prosesör için fikir

Dostlar ben drive ve wah tonlarını analog seviyorum. bu yüzden anlog pedal aldım. compresör de bunlara dahil. fakat delay olsun reverb olsun mod olsun, bu ytarz efektler için analog pedal almak zor, düzenlemek zahmetli geliyor. istiyorum ki, wah comp drive üçlüsünden sonra bi tane prosesör koyayım setupıma, diğer tüm efektleri ondan ayarlayayım. hatta expression pedalı olmasın abile gerek yok. bu bağlamda önerilerinizi beklemekteyim.. benim kafama nova system yatıyor pahalı.. zoom g3 yatıyor, performansından emin değilim. aslında şu an rp80 kullanıyorum digitech ama hiç tat vermiyor:) bu bağlamda yorumlarınızı bekliyorum.
 
Modülasyon için hangi efektleri kullanacaksın? Kullanmayacağın efektleri için prosesör almana gerek yok. Önceden Line 6 M13 ile 535Q wah kullanmaktaydım. Blues Jr amfi ile çok işe gittim, çok ekmeğini yedim. Hala prosesörler arasında Line 6 M serisi favorimdir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
evet oldukça güzel bi alet line 6 m13.. ama biraz bütçemi aşar açıkçası.. bi de drive pedalından sonra prosesör tonu nasıl etkiler emin değilim açıkçası. özellikle merak ettiğim ve bütçeme uyan ise şu an zoom g3.. nasıl olur bilmiyorum. kullandığım pedallar ibanez wd7/marshall ed1/metal muff/behringer dm100 .. bunların arkasına bir prosesör ile işi bitirmek niyetindeyim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
bunun gibi mesela
asdzsfhadh.PNG
 
evet oldukça güzel bi alet line 6 m13.. ama biraz bütçemi aşar açıkçası.. bi de drive pedalından sonra prosesör tonu nasıl etkiler emin değilim açıkçası. özellikle merak ettiğim ve bütçeme uyan ise şu an zoom g3.. nasıl olur bilmiyorum. kullandığım pedallar ibanez wd7/marshall ed1/metal muff/behringer dm100 .. bunların arkasına bir prosesör ile işi bitirmek niyetindeyim.


Hepsini elden çıkar bir M13 almaya bak. Ciddiyim.

M13 true bypass bir alet. Drive sonrasında kullansan da tonun değişmez. Yukarıdaki gibi bir setup asla bana kullandıramazsın. Onun yerine bir delay ve bir phaser pedalı daha koyarım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
yukarıdaki gibi derken? benim setup mı yoksa resimdeki mi? açıkçası sabit bi grubum olmadığı için tüm delay ler tüm tremolo lar tüm phaser lar elimin altında olsun gibi bi düşünce hakim oldu. ama hata yapmış olabilirim bilmiyorum. ama analog olarak delay, reverb, chorus, flanger, phaser..... uzar gide gibi düşündüm. m13 gerçekten güzel cihaz, araştırdım baktım, denemedim ama güzele benziyor.. ama problem şu ki bütçemi aşıyor.. keşke prosesör imalatçıları :))) çöyle tüm fx leri bir arada barındıran, analog dizilimiyle çalışan ve içinde drive, amp siml. gibi gereksizlikler olmayan bişey yapsa.. ne dua ederim.. ama m13 için biraz zorlayacağım. tc. nova hakkında ne düşünüyorsun?
 
Elimden bugüne kadar çok pedal geçti. M13'ün Tube Scramer'ı Ibanez TS9'dan daha başarılı daha net. M13'ün sadece Flanger efektini beğenemedim. Yıllarca M13 kullandım ve çaldığım grupta sabit sound için VOX AC30C2X denen amfiyi alabilmek için sattım. Amfiyi alamadan grubum dağıldı. Neyse, giden M13 oldu. Şimdiki grubumda vokal/gitar arkadaşımda da M13 var. Arada hala onu kullanırım. Kompresörleri driveleri delayları reverbleri oldukça başarılıdır.

M13 alırken Nova System mi alsam diye çok düşündüm. Nova'da drivelar analog, diğer bütün efektler digital. M13'de hepsi digital. Ama sanma digital kötüdür diye. Ibanez TS9 kullanıyorsan anında sattırır. Nova System'de store tuşu var. M13'de yok. Analog pedal gibi ayarlıyorsun. En son ne ayarlarsan o kalıyor. M13'de sıralamayı istediğin gibi yapabiliyorsun. Nasıl kullanmak daha kolayına giderse. Nova System'de istediğin gibi efekt butonlarını atayamıyorsun. Sana sabit ayarlar veriyor. M13'de 4 modülasyon efektini aynı anda açabilirsin, Nova System'de açamazsın. Örneğin Phaser ve Chorus aynı anda kullanman gereken bir bölümde M13 sana bu iki efekti kullanmana izin verieken Nova System vermemekte.

Kullanmayacağım setup yukarıdaki fotoğraf gibi. Yıllarca 1 wah ve M13 ile çok işe gittim. Yine M13 alma aşamasındayken Aykan'ın pedalı satmasıyla benim M13 alma işim yattı, mecbur set dizmek zorunda kaldım. Ara kablolar ve çoklu adaptör karmaşası biraz canımı sıkmakta. M13 kadar iyi bir prosesör daha denemedim. Şiddetle tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
verdiğin bilgiler ve yaptığın yorumlar için teşekkür ederim. an itibariyle olaya bakış açım değişse de hala m13 çok pahalı :( belki ilerde bir gün olabilir. yine de söylediklerin bana çok yardımcı oldu. Aslında m13 ün önüne bir wah bir de belki sağlam bir drive tüm dertlerimin dermanı olabilir. en azından diğerlerinden daha kaliteli ve pro bir alet. sonuçta prosesör kullanmak da ustalık ister diye düşünüyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
bu arada m13 ü sadece fx ler için kullanabiliyoruz sanırım di mi.. dört kanal var ve dördüne üç farklı efekt yazabiliyoruz. istediğimiz efekti de istediüimiz sıraya koyabiliyoruz sanırım.. hakikaten güzel cihazmış yaaa..
 
Kabin simülasyonu yoktur. Geçen yaz sezonu boyunca Blues Jr ile kullandım (amfi master 6, volume 3 seviyesinde mikrofonlayarak). Drive (2 farklı), boost, modülasyon (chorus,phaser,flanger) ve delayları M13 üzerinden aldım ve amfi tamamen clean olarak kullanıldı (kırılma noktasında falan değil). Pedal arkadaşımın, hala arada onun pedalını kullanırım. Kompakttır, yanına bir wah pedalı ile gidemeyeceğiniz iş yoktur. Hayat kurtarır. Bence amfi ile kullanılması farzdır. Amfiyle kullandığınızda tadından yenmez. Lambalı amfi olması şart değil, kendiniz mutlu olabileceğiniz kadar clean ton veren bir amfi olsun yeter. Doğrudan sisteme girerek de denedim. Kabin simülasyonu olmadığından, direk sisteme girdiğinde aldığın ton güzel olmuyor, doğal olarak.
 
ben cihazla ilgili bi sürü vidyo izledim.. loop süresi 28sn dışında on numara cihaz.. sanırım tek amacım ldu.. ama, pa ha lı :(
 
lotion nickli üye satıyordu bir ara. USA fiyatı istemekteydi. Nakitte Do-Re bugünün kuruyla 1250TL'ye vermekte. Bir alınık ilanı aç dilersen kendi ekipmanının üzerini ekleyebilirsen birileri çıkabilir. Ekipman denemeyi ve elimizdekini elden çıkarmayı seven gitarcılar topluluğuyuz. Bkz: Bogner Extascy Blue ardından Red model pedalların ilk haftadan ikinci ele düşmesi...
 
Geri
Üst