Kasatura (Thrash)-Ankara

phpased7mpmgp9.jpg

Herkesi Bekleriz!
 
Vokalin normal konusmasi bile brutal zaman zaman, dolayisiyla konserde fazla sasirmamistim. : ) Butun arkadaslar ari gibi caliskan ve severek caldiklari belli. Beni 3 yil aradan sonra tekrar metal muzige donduren gruba sonsuz tesekkurler ve basarilarinin devamini diliyorum. Zira neredeyse zirvedeler. ; )
 
acp demiş ki:
Vokalin normal konusmasi bile brutal zaman zaman, dolayisiyla konserde fazla sasirmamistim. : ) Butun arkadaslar ari gibi caliskan ve severek caldiklari belli. Beni 3 yil aradan sonra tekrar metal muzige donduren gruba sonsuz tesekkurler ve basarilarinin devamini diliyorum. Zira neredeyse zirvedeler. ; )

Bir insan daha kazandırdıysak ne mutlu bize. Ozaman konserlerlerimizde ön sıralarda senide görmek isteriz
 
Savaş temalı albüm yapacaksanız, thrash'tir bu diyecekseniz, liriklerinizin daha güçlü ve anlam ifade etmesi gerek. Vokal melodileri yok, lirikler çok güçsüz. Objektif olarak bunları söylüyorum. Bireysel fikrimi sorarsanız da bence sound üzerinde biraz daha durulmalı, daha bay area tarzına yaklaşılmalı. Yani sound Devolution, Sodom albümleri tarzında olmuş, death'e yaklaşmış. Hoş rifflere rastladıysam da, açıkcası ben daha komplike şeyler seviyorum; ama insanlar tarafından tutulması açısından basit olması daha iyidir. Popülist anlamda güzel ama estetik açıdan zayıf buldum. Sonuç olarak gereksiz şişirilmiş buldum. Bu bir süre birşeyler getirir, sonra getirdiğini de daha fazlasını da alır götürür. Neyse bu kadar.( Madem yaşlarınızdan büyük şeyler çalıyorsunuz, cevaplarınız da öyle olmalı. Konuyu saptırmadan konuşalım. Sağolun)
 
Dethron demiş ki:
Savaş temalı albüm yapacaksanız, thrash'tir bu diyecekseniz, liriklerinizin daha güçlü ve anlam ifade etmesi gerek. Vokal melodileri yok, lirikler çok güçsüz. Objektif olarak bunları söylüyorum.
her thrash grubunun vokalinde melodi olmak zorunda değildir ama bu demek değildirki vokal melodisine karşıyız ve bunu savunuyoruz bu albüm için böyle bir vokal tarzı seçtim(k) ilerki kayıtlar ne getirir bunu zamanla görürüz zaten onun dışında liriklerin güçsüz veya anlamsız olması kişiden kişiye göre değişebilir sana göre güçsüzdür bana göre güçlüdür senin fikrindir eleştriğe açığız saygı duyarız.

Dethron demiş ki:
Bireysel fikrimi sorarsanız da bence sound üzerinde biraz daha durulmalı, daha bay area tarzına yaklaşılmalı. Yani sound Devolution, Sodom albümleri tarzında olmuş, death'e yaklaşmış. Hoş rifflere rastladıysam da, açıkcası ben daha komplike şeyler seviyorum; ama insanlar tarafından tutulması açısından basit olması daha iyidir. Popülist anlamda güzel ama estetik açıdan zayıf buldum.

thrash metalin veya metalin hangi tarzına yaklaşacağımız bizim tercihimizdir.Thrash metal yapıyorsakda bu tarzın tek bir tarafına yönelmek gibi bir amacımız yok yaptığımız müzik şu an için bu çatı altında toplanmıştır.üst satırda söylediklerim rifflerin komplike veya basit olması için de geçerli.zaten müzikteki öncelikli amacımız insanlar tarafından tutulmasından öte istediğimiz müziği yapmak.Popülist bir amacımız yoktur.

Dethron demiş ki:
Sonuç olarak gereksiz şişirilmiş buldum. Bu bir süre birşeyler getirir, sonra getirdiğini de daha fazlasını da alır götürür. Neyse bu kadar.( Madem yaşlarınızdan büyük şeyler çalıyorsunuz, cevaplarınız da öyle olmalı. Konuyu saptırmadan konuşalım. Sağolun)

Getirisini veya götürüsünü zaman göstericek ve bunu hep birlikte görücez.biz yaptığımızdan menunuz.Son olarak da yaptığımız müziğin yaşımızdan büyük olduğunu söylemek kimsenin verebileceği bir karar değildir.görüşmek üzere...
 
Açıkcası vokal melodisinin olmamasını , söz yazarı açısından çoğu zaman bir eksikliktir. Yani tüm şarkı laylaylay diye söyleyin demiyorum ancak, şarkıya karakteristik katacak bir takım numaralara ihtiyaç var ki bunu sizde göremedim. Bunu tarz olarak benimsediğinizi söylemek çok da tutarlı bir cevap olmayacaktır. Fikrimce 'Liriklerle çok ilgilenemedik, ilk ciddi kaydımız bu bizim.' demek bu konuda yapılabilecek en objektif yorum olurdu ki kabul edilebilir bir durum olurdu. Müziğin önceliği vardır bence de. Liriklerin zayıflığı sanırım her ingilizce bilen insan tarafından farkedilecektir. Bana anlamsız geliyorker sana oldukça anlamlı gelmesi enteresan bir durum olabilir, çünkü sen yazdın ve ben dinliyorum. Hangimizin yorumunun daha önemli olduğunu düşünmek lazım :D Tarzınızdan bahsederken 'Bireysel fikrimi sorarsanız..' şeklinde başladım zaten, kim ne isterse onu yapar ama kimin ne yaparak ne işler çıkardığını da ortalama bir thrash dinleyicisi bilir. Ben oldukça iyi bir dinleyici olduğumu düşünüyorum. Alman yapımı işlerin bir kısmından da hoşlansam bile en thrash işin Bay Area'dan çıktığını düşünüyorum. Ve tamamen subjektif olarak 'Keşke türkiye'dende bu tatda bir grup çıksa' diyorum. Yorumumun açık hali buydu. Ve bu 'Bence bu tarz işler de yapabilirsiniz isterseniz' olarak algılandığı takdirde , şu yergi dolu yazımdaki övgülerden birisi olurdu. Ama ıskalanmış. Son olarak yaşınızdan büyük şeyler çalıyorsunuz demek kötü birşey değildi. Ben de sizlerle yakın yaşlardayım. Sadece 'ne diyon lan sen?!?' tarzı tepki vermeyin, olgunca tartışalım diye uyardım. Saygılar.
 
acp demiş ki:
Tisort misort olayi vardi bir ara. Nereden temin edebilecegiz?

Evet hala tişört basımı için uğraşıyoruz en yakın zamanda temin edebileceksiniz.

Dethron demiş ki:
Açıkcası vokal melodisinin olmamasını , söz yazarı açısından çoğu zaman bir eksikliktir. Yani tüm şarkı laylaylay diye söyleyin demiyorum ancak, şarkıya karakteristik katacak bir takım numaralara ihtiyaç var ki bunu sizde göremedim. Bunu tarz olarak benimsediğinizi söylemek çok da tutarlı bir cevap olmayacaktır. Fikrimce 'Liriklerle çok ilgilenemedik, ilk ciddi kaydımız bu bizim.' demek bu konuda yapılabilecek en objektif yorum olurdu ki kabul edilebilir bir durum olurdu. Müziğin önceliği vardır bence de. Liriklerin zayıflığı sanırım her ingilizce bilen insan tarafından farkedilecektir. Bana anlamsız geliyorker sana oldukça anlamlı gelmesi enteresan bir durum olabilir, çünkü sen yazdın ve ben dinliyorum. Hangimizin yorumunun daha önemli olduğunu düşünmek lazım.

Demek istediğini anlıyorum ve sana göre eksiklik olabilir ama bu kayıttaki vokallerde melodi kullanmadım ve "Brutal-Scream" vokal üzerinden gittim
bu benim kendi tercihim ilerki kayıtlarlarda belki gene böyle olur belkide melodide olur işin içinde.ilk mesajında liriklerden bahsederken liriklerin anlamın dan bahsediyorsun diye düşünüp ona cevap verdim "grammer" bakımından bir eleştri olarak görmedim.Ama evet bu sözler de gözden kaçan grammer hataları vardır..Ayrıca liriklerin bana göre anlamlı sana göre anlamsız olmasından bahsederken kendimi kastedmiyordum başka insanları kastediyordum ve tabiki bana göre anlamlıdır.Sana anlamsız gelmiş olabilir saygı duyarım.

Dethron demiş ki:
Tarzınızdan bahsederken 'Bireysel fikrimi sorarsanız..' şeklinde başladım zaten, kim ne isterse onu yapar ama kimin ne yaparak ne işler çıkardığını da ortalama bir thrash dinleyicisi bilir. Ben oldukça iyi bir dinleyici olduğumu düşünüyorum. Alman yapımı işlerin bir kısmından da hoşlansam bile en thrash işin Bay Area'dan çıktığını düşünüyorum. Ve tamamen subjektif olarak 'Keşke türkiye'dende bu tatda bir grup çıksa' diyorum. Yorumumun açık hali buydu. Ve bu 'Bence bu tarz işler de yapabilirsiniz isterseniz' olarak algılandığı takdirde , şu yergi dolu yazımdaki övgülerden birisi olurdu. Ama ıskalanmış
En thrash iş veya daha az thrash iş kişiden kişiye değişen bir kavramdır ki bizim en thrash ve ya daha az thrash yapma gibi bir amacımız yok önceki mesajda söylediğim gibi biz thrashin bir tarafına yönelmiyoruz sadece bu çatı altındayız.Onun dışında zaten söylediklerin dediğin gibi senin fikrindir.

Dethron demiş ki:
Son olarak yaşınızdan büyük şeyler çalıyorsunuz demek kötü birşey değildi. Ben de sizlerle yakın yaşlardayım. Sadece 'ne diyon lan sen?!?' tarzı tepki vermeyin, olgunca tartışalım diye uyardım. Saygılar.
uyarı vermene gerek yoktu zaten o tarz cevapları halka açık bir yerde veren insanlar değiliz bu güne kadar öyle bir durumda olmadı zaten.Öyle bir cevap vericek olsak zaten bu internet ortamında olmazdı.
görüşmek üzere...
 
* Gramer hataları aslında oldukça çok olsa bile öncelikli olarak ilgilendiğim şeyler sayılmaz. Bay Area'dan da pek çok İrlandalı İngilizcesi ile okunmuş şarkı dinledim, daha kötü bir grammer zaten olamaz zannımca :D Benim demek istediğim liriklerden en ufak bir görüş taşıyan yan olmaması. Edebi lirikler gibi bir beklentim yok kimseden; ancak en azından düşünceleri içinde taşıyabilecek kapasiteye sahip sözcüklere ihtiyaç var.
*Thrash ile alakalı olarak söylediklerimin hepsi kişisel fikirlerimdi; ancak 'en thrash iş' sıfatını eleştirmiş geri kalanına senin fikrin demişsin. Oysa zaten en thrash iş derken de kendi fikrimi söylüyordum :D Ama ek olarak çok iddialı konuşmaktan hoşlanmamama rağmen, şarkı dinlemek yanında onları 'okuyabilen', hissedebilen bir dinleyici neyin thrash olduğunuda bilir :D Pek az insandan bunu farkedebilmesini beklerim zaten, sorun değil olmuyorsa.
* Sizleri tek tek tanımadığım için böyle bir uyarı verdim.
 
lirikler'i istediğin zaman bizzat sana anlamlarıyla açıklarım ,ben gerekli eleştrilerini aldım.Onun dışında ne kadar iyi bir thrash dinleyicisi olduğunu veya Türkiyeden çıkmasını temenni ettiğin grup tarzını eleştiremeyeceğime göre bende "en iyi thrash" hakkındaki fikirlerin üzerine bir fikir yürüttüm ve kendimizle ilgili gerekli açıklamayı yaptım.İddalı konuşmana dayanarak senin gibi okuyabilen,hissedebilen bir thrash metal dinleyicisinin eleştrilerini almak güzel(!).Gözlemlediğim kadarıyla da bir grup oluşturma aşaması içindesin umarım sende grubunu yerine oturtup kayıtlarını alıp önümüze sunarsında bizde biraz hissettiren thrash dinleriz ve keyif alırız.Görüşmek üzere ve başarılar.
 
:D Grubum var zaten farklı birşeyler arıyorum bu sıra. Açıklamalarını tatmin edici bulmasam da daha fazla eleştiri de bulunmayacağım; çünkü burası bir şekilde sizin bu sitedeki bölümünüz, burayı tek başıma işgal etmek bencillik olur.
 
simdi cumartesi günü saat kacta sahne alıyor kasatura hitit rock'ın organizasyonunda?
ben onu merak ettim :]
 
Geri
Üst