Makas Eller

Etkilendiğim ve her zaman izleyebileceğim ender filmlerden.Tim Burton usta yönetmenliğini bir kez daha göstermiş,duygusallıkla mizahı çok iyi dengelemiş.Senaryo muhteşem.Johnny Depp'in oyunculuğuda gözardı edilebilecek gibi değil.En iyi rollerinden biri kanımca.
Müzikleride Danny Elfman'ın .
Yapım yılı 90..

(Bu başlığın şimdiye kadar açılmış olabileceğini umuyordum .Arama yaptım ama bulamadım.Doğru bakmışımdır inşallah.)
 
Bir daha Jonny deepin asla bu performansla oynayamayacağının kanıtı olan film.Müthiş bir klasik gotik havası gerçekten enfes zaten oldum olası bu işlerin piri tim burton ve sam raimiye hayranım.Denildiği gibi Klasikleşmiş bir modern çağ masalı olan Makaseller, defalarca izlenebilecek türde bir film.
 
Edward Scissorhands ;) Bir film değil masaldır aslında bu. Fantastik masalsı filmlerin babası Tim Burton'ın kariyerindeki en önemli filmlerden biri bence. 1990 yapımı olmasına rağmen 2005 yılında bile keyifle izlenebiliyor görüntüler çok tatlı asla demodelik sezilmiyor. Sanırım filmi izleyen hiç kimse Johnny depp'in o görüntüsünü aklından çıkaramaz çok dramatik aynı zamanda çok da ucubikti.

Filmin genel atmosferi zaten masal kitabından çıkma gibiydi. Renkler, karakterler insanı masal dinler- izler gibi bir ruh haline sokmak için birebir. O renklerin tam tersine Makas Ellerin ruh halini anlatmak amacıyla kullanılan gotik atmosfer de insanı ayrı büyülüyor.

Hüzünlenip, heyecanlanıyorsunuz, üzülüyorsunuz, seviniyorsunuz ama kesinlikle çok etkileniyorsunuz. Bu filmi gördükten sonra Tim Burton Johnny Deep'ten neden vazgeçemiyor kesinlikle anlaşılıyor ;)
Kendinizi çok kaptırırsanız kar nasıl yağıyormuş bu filmde görüp inanırsınız.
 
Bu aralar kar yağışının yoğun olduğu günlerde, tekrardan izledim kaçıncı oldu bilmiyorum! Ve film boyunca nasıl bir hayal gücü bunu kurgular da, nasıl bir oyuncu böyle oynayabilir diye sordum kendi kendime :) Zaten Tim Burton+Johnny Depp+Danny Elfman=>Baba, oğul, kutsal ruh gibi :)
 
ya tahmin ettiğim filmse gerçekten etkileyiciydi.(tahmin ettiğimden kastım elleri makas olan bi adam var sonra sevdiği bir kadın adam bahçivandı sanırsam çalılardan çok güsel şekiller çıkartıyordu aslında izleyeli çok uzun zaman oldu emin değilim o mu değil mi?)
 
ozged demiş ki:
ya tahmin ettiğim filmse gerçekten etkileyiciydi.(tahmin ettiğimden kastım elleri makas olan bi adam var sonra sevdiği bir kadın adam bahçivandı sanırsam çalılardan çok güsel şekiller çıkartıyordu aslında izleyeli çok uzun zaman oldu emin değilim o mu değil mi?)

Emin olabilirsin o :)
 
tim burton ın dünyasına ait genelde filmlerinde işlediği yalnız dışlanmış kahramanlarda biri olan makas el i anlatırken art bilgi olarak toplumu eleştiriye açıyor .eğer ki t.burton ın kısa filmi vincent ı izlemediysen( stop-motion ) onu da öneririm ..
 
Nasıl tesadüf etti,nasıl uyandım bilmiyorum...bu sabah trt1'de rastladım.yıllar önce kanal 6'da izlemiştim,tadını unutamadığım ender filmlerdendir,makas kullanma isteği uyandırmıştır.En etkilendiğim diyalogda tv programına katıldığı bölümdür,filmi ilk izledikten sonra her nedense ingilizce adı olmadık yerlerde aklıma gelip dururdu,birkere söyleyince rahatlardım... 8)
 
Mimikler hakimdi filme.Johnny Depp'in mimikleri özellikle oldukça etkilemişti beni..Bu film bana hep çirkinliğinden ötürü hayata küsmüş birinin, platonik aşka mahküm birinin, yeteneklerini çirkinliğini bastırmak için ön plana çıkartması gerken birinin duymak istediği bir hikaye gibi gelmiştir..Ergenlik çağı hikayeleri gibi..Hem çok basit hem çok derin.Hem çok komik hem çok acıklı..
 
harika bir filmdi ki ztn tim burton johnny depp ikilisi varsa kotu film cıkmaz... bu filme kotu diyen varsa tartıslm anlamadıı yerler vardır kesnlikle burda ukalalık yapmak istemiyorum tartısalım derken film üzerimne konusalm belki ben yanlıs anlamısımdır filmi... johnny depp ve tim burton ın birlikte calıstıkları ilk yapımdr..bu filmi bi arkadasım için yorumlamıstım o yorumu burayada koyıcm daha sonra
 
johnny deep denince aklıma ilk gelen film budur ilk izlediğimde daha ilk okula mı ne gidiyom ve ne zman aklıma gelse izlerim ve her defasında aynı tadı alırım :D
 
depp ve burton ikilisinin "Sleepy Hollow" derler bir filmi vardır.tim burton tarzını sevenler hoşlanırlar
ayrıca dep''in seslendirmesini yaptığı Tim Burton'ın son filmi "Corpse Bride" mükemmelllllll herkese öneririm.
ayrıca "The nightmare before christmas" filmini uzun süre önce izledim.o zamandan beri filmi arıyorum.tam satın alınacak film.fakat hiçbir yerde bulamadım.nerden bulacağımı bilen varsa söyleyebilir mi????birincisi olmasa bile ikincisini nerden bulurum???
 
Geri
Üst