Müzik dinlerken mükemmel sese ulaşmak

Mesajların bir kısmını okudum baktım da çok saçma boktan yerlere bir sürü para vermeye ne kadar isteklisiniz. Arkadaşlar sizin için söylüyorum maksimum 20-30 tl lik her teknosadan alabiliceğiniz bir kulaklıklık (philips sony vs ) işinizzi görür yok referans kulaklığı alıyım melodileri şey ediyim bilmem ne bunlar para tuzağı müzikle özellikle gitar ile uğraşıyosan dandik bir kulaklık işini görür sonuçta gitarı duyabiliyosun olay kendini vermekte müziği o zaman anlarsın ki bu tip kulaklıklarla bunu halledersen işin daha kolay olur.Önemli olan melodi adamın çaldığı tonlar önemli değil bence.

Para tuzağı mı? :D

Bu olay şuna benzer, haşlama makarna yediğinizde de doyarsınız, lüks bir lokanta da bir gurmenin yaptığı, ismini bile telaffuz edemediğin lezzetli bir yemekle de. Önemli olan sizin neyi tercih ettiğinizdir.

Müzik duyumunda insanlar kendi bütçelerine göre yıllarını ve paralarını harcıyorlar, bu bir hobi. Hatta birçoğu için meslektir. Kendi adıma şu an üst düzey shure'un monitör kullaklığını kullanıyorum ve elimden birçok 3 sürücülü üst kulaklık geçti. Diyebileceğim tek şey bu farklı bir ligtir. Yani bu kulaklıklarla teknosa satılan 20-50 TL'lik kulaklıklar kıyaslanamaz. Zaten kıyaslanamayacak seviyede duyuma sahipseniz, gidip üst düzey bir kulaklık alırsınız. Farkı anlayamıyorsanız almanıza gerek yok. Kendi adıma bu şekilde müzik dinlemeyi alıştıktan sonra sony 828lp hatta sennheiser'ın philips'in giriş seviyesi kulaklıklarına tahammül bile edemiyorum.

Soranlar için elimde ath-m50 var, o bütçede alınabilecek en iyi kulaklıktır. Flat ve en ufak ayrıntıya kadar her sesi mükemmel şekilde iletir. Daha üst seviyede srh940, daha üst seviyede hd650 öneririm. Daha taşınabilir olarak shure se425 çok iyidir, benim denediklerim içinde en iyisiydi. Daha düşük model olarak phonal pfe121/112/122 öneririm. Bulabilirsiniz hifiman re272, shure scl4(e4c), Etymotic ER4p oldukça değerli ve kaliteli kulaklardır ama bulması zordur.
 
ben de daha yeni shure srh440 aldım, ondan önce adam akıllı kulaklığım veya monitörüm olmadığı için ona buna göre çok iyi veya kötü diyemeyeceğim. analog modelleme synthesizerım için almıştım ama müzik dinlemek de bayağı hoş. metal müziğe yönelik klasik ekolayzır ayarı yaptım..

aslında iyi bir kulaklık alana dek bas gitarı hiç duyamıyordum, meğer çok ayrı bir havası varmış resmen başka bir boyuta soktu. tabi bu da prodüksiyonun kalitesiyle orantılı, elimdeki mp3'lerin %75'i tatmin etmedi ses açısından, kulaklıktan ziyade prodüksiyondan olduğu kanısına vardım. zira youtube'da ola englund'un amfi demolarından inanılmaz tat alıyorum... lömbür lömbür palm mutelar ve distorsiyon gürlüyor arkadaş cızırdamıyor.

Ayrıca 44 ohm ve amfiye gerek duymuyor, en dandik mp3 player bile rahat besleyebildi.
 
Geri
Üst