Kurtlar Vadisi Irak

Filmi Nasıl Buldunuz

  • Çok kötü

    Oylar: 0 0.0%
  • Çok iyi

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    0
Bence Can Dündar filmle ilgili söylenecek en güzel şeyleri söylemiş, lakin filmden türk sağının nereden nereye geldiği görülebiliniyor. Bir dönem abd tarafından beslenenler,dolaylı yoldan da olsa onlara destek verenler, şu an ülkedeki en anti-amerikancı insanlar... Korkulması gerekenin "gavur moskova" değil "kapitalist amerika" olduğunu farkettiklerini çıkarabilirmiyiz bu filmden? Yada Uğur Vardan'ın dediği gibi sadece basit bir "Osmanlı da hayat ne güzeldi" durumumu? Bence bunu konuşmak gerek...
 
ya hiç değilse insanlarda sinema kültürü oluşcak birazcık,bide amerikada film karşıtlığı olmuş nasıl kötü oluruz diye,hatta amerikan oyuncularını suçluyorlarmış,bizi küçük düşürdünüz diye,gece yarısı expresinde ne olmuştu acaba?
 
80'lerin sağcı Amerikan filmlerine benziyor.İyi efektler ama kötü bir senaryo.Yine de sırf Amerika'ya kıllık olsun diye umarım gişe rekoru kırar. :D
 
Kotu basit bir film guzel bir dusunce ve konu keske gercek olsa kv yi hic bir zaman izlemedim ama boyle bir konuda film yaptıkları icin divx yerine gidip izleyecegim insanları birbirine baglayabilecek ve bugune kadar Türk sinemasında cekilmemis bir film insallah ardı ve cok daha iyileri gelir.
 
Bugün, Atv Anahaber'de Kurtlar Vadisi-Irak filmi üzerine bir haber vardı. Türkiye'de yaşayan anne, baba ve oğuldan oluşan 3(üç) kişilik Amerikalı bir aileyi sinamaya, Kurtlar Vadisi-Irak filmini izlemeye götürüyorlar. Onlar için salonu kapatıyorlar ve film başlıyor. Filmin 45. dakikasında aile dayanamayıp salondan ayrılıyorlar. Muhabir mikrofonu uzatıp, neden salonu terkettiklerini soruyor. Baba "Filmde yansıtılanlar tamamen gerçek dışı, Amerikalıları insandışı olarak göstermişler. Böyle bir saçmalık olamaz." diyor. Annenin de düşünceleri aynı doğrultuda çok sert oluyor.

İşte amerikan tepkilerine bir örnek. :LOL:

Sevgiler...
 
Amerikalilar insan olarak iyiler, bugun pekcok Amerikali da, Irak'ta yapilanlari desteklemiyor. Kurtlar vadisini goremeyecegim, umarim gorme sansim olur, ama Irak olayina bagli anti Amerikancilik sadece Turklere mensup degil. Anket olayina gelince, istatistik metotlarla oynanildiginda, bir anketten istediginiz sonucu alirsiniz. Turkler, en anti Amerikan toplum degil kesinlikle.
Kurtlar Vadisi Irak film teknigi acisindan oldukca iyi olmali.Izleyenlerden daha fazla yorum alsak?
 
Filme gittik aman aman super vay bee denilecek bir film değil. Bir kaç tane tip vardı bir sahnede alkışlama duyulunca oturduğum yerde hem güldüm hem üzüldüm... Ve küçük çocukları o filme getiren ailelere de söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum.

Birincisi 14lüklerde amerikan ordusu devrilmiyor :D Sadece bir grup Şeyh in köyüne saldırıyor ve çatışmalar oluyor...

İkincisi Amerikaya karşı böyle bir filmin çekilmesi ve yapılanların gözler önüne serilmesi iyi olmuş. Filmde sadece bir yerde acaba mı dedim. O da organlarla ilgili olan sahneler? Diğer işkenceler ve insanlara olan vahşet doğrudur ama bunun için tüm amerikan askerleri yada yandaşları suçludur denilemez. ABD li askerler kötüdür, Kürt yandaşlar kötüdür, Araplar ve Türkmenler iyidir mesajı yoktu filmde. Sam karakteri hayali değildir filmde bazı sahneleri tv haberlerinde yada gazetelerde görmüştük.

Üçüncüsü bazı yazarlar bu film için eziklik demiş. Neyin ezikliği anlamadım filmde zaten böyle bir diyalog da geçiyor yani eziklik üzerine. Filmin amacı sadece Çuval geçirme değil ki öyle olsa çok daha fazla detaylara inerlerdi. O yazarlar Irakta ABD nin yaptığı zulmlerle ilgili evvet bu noktaları iyi işlemiştir diye yazmaz anlamadım...

Filmde aşk sahnesi yaşandı yok Leyla karakterine ağlandı falan denmiş evvet at gözlüğü ile izleyenler varmış filmi:D Bir hızma sahnesi vardır, Leyla ile Şeyh hızma üzerine konuştuğu ve filmin sonunda çalan türkü ile o diğer sahneyi bağdaştırınca insan duygulanıyor... Polat karakterinin gözyaşları ölen Leyla ya değil başka şeylere... Nasıl aşk olgusu çıkarttılar çok merak ettim:D

Canlı bomba sahnesi... Kesinlikle ve kesinlikle çok iyi bir çekim olmuş... Orda dikkatten kaçmayacak bir yer var saniyelik gösteriyor gözü başka yere kayan yoksa orayı görür.

ve çok çok beğendiğim Ghasson Massoud Iraklı Şeyh Abdurrahman Halis Kerküki karkakterini çok iyi oynamış. Bu karakter inançların nasıl kullanıldğını, İslam dinini kullananları bir şekilde yerden yere vuruyor. Gazeteci sahnesi, Leyla ile canlı bomba konusundaki konuşmaları çok çok iyi hazırlanmış. Yani nasıl bin ladin gözüyle çekilmiş anlamadım bu açıdan yazanlar bu karakteri izlememiş o sırada ya mısır yemiş yada tuvalete gitmiş derim... :D Tam tersi bin ladin düşünceli tiplerin bu şeyh sahnesini izlediklerinde düşünürler derim ben.

Gökhan Kırdar ın müzikleri ise çok iyi.

Yahudiler için birsürü film çekildi, kahraman amerikan askerleri için birüsü film çekildi ee birde ıraklı insanlar için çekileni izleyelim dedik gidin görün derim ben.
 
Mükemmel bir yapıt değil, toplumsal bir masturbasyonda değil.. Ben mi başka düşünüyorum bende mi bir gariplik var anlamıyorum. Bazı aptallar milliyetcilik duygularınız mı kabarıyor izleyince diyor, hatta bugün birisi bana da işyerinde dedi hayır milliyetcilik duygularıyla alakası yok... Bazı aptallar da direk heytt ulennn be açısından iziliyor...
 
Amerikaya karşı bu filmin çekilmesi ve yapılanların gözler önüne serilmesi gercekten cok iyi olmuş gittim ve izledim tahmınlerımın üstündede degildi altındada degildi gidip izlenesi bir film ;)
Yalnız arkanızdan veya önünüzden birileri alkışlarsa veya bazı sahnelerinde 'yürü be oglum , kocum benim' gibi cümleler duyarsanız şaşırmayın cünkü bana denk geldi :LOL:
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği kişilere yönelik hakaret ve/veya küfür içerdiğinden silinmiştir. Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
burchu demiş ki:
Amerikaya karşı bu filmin çekilmesi ve yapılanların gözler önüne serilmesi gercekten cok iyi olmuş
Filmin Amerika'ya karşı bir tepki, anti-amerikan bir yapım olmadığını filmi izlemenize rağmen hala anlamamışsınız. Bu film tam olarak ne anti-amerika konusunu işler, ne de yapılanları gözler önüne serer. Filmdeki bütün sahneleri yaşanmış ve yaşanan, gerçek olaylar olduğunu sanmayınız! Bu tarz yapımlar her zaman olmuştur ki, Türkiye'de ilk defa yapıldığı için bu kadar büyük yankı buldu; gerçekten bir şeyler anlattığı sanıldı.

Sevgiler...
 
silent_guitar demiş ki:
Filmin Amerika'ya karşı bir tepki, anti-amerikan bir yapım olmadığını filmi izlemenize rağmen hala anlamamışsınız.
Ben film amerikaya karsı yapıldı , anti-amerika yapımı bir film dedigimi hatırlamıyorum ayrıca yazdıklarımdan görülüyor ,yalnış anlaşılma olmuş sanırım nese sorun degil ...
Ve ayrıca duydugumuz ve haberini aldıgımız bircok igrenc olayıda gözler önüne seriyor.

Saygılarla ..
 
Senin mesajından yaptığım alıntıya bakarsan, göreceksin ki filmin amerikaya karşı yapılmış olduğunu savunuyorsun.
:arrow:
"Amerikaya karşı bu filmin çekilmesi ve yapılanların gözler önüne serilmesi gercekten cok iyi olmuş"

Bunlar senin sözlerin, hatırlamıyormuşsun, hatırlatayım! İşte bu sözlerin bana böyle düşündüğünü anlattı.

Sevgiler...
 
Geri
Üst