Kurtlar Vadisi Irak

Filmi Nasıl Buldunuz

  • Çok kötü

    Oylar: 0 0.0%
  • Çok iyi

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    0
benayevsen demiş ki:
telefon_diregi demiş ki:
benayevsen demiş ki:
Sam karakteri hayali değildir filmde bazı sahneleri tv haberlerinde yada gazetelerde görmüştük.


tanıştın galiba kendisiyle

karakter olarak cicim... Tv ve gazetelerde bir adam çıkıp barış için Iraktayım yeni hükümet kurulana kadar burdayım demeçlerini verirken sen sanırım Uzaydaydın:)

Adamın tekinin bu lafı sölemesi, orda çizilen karakterin gerçek olduğu manasına gelmiyor!! Ordaki rol çok suni kalmış, havada, eski filmlerin erol taşı gibi hiç bir insani değeri yada iyi yanı yok. İşte bu yüzden hayali!! yoksa kimse amerikalılar o politaları savunmuyorlar demiyo!!
 
Evşen'le birlikte seyrettik filmi. Güzeldi ama pek fazla tatmin etmedi beni. Türkiye'de de bir savaş filmi çekilmesi adına hoş bir adım olmuş. Eğrisiyle doğrusuyla birçok yapımın önünü açacaktır diye düşünüyorum. Dizideyse filmden çok daha önemli bilgiler bağlantılar gözler önüne seriliyordu. O yüzden film bizi tatmin etmemiş olabilir. Bir de başını sonunu bildiğimiz bir film olması da pek fazla heyecanlandırmadı. Yani orada Polat'ın ölmeyeceğini biliyorduk :) Beni en çok güldüren Polat Sam'i öldürdüğünde tüm salonun alkışlaması. Demek tiyatro olsa adam sahneye çıkıp kendi öldürecek :D Mazlumun zalimi yenmesini filmde bile olsa heyecanla bekleyenler var :)
 
"Kurtlar heyecanı kalpten öldürdü...


Antalyalı işadamı Yavuz Adıyaman (70) Kurtlar Vadisi dizisinin tutkunuydu...
Önceki akşam da eşiyle Kurtlar Vadisi Irak filmini izlemeye sinemaya gitti...
Amerikan askerleri Türk karargahını kuşatınca Türk binbaşının Genelkurmay’ı telefonla arayıp “Ölmek için emirlerinizi bekliyorum komutanım” dediği sahnede çok duygulanan işadamı kalp krizi geçirdi.
Eşi “Kurtarın” diye bağırınca seyirciler arasındaki 2 doktor Yavuz Adıyaman’a müdahele etti, ancak kurtaramadılar... "
http://www.ucankus.com/haberic.asp?pw=21731

Bir filme bu kadar kapılmışız demek ki ülkece. Adı üstünde "film" bu. Tamam, duygulan, sürüklen de, bu kadar da kaptırma kendini!

Sevgiler...
 
Öncelikle,TSK'nın 21 senedir içinde bulunan bir insan olarak söylemem gerekiyor ki (evet biliyorum bu bir film ama yine de söylemek istiyorum...) hiç bir TSK üyesi,subay yada astsubay,başarısızlıklarndan ötürü intihar etmez..şimdi diyeceksiniz Kurtuluş Savaşı'nda oldu böyle olaylar..Hayır,o zaman çok daha farklıydı herşey...Ve bence bu intihar olayı,temmuz 2003'te bu olayı yaşayan askerler için ne kadar utanç verici bir durum...mektubu yazan yüzbaşı "biz o gün atalarımıza layık olamadık, erkek gibi davranamadık vs." gibisine bir şeyler söylüyor.bu filmi büyük olasılıkla bu olayı gerçekten yaşayan askerlerimiz de izliyor.kendimi onların yerine koyuyorum da nasıl bir utanç verir insana.Ayrıca,intihar eden subayın yakasında bulunan şerit rozetlerden biri kara harp okulu mezuniyet şerit rozeti iken, diğeri astsubaylıktan subaylığa geçiş şerit rozetidir.ikisinin aynı kişide bulunması mümkün değildir.ufak bir ayrıntı olsa bile,gözden kaçırılmaması gerekir...

Filmle ilgili yorumlarımı ise,Milliyet gazetesi yazarı Tuba Akyol süper açıklamış,,bazı kısımları aynen aktarıyorum :

...Üstelik de biraz çocukça bir film sanki. Türk askerinin başına çuval geçiren Amerikalı komutana filmde bari haddini bildirelim demiş çocuklar, fakat film icabı bile mantıklı bir intikam planı yapamamışlar. Ana yemek milliyetçilik, üzerine bol miktarda Müslümanlık sosu eklenmiş; hadi buyrun seyredin denmiş.
Amerikalıların Iraklılara neler neler yaptıklarını gösteren sahneler hakikaten güzel. Çünkü bu sahnelerin hepsi zamanında gazetelere haber olan gerçek hadiseler. Tabii filme göre tüm bu "kötülükler" münferit. Kötü Amerikalı, iyi Amerikalıyı da öldürüyor. Birkaç kötü Amerikalı öldürülünce, sanki oradaki savaş bitecekmiş gibi yapılıyor.
Burada devreye Polat ve arkadaşları giriyor. Ama onların da Irak'a gidişleri biraz aceleye gelmiş galiba... Apar topar bir plan yapmışlar, o dandik plan da filmin ikinci dakikasında çöküyor.
Ya da bilemiyorum, "Sonunu düşünen kahraman olamaz" ya, o yüzdendir belki bu plansızlık. Fakat neticede çuvalın intikamı falan hikâye, Polat ve avanesinin canını kurtarması Türk filmlerine has büyük bir mucize.
Bir de Polat durduk yerde Leyla'sına yanan Mecnun'a dönüyor falan, hiç çekilmiyor. En acıklı olması gereken yer, gülünç oluyor.
***
Filmi izlerken benim aklıma Teksas Tommiks geldi, hay bin kunduz! Yüzbaşı Tommiks de, "Teksas"taki Çelik Blek de, yanlarında şapşal arkadaşları ile "kötülere" karşı savaşır, sonunda ille de kazanırlar hani.
"Kurtlar Vadisi-Irak"ta Polat Alemdar'ın eşlikçileri Memati, Abdülhey, Güllü Erhan malum arkadaşlar olarak cuk.
Polat Alemdar'a gelince...
Güçte kuvvette Çelik Blek'i aratmamakla birlikte, filmin galasında içki ikram edilmediği düşünülürse, bara girip süt sipariş eden Tommiks'e de benziyor sanki.
Otelin restoranında "apple pie" isteyeceğine, otelin barına gitseydi keşke:
- Hey barmen, bir süt lütfen!
......

Polat Alemdar, Türk askerinin başına çuval geçiren komutana karşı...! Hayatın hesabını filmde sormaya kalkışmışlar.Çok ezik.Filme helal bee diyen TSK yakını bir insan varsa,ben de ona helal be diyorum...belki düz mantık bakıyorum ama ben böyle yetiştirildim,yapacak bir şey yok..zamanında bu olay olduğunda,"başbakan"olacak kimse,"nota verecek misiniz?"sorusuna "ne notası,müzik notası mı?" hahaha diye bir cevap veriyor ve şimdi filmi beğendiğini söylüyor..

Polat abimiz ruhumuzu okşadı...sağolsun..aslında böyle birisi yok...Ve ben hala o günün utancıyla yaşıyorum... :!:
 
seffaf demiş ki:
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği kişilere yönelik hakaret ve/veya küfür içerdiğinden silinmiştir. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.

özetle her koşulda en çok izlenen türk filmi olacağı kesin... ve bence devamıda gelecektir...

(gördüğünüz gibi kişilere yönelik hakaret ve/veya küfür içermeyen bir yazı oldu. lütfen forumdan atmayın beni!!!) lol
 
Dün izledim. Sevgilim izlemeyi istediğim için beni bu filme götürdü. Kendisi izlemek istemesede keyif aldı. Körü körüne milliyteçilik Türk sağı gibi yorumlar kesinlikle yanlış. Gelelim benim eleştirilerime ;

Kesinlikle sağ sol gibi siyasi görüşlerin olmadığı, abartı karakterize örnek ABD rambosu gibi girdim öldürdüm tarzı olayların azlığı çocuk katillerinin çocuk katili gibi gösterildiği müslümanlığın insanlık dini olduğu namaz ve baş örtüsünden ibaret olmadığı Türk Bayrağı altında yaşamanın kardeşlik olduğu Kürtlerin hepsinin terörist olmadığı Kürt-Türk ayrımı yapanlara ince göndermeler olduğu ABD'nin en büyük ayıbı olan organ ve insan kaçakçılığın cesur görüntülerle irdelendiği beyaz perde de cesur anlamlı gerçek irdeleyeci bir film olduğunu söyleyebilirim.

Biraz açmak gerekirse Abdüley ((yanlış yazdıysam kusura bakmayın) diyaloglarda hata olabilir özet olarak böyle idi))Memati karakteriyle son sahnelerde olan diyalogları oldukça müthişti.
Memati : - Hep bu Kürtler yüzünden
Abdüley : - Abi bende Kürdüm
Memati : - Sen başkasın
Abdüley : - Herşey bundan çıkmıyor mu?

Irkçılığın milliyetçiliğin irdelendiğini söyleyenler bunu kaçırdılar. Bir diğer örnek.
Şİ lideri olarak tahmin ettiğim karakter müslümanlık mesheplerinin kaynaşması Arap Türkmen Türk Kürt ayrımı yapıldan yetimlere dullara evsizlere ihtiyaç sahiplerine bakan bir insan. İnanan bir insan olmadan bu konuya bakarsam. İyi bir insan dini felsefesini insan üzerine kurmuş siyasi ideoloji gözetmeksizin insanların eşit olduğuna inanan müslimlerin hepsinde var olması gereken insana saygıyı işaret eden iyi bir insan ve onun öğretileriyle yol bulan tebası.
Karakteristlik olarak ilk bakışta dinsel tema sanılabilir. Kendini tanrının oğlu olarak nitelendiren karakterin ABD katliyamını Allah (tanrı da denebilir) ve isa yolunda yürümek olduğunu söyleyerek dinsel temadan sonra ortaya çıkışı müslümalığa küfreden aşalayan terörist ilan eden Vatikan katolik ırkçılarının filmlerine karşı gerçek islamın insan üstüne kurulu olduğunu gösteren gerçekten çok iyi hazırlanmış bir kurguyla anlatılması etkileyiciydi.
Kürt liderinde insan olduğu her fırsatta vurgulanarak bebek katili olanların ABD oyuncağı olmuş zavallı acınası insanlar olduğu gerçeğiyle yüzleştiren bir sahnede araya serpiştirilmiş.

ABD askerlerininde hepsinin insan olduğunu ABD deki kötü güçler para patronları kapitalist dinciler haricinde iyi insanlar olduğunu vurgulayan bir başka sahnede milliyetçilik unsurunu tamamen ezip geçiyor.

ABD askeri : - Yol çok uzun havasızlıktan boğulacaklar !
Bebek katili : - Durdur arabayı
Silah sesleri ve römorkta ölen Iraklılar
ABD askeri : - Napıyorsun sen onlarda insan
Tekrar römork taranıyor
ABD askeri : - Teslim ol Seni tutukluyorum.
Bebek katili onuda öldürüyor.
Özetle sahne bu şekilde gelişiyor. Askerlik insani duygulardan arınma değildir. Nerenin askeri olursa olsun savaşın etiği vardır. (etik vardır yada yoktur bu felsefe konusu biz var sayalım ve kuralları olduğunu söyleyelim)
Burada ABD subayı kötü ifade edilen tarafta olmasına rağmen Türk izleyicisini bile üzen bir şekilde öldürülüyor. Buda insan olduğumuzun milliyetçiliğin ulusal karakter olduğunu ve insanlığın ulusal karakterden önde olduğunu kanıtır.

Ülkücü mihraplarla olan bağlatı diye yazan bir köşe yazarımızada burdan yanıt vermiş olurum. Sanırım filmi izlerken gözlüklerini evde unuttu. Bu filmde Türk üstündür görüşü yerine Türkiye'de yaşayan Türk vatandaşları üstündür var. Turancılık burda nerede ? (Sosyal kurum olan devlet milliyetçiliğine evet sınıf ayrımı yapan ırk milliyetçiliğine her zaman kötü gözle bakmışımdır)

Devlet politiklarının eleştirisiyle beraber çuval olayının filmin sadece gösteri kısmı olduğunu vurgulayan oteldi konuşmalara özellikle dikkat çekmek istiyorum. Türk askerinin cesaretine kimse laf edemez. Tarihsel kanıttır. Bunun yanı sıra burda Irakta yaşanan vahşet bu olayın gölgesinde ince ince işlenmiş.

Basitçe cesur olacağını düşündüğüm bu filmin aşırı milliyetçi yorumlarından sonra öyle olmasını beklerken hayak kırıklığıyla karışık mutluluk duydum. Film dizi ile alakasız sadece karakterler yer almış. Milliyetçi değil ABD sömürgeleştirilmesini açıkça belirtmiş.

Görsel efekt olarak vasat kalsada izleyeciyi yormayan salt gerçeklik ele alınmış. Patlama izli mermiler yaralılar savaşsal unsurlar güzel işlenmiş. Keşke kamera açıları için aynı şeyi söyleyebilseydim. Türk sinemasında mevcut polis kamerası (birinci elden açı denir) metodu fazla uygulanmış. Sabit kalması gereken yerlerde aşağı yukarı oynamalar var.

Senaryo olarak biraz yalın kalmış. Birçok mesaj aralara sıkıştırılmış. Ön plana çekilmesi gerekenlerde sıkışmış. Devam filmi gelmesi kesinlikle gelmeli sonu tatmin edici değil. İrdelenecek çok daha fazla olay var. Bazı sahnelerden kısılarak bunlarda çekilebilirdi. Anladığım kadarıyla devam filmi kesinlikle önceden hedeflenmiş. Bunu bir eksi değil artı olarak görüyorum. Sinema filmlerinin sıkıntısı zamandır. Geniş bir bakış açısıyla 2. film çok daha fazla yankı uyandırabilir. Eminim.

Gelelim Türk izleyici ve eleştirmenlerinin durumuna ;

İleyeci ve sinema sahipleri bilinçli değil cast yazısı bitmeden sinema terk edilirken sinema sahipleri casti göstermeye bile tenezzül etmiyor. Eleştirmenlerse basın özğürğünden çok siyasi görüşlerine sıkışmışlar. Buda acınası bir durum.

Genel yorum ;

Film mükemmel değildi. Seneryoda öyle. Fakat yapıcı ve doyurucuydu. Bu büteceyle yapılabileceğin en iyisi değil. Yapılması gerekeni yapmışlar. Devam filmi daha da iyi olacak eminim.
Kesinlikle izlenmeli ve Avrupa hatta ABD yolunu tutmalı.

Saygılar.
 
Bu film hakkında yorum yapmaya bile gerek yok aslında hayatımda gördüğüm en boş filmlerden resmen Türk milletini kullanıyor. Senaristler ve yapımcılar biraz daha cebe para atmak için insanların duygularını sömürmüşler. Bence bu film tamamen Türk askerine hakarettir.
 
bugun gidip izledim bence eksik bir film ama amerikalıların ve kürtlerin yaptıgı vahsilikleri cok guzel anlatıyor kanıtlanabilecek dogrular ebu galib yada her nasıl yazılıyorsa gercegi var isin biras fantezisine kacılmıssada ramboyla karsılastırdıgımızda rambo daha gercek dısı kalıyor bence daha iyisi yapılabilir ve bunu metal fırtınayla bekliyoruz Türk sineması adına sevindirici ancak adının kv olması uzucu. Filmdeki son sahneye yakın yerde ise
-hepsi kürtler yüzünden
-abi bende kürdüm
-sen baskasın demesi vatanını ve ulkesini seven kürtlere msg olarak bakın sizde bizim aramızdasınız asıl sorunumuz terörist pkklar demek istenmis.

Yapanların ellerine saglık 10 uzerinden 8
 
Billy Zane ve onun o hep sakız çiğneyen yardımcısı asker türk halkının nefretini kazanmak için rollerinde ellerinden geleni ardına koymamışlar..Heleki o sakız çiğneyen asker geberdiğinde tüm sinemadan ohhhhhh sesleri yükseliyordu..Herkesi ABD'nin Irak'da ne kadar acımasız ve barbarca hareket ettiğini görmesi için filme gitmelerini öneriyorum..İnsaf ya :evil: :evil:
 
republica demiş ki:
Billy Zane ve onun o hep sakız çiğneyen yardımcısı asker türk halkının nefretini kazanmak için rollerinde ellerinden geleni ardına koymamışlar..Heleki o sakız çiğneyen asker geberdiğinde tüm sinemadan ohhhhhh sesleri yükseliyordu..Herkesi ABD'nin Irak'da ne kadar acımasız ve barbarca hareket ettiğini görmesi için filme gitmelerini öneriyorum..İnsaf ya :evil: :evil:
ben oraya sadece amarikayı elştirdiği için gitmedim ben savaş filimlerini severim ordakinin trk olmuş olmamış benim içim önemi yok ama kafam takılan şu şimdi biz bu filimle abd yimi taşladık yoksa gece yarısı expresi filminin intkamınımı aldık :?:
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Benim anlamadığım birçok kişi cuval geçirme olayına takmış, keşke farklı şekilde başlasaymış hikaye... Çok çok güzel vayy denicek bir film değil. Ben aralarında kaldım filmin zaten asıl anlatılmak istenenleri görmeyenler çok fazla yada görmek istemeyenler. Ben milliyetçilikle ilgili bir mesaj almadım.

Haşmet Babaoğlu nun bir yazısı...
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&Newsid=71044&Categoryid=4&wid=9
 
sultanofankara demiş ki:
eeeee yani?

Konuşturmayın kardeşim beni. Ben gitmicem o filme! Tanıtımları bile yeterli sanırım, gına geldi bana bu serserilerden ve bu ..... Neyse, gidenler olur nasılsa bişiler derler heralde, konuşulur tartışılır....

nedemek yani serseriler yanlis düsünüyosun adamlar serseri rolunde deildiler baba rolunde oynuyolardi ve sinema filmide mükemmel olmus helal olsun gerçi america bi film yapsaydi türk askerlerini assalayici kesin sen giderdin galiba sultan hih :roll:
 
geçikmiş bir yorum...dizide genç beyinlere kurşun sıkanları alkışlayan sagcılardan başka birşey yokken sinema filminde emperyalist amerikaya karşı tutumla karşımıza çıktılar,yapma uğruna..zaten o necati şaşmazın ve raci şaşmazın ne b...k oldukları ortaya cıktı..ayrıca şah ismailin sözünü'sonunu düşünen kahraman olamaz' bunun ugruna kullananların vadisine..saygılar
 
Geri
Üst