Metal Müzik Manyetiği

Merhaba;

Metal ağırlıklı müzik ile ilgilendiğim için Emg manyetikleri ilgimi çekmişti. Malum devasa önemli reklam yıldızları var. Sorun Emg'lerin gitarımın özgün tonunu bertaraf etmesi. Yerine kendi tonunu baskın hale getirmesi.

Şimdi birkaç soru;

1-) Gitarın tonunu öldüren sebep aktif manyetik mi yoksa Emg'ler mi ? Örneğin Seymour Duncan aktif modelleri de gitarın tonlarını öldürür mü ?

2-) Metal müzik için kuvvetli pinch harmonikler ve drive tonlarını alabileceğimiz Emg alternatifi olarak hangi manyetiği tavsiye edersiniz ?

3-) Seymour Duncan Sh-4 Jb modelini köprü için düşünüyorum. Fikirleriniz nelerdir ?
 
Daha bir kere bile aktif manyetikli gitar çalmamış insanlar yorum yapıyor ya tav oluyorum . Aktif manyetik birşeyler götürüyor tamam ama gitarı karakterini tamamen öldürdüğü internette dolaşan bir hurafe bence. Ben Seymour Duncan Gus g Fire blackouts kullanıyorum sana da öneririm . Bence emgleri de bu kadar çabuk eleme.
 
Bence aktif manyetikler gitarın tepki ve nüanslarından yaklaşık 1000$'lık bir kısmı götürüyor; 2000$'lık bir gitar 1000$lık bir gitarın tepkilerine sahip oluyor. Belirli bir kalitenin altındaki tüm gitarlarda bu yüzden standart, aynı tepkiyi veriyor. Pahalı gitarlarda ise bence gitara yazık. EMG'de de bu böyle, Blackoutlarda da. EMGlerin son jenerasyonlarını denemedim ama çok farklı olacaklarını sanmıyorum.

Kısacası pasif manyetik iyidir :). Şimdiye kadar hiç "bu ton yeterince sert değil, aktif manyetik takmak lazım" dediğim de olmadı. Sırf sahneye çıkıp metal çalacağım bir gitarsa pratikliğinden dolayı EMG veya Blackout takardım ama kendimi tatmin amaçlı çalacağım bir gitarda hiç uzun süre tahammül edebildiğim olmadı.
 
Spotlardan etkilenip dip gürültüsü yapmaz, kendinden kompresyonlu olduğu için alkolden kaynaklı tuşe dengesizliklerini yutar falan filan :)
 
Aktif manyetikler kendinden pre-amp'e sahip olduğu için haliyle kendi soundlarını baskın hale getirirler. Aktif manyetiğin en güzel tarafı çok steril, gürültüsüz ve yüksek snr'lı tona sahip olması. Tonlarını beğendiyseniz aktif manyetik edinebilirsiniz fakat pil ve ek parçaları için ek yere ihtiyacınız olur.
 
Pil yeri sıkıntı değil. Potların olduğu kısma sıkıştırıverdim. Bağlaması da çok zevkli idi lehimsiz olduğu için :) Yüksek perdelerde ve sololardaki sesler karaktersiz ve düz hale geldi ama riff performansına 10 üzerinden 10 verebilirim. Çok temiz ve sertler. Ama duygulu şarkılarda bir lp gibi ruh veremiyor.
 
Yıllarca sh4 kullandım daha sonra bir ara neredeyse tüm duncanlari yaklaşık birer ay denedim aynı gitar üzerinde ve vardığım sonuç rhoads gitarda köprüde sh4 ve sh5 den baska pasif duncan kullanmam.
 
ben de uzun süreli araştırmalar yaptım. maun gövdeli bir gitarsa sh-6 kullanabilirsin. manyetiğin parlak karakterini biraz azaltacaktır. ayrıca topraklama ve shieldingde sorunlar varsa yüksek çıkışlı pasiflerde dip gürültü sıkıntısı yaşayabilirsin, ben yaşıyorum, anlayan birine teslim ettim
 
aktif manyetik gitarın tonunu öldürmez. bi söylenti almış başını gidiyor yok emg nin cleani kötü şusu kötü busu kötü hurafe bunlar ya ton göreceli bi kavram kimi sever kimi sevmez. ama dünyada milyonlarca sattığına ve tek olduğuna göre kötü olma ihtimali pek yok gibi...
Aslında hem metal hem de ne bileyim bi Gary Moore çalabileceğim bir manyetik istiyorum. Çok şey istedim sanırım :)
aktif istemiyorsan dimarzio x2n derim başka bişey demem.
 
Geri
Üst