Rack Setup

sorunuzu tam anlayamadım ama
kabin ve power amp istemiyorsanız
preamp+efect+kabin similatöründen direk kayıt alırsınız yoksa kabin kullancam derseniz kafa kabinden çok farklı olduğunu düşünmüyorum rack sitemin
 
Axe Fx 2 Ultra diyorum ve gidiyorum.
Durun hemen gitmeyin. Once Axe Fx 2 Ultra'dan kastinizi anlayalim lakin oyle bir alet yok :) Axe Fx Ultra mi, Axe Fx 2 midir terchiniz? Aralarindaki ikinci el fiyat ve buna mukabil donanim farki (ornegin FLOPS olarak islemci gucu) muazzam. Ne kadar ekmek o kadar kofte de denebilir ama deger mi sizce? Herhangi birine sahip olmuslugunuz var mi, varsa deneyimleriniz nelerdir? Tartisalim yahu, bu forumun en guzel yani bu ben neler neler ogreniyorum hergun buradan....
 
Once rack kismina bir aciklik getirelim. Efendim rack system, genelde 19 inch (standart bu diye yoksa custom 10 metrelik raf da olur yani) genisliginde rafa takilan alet demektir baska en ufak bir anlami, getirisi goturusu yoktur, birseyin rafa takilmasi da onu ne iyi ne kotu yapar. Bunun fiziksel acidan tek avantajli oldugu ve genel kullanimda oldugu yer, super bilgisayar clusterlaridir yani ayni aletlerden (computing node veya RAID disk array) cok sayida seyin bir araya gelmesinin ise yarayacagi seyler (ornegin gen dizilimi yapmak, turbin kanadi simulasyonu yapmak veya Migros'un kimin ne kadar tursu tukettigini takip etmesi). Halbuki muzisyenin o kadar ekipmana ihtiyaci yok. Axe Fx dediginiz aletin iki tane orta halli DSP'si (FLOPS olarak islemci gucu size aldatmasin CPU'ya gore muazzam avantajlari var boyle dedicated hardware'in) gitarla ilgili butun numaralara yeter de artar bile. Bir de yanina power amp oldu mu tamam bunlari battaniyeye sarsaniz da olur yani.

Onun icin rack kullanmanin muzisyene ne faydasi var ben bilmiyorum. Sanirim bazi insanlar arkalarinda yanip sonen isiklardan orulu bir duvar gormeyi seviyor ( ki modasi da gecti glam metal ile birlikte ya neyse) veya daha gosterisli buluyor buna da saygi durayim muzisyenlik en nihayetinde gosteris isi de.
Ama elimdeki aleti korumaksa mesele tahta kutu ve tolexli gelen ve kabini ile birlikte 1000 kere daha hos gozuken lambali amfim icin antbalci beye kiz gibi flight case yaptirmak daha mantikli geliyor bana...

Buna mukabil gitar hoparlor arasinda (lakin hoparlor/kabin 19 inch rack'e takili olmaz) gerekenler rafa da takilsa, havada asili da dursa, yere vidanlanmis olsa da ayni. Preamp + Efektler(ki bu opsiyonel) + Poweramp. Piyasada o kadar cok alet var ki secmesi zor. Benim gorebildigim tek avantaj adam gibi solid state power amfilerin rackmount sekilde uretilmesi ornegin Matrix Gt 1000fx gibi. Axe Fx, Kemper, Engl E570(bunu cok seviyorum ben) veya Triaxis ile beraber hafif ama etkili cozumler sunabiliyorlar. Ama butun gun seyyar program yapmayan adama bence gerekmez yine de. Bir de studyolar icin mantikli olabilir tabi.

Bazi seyleri yerde yapmak(stompbox kullanmaktan bahsediyorum bir sey gelmesin akliniza :)) benim icin ayakta yapmaya gore daha iyi sonuclar veriyor, ama burasi zaten zevk meselesi cok kurcalamayalim :)
 
Yok ben aletin neler yapabildiğini biliyorum sadece :) Fx 2 ultra da çıktı diye biliyorum ama yanlışım varsa düzeltin. Bende böyle söyleyip gitmek moda oldu. Bir şey tavsiye edip sonrasında susuyorum :) Ortada tavsiye edilen bir malzeme olursa, en azından malzemeden yola çıkarak rack nedir, ne değildir daha farklı yollardan araştırılabilir diye düşünmüştüm. Bu sefer gitmiyorum buradayım :D
 
Birkaç aydır ekteki sistemi kullanıyorum evde. Kafa kabinin hantallığı bunda da var ama güç kontrolü açısından eve daha uygun.

Ekipman imzamdaki, çok anlaşılmasa da:
Marshall 20/20 poweramp
ENGL e530 preamp
Zoom 9150 processor
Laney gs212ie kabin
Boss sd-1 modlu
Boss ns-2

Maymun iştahı olanlar için önerilmemesi gerekir zira fazla rack elemanı var ve hepsi muadillerine göre pahalı. Ben bu sistemi efektif olarak kullanıyorum ve daha fazlasına (şu an için) ihtiyacım yok. Zaten ihtiyacımın olmasına da ihtimal yok zira tatlı su gitaristiyim, haftada 1-2 kere, 2-3 saat çalabiliyorum yoğunluğumdan dolayı.
Verdiği hissiyat ise fazlasıyla tatminkar. Closed back 2x12'nin hönç hissi ve hem ENGL'ın eq'su, hem Marshall'ın presence ayarları hem de zoom'un eq enhancer modu ile çok geniş bir ton yelpazesine sahip olabiliyorum.

Biraz da ego tatmini tabi ayrı mesele, zira Blackstar HT5 de varken keyfim yerindeydi ama insan duramıyor:)
 

Dosyalar

  • photo[1].JPG
    photo[1].JPG
    315.5 KB · Gösterim: 526
Son düzenleme:
Birkaç gündür şu rack sistemine takmış durumdayım. Preamp katında Marshall Jmp1 yada adamp1/2 + efect unitesi ve power amp. Jmp1 in tonları tam benlik geliyor. Bunları araştırırken bu tarz bir setup mı yoksa sadece bir axe fx mi daha iyi olabilir diye düşündüm. Herikisninde maliyeti çok fark etmiyor. Axe kullanım açısında biraz korkutuyor diğeride taşıma bakımından hantal olacak. Aslında en önemlisi hangisini tercih ederdiniz? Bu arada hiç bu tarz bir setup deneyimim olmadı.
 
Hatta Marshall kafa almaktansa JMP1 daha iyi geliyor araştırdıkça. Programlanabilir özelliği ile bir sürü hazır ton yazılabiliyor. Neden bunların üretimi durur anlamam.
 
Şu aralar power amp arayışındayım. Kafamda henüz netleştirmedim. Aslında marshall 20/20 düşünüyordum. Fakat tek kabin girişi mono ile kullanılmaması söyleniyor. Almışkende kabin seçsin istemiyorum. Tek girişli kabinde kullanmanın bir yolu varmıdır?
Rocktron yada yine marshall valvestate ler nasıldır? Olmassa bunları da düşünebilirim.
 
Şu aralar power amp arayışındayım. Kafamda henüz netleştirmedim. Aslında marshall 20/20 düşünüyordum. Fakat tek kabin girişi mono ile kullanılmaması söyleniyor. Almışkende kabin seçsin istemiyorum. Tek girişli kabinde kullanmanın bir yolu varmıdır?
Rocktron yada yine marshall valvestate ler nasıldır? Olmassa bunları da düşünebilirim.
Ben Marshall 20/20 power amfimi Laney GS212ie kabin ile kullanıyordum. 2x12 ve 2 girişi varsa kabinin rahatlıkla kullanılabilir.
 
Birazda opsiyonel olmasını istiyorum almışken. Hani evde tamam 2 girişi olan kabine taktık. Her götürdüğümüz yerde olmayabiliyor. Bu gibi durumlarda pratik çözüm varmı.
 
Geri
Üst