Cort marka custom gitar yaptıralım

Var olan Cort modelleri baz alınarak en az 12 tane olmak üzere Custom gitar yaptırabilme şansımız var. Mesela benim aklıma ilk olarak 7 telli bir KX katana (Yani 7 telli Schecter ler gibi) gibi birşey geldi. Örneğin abanoz klavyeli TonePros köprülü full maun falan. Veya yeni bir 6 veya 7 telli EVL modeli veya Seymour Duncan ın istediğiniz bir modeli ile yüklü birşey. Bilemiyorum işte :)

Admaların herşeyi yapabilme imkanı var teknik olarak (ki bildiğiniz gibi Dünya'daki elektro gitar üretiminin üçte birini Cort yapıyor) o konuda hiçbir kaygıları yok. Yani Barış abi sadece 4 telli üretilen bir bass masterpiece serisinin 5 tellisini istemiş, adamlar yapıp göndermişler direkt, o derece :)

Örneğin bu olay başka ülkelerde de ola gelmiş birşey. Örneğin şuna bir bakın:

http://www.cort.ch/EGuitars/Mirage/M_600_Swiss_Edition.htm
http://www.cort.ch/AGuitars/Swiss_ethno/Swiss_ethno.htm

Elin İsviçrelisi yaptırabiliyorsa bizim başımız kel mi? :)


Özelliklerini aramızda anlaşıp tayin edebileceğimiz bir gitar belirleyelim. Ama en az 12 tane olması gerekiyormuş. Fiyat olarakta aşağı yukarı baz model kadar olur zaten.

Belki mesela 7 tel için hafif daha fiyat koyarlar örneğin Katana için. Atıyorum normalde katana 450$ sa 7 telli(maliyeti birazcık daha artacağından) bir model özelliklerine göre 500-550$ olur herhalde ama tam emin değilim tabi, 12 kişi çıkar da iş ciddiyete binince fiyatlar yazışma yoluyla kesinleştirilebilir.

Not: Bu olaydan hiçbir maddi çıkarım yok :)

Evet arkadaşlar heyecanınızı kaybetmeden beyin fırtınasına başlayalım bence bu büyük bir şans. Bir model üzerinde anlaşıp bir girişim yapalım bakalım ne olacak. Tutarsa başka modeller de ürettirebilme şansı doğabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Yav msn den olmaz neden dersen çoğunluğun karar kılacağı tek bir model olmalı. Yani en az 12 kişi aynı gitardan alacağını taahüt etmeli yoksa adamlar üretmiyor. Onun için burada bir beyin fırtınası yapsak ve 1 gitarda karar kılsak daha iyi olur. Onun için mesela herkes nasıl bir şey düşünür belirtsin. Ama manyetik olarak duncan veya EMG istemek fiyatı artırır ki bence migthy mite manyetikli olursa daha fazla kişiye hitab eden küçük bütçeli bir gitar olur, böylece en az 12 kişi alabilir. Yani 700$ herkes veremez ama 450$ daha makul bir rakam.
 
7 telli katana iyi fikir hatta floyd rose bile olabilir.. birde şiddetle tavsiyem headstock için binding, çok sinirimi bozuyo katanada o.. :)

iyi tasarlanırsa uygun fiyatla 12 tane çok rahat satılır.. ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Mesela şuna benzeyebilir:

http://www.schecterguitars.com/spec.asp?id=24
hr_c7_bj_blk.jpg


Bunun abanoz klavyeli, tümü maun olanı yani. Yalnız bence manyetikler mighty mite olsa daha güzel olur. Prototip ise şu:

kx1-1-35.jpg


Nasıl ne düşünüyorsunuz başka fikri olan yok mu yahu? :p
 
mighty mite manyetikler rezalet özellikle düşük ton için,, kx1'i Si de kullanıyoruz çamur ediyo tonu en yakın zamanda değişecekler.. yani 7 telliye gitmez onlar..
 
rsatansaga dediğin gibi olursa ben varım!!!Full maun abanoz klavye fiyat sorun değil..Manyetikler sadece bridge sh-13 olabilir...Ya da herkes orjinal alıp sonradan değiştirir artık o sorun değil...Ama 6 telli olsun katana kasa...Bana uyar Sen,ben 10 kişi daha bulalım şimdi :D
 
İlk olarak tebrik ediyorum gerçekten çok güzel bir girişim, keşke param olsaydı da ben de dahil olabilseydim :)

Yalnız 1-2 gereksiz tavsiyem olcak. 12 sayısı bunun bir custom model değil de bir "limited run" olduğunu gösteriyor bence. Farkı ne diye sorarsanız, limited run'lar gitar firmalarının herhangi bir "dealer" (stage müziğin Cort bayisi olduğunu varsayıyorum umarım bir hatam yoktur) aracılığıyla "BELİRLİ SEÇENEKLER" dahilinde, custom gitar almak isteyip de bunu daha ucuza mal etmek isteyenler için yaptıkları bir olay.

Yani, çok büyük ihtimalle size headstock konusunda şöyle opsiyonlarınız var, klavye veya inlayler için şöyle opsiyonlarınız var gibi şeyler diyeceklerdir. Israr ederseniz tam olarak istediğinizi de yapabilirler belki ama o belirli seçenekler dahilinde kalırsanız çok daha düşük bir fiyat vereceklerdir size :) Dediğim gibi bu işin çıkış noktası zaten o...

Sonuç olarak demek istediğim şu bunları öğrenip tasarımınızı ona göre yaparsanız boşa kürek çekmemiş olursunuz.. Bir de bu gitarları ne zaman teslim edeceklerini de öğrenmeniz bence iyi olur. Jackson bazen 18 ay sonra teslim ediyor mesela :LOL: Kolay gelsin.. :)
 
:D 18 ay beklerim ben:D..Dediğiim gibi sorun değil katana kasa ful maun, abanoz klavye olsun yeter..7 tellide olur 6 da olur...7 telli daha ii olur yaw:D k7 istiyodum bi aralar çünkü..Neyse ben varım yani bence inlay olmasın klavyede sadece 12.perde de değişik bir atraksiyon yapalım....
 
vileshome demiş ki:
mighty mite manyetikler rezalet özellikle düşük ton için,, kx1'i Si de kullanıyoruz çamur ediyo tonu en yakın zamanda değişecekler.. yani 7 telliye gitmez onlar..

Motherbuckerlar zaten aşırı yüksek çıkışlı olduğunda kalında çamurlanması doğal. Ama bunun dışında 10larcada mighty mite modeli var. Bunların 7 telli için dizayn edilmiş manyetikleri var ve gerçekten çok iyi olduklarını duydum.
 
Bu arada 18 ay bekleteceklerini hiç sanmıyorum. Sonraki partide yollarlar büyük ihtimal. Adamlar sadece o fabrikada her yıl 120.000 tane gitar üretiyorlar.
 
hm bir kaç önerim olsun o zaman:

gitar 1:
M serisi mahogany gövde/üstü flame maple veya quilted maple lamine edilmiş

Ebony(abanoz ) klavye , prs tarzı wide/thin mahogany neck;veya gibsonlardkai 60's style neckte olabilir.

beyaz binding klavye ve gövde için

Trapezoid inlay(gibson lardaki gibi) yada m600 ün inlayleride olabilir

H-H şeklinde manyetik dizilimi, EMG yada Seymour Duncan olsun çoğunluk ne istiyorsa.

Trans Red Trans Blue, veya Sunburst renginde.

Tonepros original köprü (hakikisi olsun madem custom =) )

Gitar 2:

Cort stat-2 gövde şekli,alder yada ash

birdseye maple neck ve klavye

S-S-S manyetik dizilimi EMG SA set

Wilkinson tremolo

Tortoise pickguard

Siyah veya sunburst renkte

gitar 3 :

Cort Source gövde şekli mahogany gövde,hollow body

Ebony klavye, trapezoid yada m600 deki gibi inlayler

Bigsby tremolo veya tonepros bridge

manyetikler seymour duncan 59 ve Jazz

bu da tam cazcı işi ama güzel olur =)
 
Süper teklifler sağolasın. Ama sanırım millet çoğunlukla Schecter ve 7 telli hastası çünkü piyasada uygun fiyata aranıpta bulunamayan tip bu gitar.


Evet arkadaşlar isteyen varsa yazsın bu tipte özelliklerde almak isteyen, istediği özellikleri falan da belirtebilir.

Şehir hiç önemli değil herkes belirtsin. Yalnız kesin niyetli arkadaşlar belirtsin örneğin "lic_x" gibi, Yoksa ben bu işten vazgeçeceğim.
 
valla benim aklıma şöyle bir model geldi ama bilemiyorum...
full maun klavye fark etmez ama gitar sustain için maun bence güzel.
manyetik olarak da dizilimini ben öneriyorum çeşitlere karar vermeyeyim. bridgede H ve 2 single daha bir gitar olabilir. şekil olarak strat kasa olabilir ama katana model de olabilir ya da başka bir kasa. ama bence bu manyetik diziliminde bir gitar olması daha iyi olacaktır..alıcı olup olmamam karar verilen gitara ve fiyatına bağlı..
 
Geri
Üst