowon konusunda ise kesinlikle detaylı inceleme yapacağım.

Dediğiniz gibi bu başlık altındaki tartışma kesinlikle bize çok şey katacak. Müzik icra edenler ve sevenler olarak müziği duyma konusu bizim için hayli önemli. Herkese faydalı olacağını düşünüyorum ve yazılacakları sizin gibi ben de merakla bekliyorum :)
 
Kafaüstü kulaklıktan pek hoşlanmadığım için tamamen elemiştim onları bakarım ama m50 yede . Cowon zaten söylediğim gibi 3 aylık tetikte bekleyiş sonrası elime geçebildi J3 üretimden kalkmış satanı olmayan arayanı çok olan bir model elimde olduğu için şanslı hissediyorum kendimi :) Detaylı incelemenizde yarar var.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Evet evet Cowon J3 ü çok detaylı inceledim. Bir de abisi varmış X7 ama o bizi biraz aşar :) 100 küsür gb hafızası ve 100 küsür saat müzik dinleme süresine sahipmiş. Ağzım açık kaldı. Ben de şu an ikinci el J3 arayışlarındayım :)
Ancak aklıma takılan birkaç şey var. Bende 32 gb micro sd var. J3 32 gb destekliyor mu acaba bir bilginiz var mı? Ayrıca sanırım cihazdan playlist oluşturamıyoruz. Biraz saçma geldi desem yeridir. Doğru mu bu ve doğruysa sizin için bir dezavantaj olmadı mı?
 
X7 ile J3 arasında ses açısından hiçbir fark yok diye biliyorum aynı ses çipini kullandıklarını okumuştum ki bütün forumlardada cowon en iyi sese sahip 2 cihazı j3 sonrada s9 gelir denir :)

Playlist oluşturuluyor onu takmayın kafayada sd kard olayına gelirsek. Benim cihazım dahili 16 gb + 16 sd takıyorum 32 gb flac arşivime rağmen bana yetiyor ki bilirsiniz sizde flaclar 40-50 mb dan başlıyo bir şarkı :D telefonumdada 16 gb var bulduğum bir 32 gb la dener size dönerim :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Benim flac - aac arşivini ancak X7 paklar ama bakalım kesin kararımı verdim ikinci el uygun, temiz J3 ya da X7 hangisini bulursam alacağım :D
 
Sony nwz x1061- a865 serilerinede bir göz atın bence şahsen benim cowon dan sonra denemeyi en çok istediğim seridir ancak flac sıkıntısı yüzünden onları elemek zorunda kalmıştım :) Fiyat olarak sınırınız ne merak ettim ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
İlk etapta kulaklık ve oynatıcı cihaz alacağım. Sony de araştırmaya değer ancak şu an Cowon kalitesinden şaşılmaması gerektiğini anladım :)
Audio Technica M50 yi saymazsak 500 tl lik bir bütçem var. Amfiyi ise hem daha çok bilgi edindikçe hem de elime para geçince alsam daha iyi olacak. İkinci el bir Cowon alabilirim sanırım bu fiyata. İnternette bazı ilanlar gördüm ve hemen iletişime geçtim bile :)
Bu arada başka arkadaşlar da görüşlerini paylaşırsa sevinirim özellikle şu kulaklık amfisi olayında. Oynatıcı olarak Cowon tartışmasız bir marka. Herkesin aynı yorumu yapacağından zaten eminim :)
 
Hocam Fio'lara hic bulasmayin o zaman Aphex Headpod alin. Fio profesyonel bir urun degil. Mukemmel sese ulasmak ayrica bu kadar ucuz da degil :)
Kulaklik da pek guzel bir kulaklik degil bana gore ama butce meselesidir.

Headphone Amp olarak Aphex Headpod oneririm. Empedans'ina bakmadim fakat Closed Back headphone'lar genellikle kulaklik amfisine ihtiyac duymaz.
iPhone ile bile rahatlikla surebilirsiniz bence M50'yi.
 
Yok hocam kime sorduysam amfi şart diyor. Empedans 38 ohm. Açıkçası 1000 liraya kadar piyasada olan çoğu profesyonel kulaklığı dinleme şansım oldu. Grado SR serisi ve AKG K701'den bile çok daha tatmin edici geldi sesi. Ama dediğiniz gibi mükemmel ses için on binlerce dolar harcanıyor. Benim amacım mobil olarak taşıyabileceğim ekipmanlar ile bunu sağlamak. Ki uç bazı örnekleri saymazsak 1000 lira civarında bu amaca uygun çok iyi kulaklıklar alınabiliyor. Ses kalitesi olarak da M50 bunları aratmıyor. Yani tabi ki benim gözlemlerim o kadar profesyonel değil ama ben bu kanıya vardım.
Aphex Headpod oldukça profesyonel. Zaten ikinci aşamada bir amfi alacağım için fiyatı da bir sorun teşkil etmiyor ama fiiO gibi de telefonun arkasına koyabileceğimi sanmıyorum :) yoksa tabi ki bir fiiO bunun gibi aletler ile kıyaslanamaz. gerek kulaklık gerek amfi olarak yorumlarınıza açığım.
teşekkürler :)
 
Hocam butce meselesi tabii ki. Fakat K701 ile vs. ayni sinifta olmalari mumkun degil. K701'in akustik detayina erisebilecek monitor bile zor bulursun 5000 TL altina :) Onun da handikaplari var tabi. Olmaz mi hic. Bir kere dogru kaynakla surmeden netice almasi mumkun degil. En az kulaklik kadar masraf istiyor. Amma velakin Closed Back ile kiyaslanacak urun degil. Sahne acisindan bile arada daglar var.

Ben size dunyada uzerine uretilmemis bir kulaklik soyleyeyim. Tum janr ve sub janrlar icin Sennheiser HD 25 I-II. Inanilacak gibi bir kulaklik degil. Bu kadar genis alanda hizmet verip tum alanlarda asagi yukari ortalama netice ve keyif veren bir kulaklik daha gormedim.
 
teşekkürler hocam. peki cowon x7 ile amfi kullanmaya ihtiyaç var mı? daha portatif ve uygun hangi amfiyi önerirsiniz?
 
Arkadaşlar bugün itibariyle Westone 4r kulaklık ve Sansa Clip+ dap aldım. İleride dapı upgrade edeceğim ancak şimdilik beni idare edecek diye düşünüyorum. Flac arşivimi sonunda tadına vararak dinleyebileceğim :)
İlerisi için de dap olarak hifiman, cowon ya da ibasso dx100 düşünüyorum.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.
 
Mesajların bir kısmını okudum baktım da çok saçma boktan yerlere bir sürü para vermeye ne kadar isteklisiniz. Arkadaşlar sizin için söylüyorum maksimum 20-30 tl lik her teknosadan alabiliceğiniz bir kulaklıklık (philips sony vs ) işinizzi görür yok referans kulaklığı alıyım melodileri şey ediyim bilmem ne bunlar para tuzağı müzikle özellikle gitar ile uğraşıyosan dandik bir kulaklık işini görür sonuçta gitarı duyabiliyosun olay kendini vermekte müziği o zaman anlarsın ki bu tip kulaklıklarla bunu halledersen işin daha kolay olur.Önemli olan melodi adamın çaldığı tonlar önemli değil bence.
 
Bu arada heyecanınızı anlıyorum bir ara bende çok kastım flac mış plaktan diniyim yok kolon yok monitör gittim shure referans kulaklığı bile aldım mp3 e program bile yükledim kalitesi artsın diye ama hepsi hikaye yani para tuzağı.Şimdi 20 tl lik mp3 20 tl lik kulaklıkla takılıyorum çokda güzel :) kafam rahat( kafanızı bu tip boktan şeylere yoruğ zaman kaybetmeyin müziğe harcayın o vaktinizi ve paranızı :) )
 
Siz de hala tarafsız deneme kısmına varamadınız be canlarım... Mobil müzik olayına milyarlar yatırdım ve gördüm ki aslında marka değil malzemesi ve sizin kulak doyumunuza uygun mu kısmı var olayda... Renkli hede hödöler falan filanlar yok bilmem neler... Bakın flac deyince en ucuz ve iyi çözüm sandisk sansa serisi rockbox ile kendinize göre ayarlamalar yapılıyor iyidir fiyatta limit varsa en alınası bsur kafa patlatacak sesi de veriyor yükseklik olarak ama paranız varsa alın bi ipod 64 gb 4. Yada 5. Nesil touch görün abi şuan hem müzik dinleyip hem de buraya yazıyorum asla pişman olmyacağınız üründür apple... Ama bakın kulaklığı şöyle seçmelisiniz ses kalitesi bastan yada frekans aralığından anlaşılmaz beats boktanları örneğin saçma salak müziği mahvediyor kendi eq olayı varmış falan. Abi iyi ses frekansta falan değil naturel olandır yaa şunu anlayalım bi bak gözünü kapatınca grup karşında çalıyor gibi nefes sesiduymak mümkün gibiyse iyi olan o dur herkesin frekansı da farklıdır ben yorum falan okumadım bakmadım denemedim bileşen ve malzemeye baktım philips fideliom1bt bluetooth aldım oha abi dedim nasıl doğal. Sonr da aynı seriden s2 kardeşini aldım sonra da L2 aldım bi bu kadar hastayım bu işe cidden bu fiyata yok böylesi yaa doğal bas cidden davul vurur gibi yürek oynatıyor deneyin bakın beğenmeyenden de ben alırım alıpta beğenmezseniz o kadar güveniyorum seriye
 
Geri
Üst