Jimmy Page Ekipmanı

JIMMY PAGE'S GEAR


FIRST ALBUM:

Guitars: 1958 Fender Telecaster® (given to him by Jeff Beck), 10-string Fender® 800 pedal steel, Gibson J-200 (acoustic), 12-string Fender® or Rickenbacker (electric) on "Thank You"

Amp: a small Supro (made by Valco)

Effects: EMT plate reverb, a wah-wah, an Echoplex, and a distortion unit called a Tonebender.

· Ran guitar direct through board into an amp with a Leslie cabinet (without rotating speakers) for "How Many More Times."

· Played guitar with a violin bow on "Dazed and Confused."

LATER ALBUMS:

Guitars: 1958 Gibson Les Paul Standard (purchased from Joe Walsh). Gibson ES-1275 doubleneck 12- and 6-string for live performances.

Amp: Marshall Super Lead 100-watt stacks

· Used the Telecaster® and Supro amp for the solo on "Stairway to Heaven."

Other instruments: banjo ("Gallows Pole"), mandolin ("The Battle of Evermore"), pedal steel guitar ("Tangerine")

Alternate tunings: Open C (C-G-C-G-C-E) ("Friends," "That's the Way"), B-A-D-G-A-D ("Black Mountain Side"), other tunings of Page's that "are my own that I've worked out, so I'd rather keep those to myself...but they're never open tunings."

· Used a slide on many songs.


çok komplike deil pedalları kendine has bi drive tonu var fuzzbox falan ekliyo ona sanırım..bide vox wah wah,bi ara crybaby de kullanmış..şarkılardaki ton değişikliklerini gitardaki switch den yapıyo..
ama adamın gitara dokunuşuda bi başka tabi..
kolay gelsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
çok saol o anfiyi mutlaka alcam benim les paul standartla tonlarını yakalayabilirim belki..dediğin gibi adam muhteşem ya çok teşkkrler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
abi gitti bitti butun hayallerim bu anfinin sadece kafasının america fiyattı 2000 dolar mış :( ya arkadaşlar bu anfi zuhal müzikte warmış sitesinden baktım kafa+kabin birlikte nekadar bu bileniniz war mı zuhalin sitesinde yazmıyoda...
 
marshall stack evde kullanılmaz be pan-pan. lambali bi marshall al jcm800 ya da jcm900 kombo al tonebender denen pedali ebayden alırsın. yani kafa kabin alınca page gibi cıkmıcak gitarin sesi. tuşeyle falan alakası var yani öle sen gitara degdiginde ekipmanında öle bi ses cıkmaz. düzgün bi lambalı marshall ve düzgün bi les paul ile aşşayı yukarı aynı tonu yakalarsın ama asla aynı olmaz. parmak tutuş şekli tuşe falan bunlarla da alakalı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
abi tabiki page gibi çalamıcam herkesin kendine has bi çalış tarzı wardır zaten ben sadece o tonların temelini istiyorum adam muhteşem abi napiim tonlarıda muhteşem o anfiyi baya tuttum ewde olmaz biliyorum yakında arkadaşlarla studyo açacaz inşallah açılırsa bunu düşünebilirim bide bu anfiden en fazla ne kadar sert ton alırız...bilgim yok anfi hakkında...jcm konusuna gelincede onlar hakkındada hiç bilgim yok ya tonu nasıldır sert midir ?biraz bilgilendir hocam çok saol şimdiden:)
 
selam tekrar sevgili pan-pan..evet ya o amfiler çok pahalı..evde kullanıcaksan page tonuna yakın olarak fender amfi öneririm sana..hatta paran varsa lambalı olsa keşke..mesela blues junior var 15 watt ama 30-40 watt çıkış sağlıyor lambalar ev için mükemmel sahne içinde ideal..en son 750 euro falandı..pahalı diyosan fenderin lambasız çin yapımı amfileride var bi araştırıver..tabii led zeppelin sahnedeyken binlerce wattlar geziniyo ortalıkta o yüzden o kadar güçlü bi sound..ama evde ancak o yoğun tonu 100 wattan aşağı düşünüyosan bi fender amfiyle yakalayabilirsin derim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
saol bird-y ya lambalı olsa diyosunda 1959slp lambalı değilmi ki?buarada fenderin blues junioru çok çok guzel dediğin gibi oda olabilir studyoda uygun olur heralde dimi?para sorun değil buarada abartı olmasında
 
hmm stüdyo olayını gözden kaçırmışım be..bu daha bi profesyonel olaya girer ve ben pek anlamam o işten ama junior uymaz sanırım ya stüdyoya..daha çok bi marshall falan uyar lambalı olması gerekmez o zaman sanırım tonları çokda önemseme derim..boşver be abi jimmy page mi gelicek stüdyoya:)ama bir bilen yardımcı olsa daha iyi olur sanırım kolay gelsin,açılınca haber edersin artık..aa tabi stüdyo sırf kendiniz için açılacaksa lambalı fender süper olur tabi ama 60-100 watt bi reverb modellerinden araştırıver..
 
sırf kendimiz için ya binanın bodrum katına açıyoruz çok guzel olcak:)abi illa lambalı istyiyorum bea:)şoyle guzel bi marshall kafa+kabin ne tavsiye edersin fender 65 twin reverb war çok guzel anfi 85 watt galiba bunuda düşünüyorum saçma gelebilir ama marshall sanki daa çok ağır basıyo marka olarak marshallın 1959slp güzel bence ama bakmak denemek lazım tabi başak neler war marshalın guzel anfileri?????....tarzımda rock,blues,hard rock,clasic rock bunlara gore tavsiye et bişiler ne diyosun?
 
dediğim gibi profesyonel olmadığım için çok ayrıntı bilmiyorum marshallı stüdyolar dışında kullanmadım ama çok güçlü ve sağlam amfi tabi gidip denemek lazım..ama bahsettiğin tonları fender twin reverble çok rahat yakalarsın hatta çok sağlam olur bence..bende blues hard rock tarzı çalıyorum ve fender fm 65watt var çin yapımı ucuz bi amfi ama oldukça sağlam bi tonu var ve güçlü..fender twin reverb ise hayalimdeki amfi ve mükemmel ben fender derim..dev konserlerde marshall kafa ve kabinler oldukça iyi iş görüyor ama stüdyo için page gilmour ve diğerleri daha çok fender kullanıyor..ama aklını karıştırmayayım iyice başka arkadaşlarada danışıp bi denesen biraz da netten araştırsan iyi olur bence..
 
ya ben 65 twin reverbe karar werdim ama bu anfiye xt live bağlasam gunah işlermiyim acaba yani yok bu anfiye processormu bağlanırmış derseniz xt livemı satıp yerine sade bi setup kurmayı duşundum bi ts-808 bi elektro harmonix deluxe memory man bide cry baby wah wah bu kadar nası sizce..ama yok zt live ilede olur diyosanız tamm sorun yok ozaman.....tşşkkrler
 
Geri
Üst