solo çalmak

arkadaşlar ben gitarda ritm olayından solo olayına geçmek istiyorum.biraz birazda çalıyorum ama benim yaptığım alfabeyi öğrenmeden okuma gibi bişey.nereden başlayacağımı bilmiyorum.bilenler bana yardımcı olabilirmi acaba? :?: :?:
 
benim önerim pentatoniklerden başla. mesela bi çok yerde pentatoniklerin aralıklarını bulursun , ordan kağıt üzerine kendin aralıkları çıkarır ve bunlara kalıplar halinde çalışırsan daha kolay yol katedersin sonra major minör gamlara geçersin . nette alabildiğine döküman bulabilirsin . tavsiye olarak troy stetina- heavy metal lead guitar vol 1-2 yi verebilirim . başarılar :)
 
gp deki egzersizlerde iyi ama bence bi kitapta görmek daha iyi oluyo..hızlanma egzersizleri filan içinse dvd filan al bende petrucci var ama başlangıç için tavsiye etmem ,adamı gitardan soğutur valla dalga geçio gibi çalıo adam "hehe sen bunu çalamazsın" yapıo :D
 
süper komik bi dvd o ya :D
adam basit çalmayı unutmuş "oturunca illa yakaraım abi ben bu aleti(elektro gitar)" şeklinde başlıyor olaya moral bozuyor :D

ama metoduyla birlikte bakarsanız temeli görebiliosunuz. süper ısınma alıştırmaları var. tavsiyemdir
 
arkadasım sen once gam calıs.acele etme.zaman ister bu is.dogaclamalarla basla sonra orjınal gamlar ustune calıs.bu arada kıtap falan hıkaye.onlar sana yardımcı olmaz.bırınden yardm al.profesyonel yardm yani.
 
Bana bir grup ismi söyleyebilirmisiniz?albümünü alayım sonra soloya başlayayım...Ben bu solonun böyle bir sorun olacağını bilseydim 5 sene önce başlardım nedir bu ya... Tavsiye edeceğ-iniz grubun soloları sakin olursa biraz sevinirim... Solo atmaya çalışıyorum(küçükken orgum vardı) aynı org sesi çıkartabiliyorum elektrodan, sanırım o da bir yetenek:)
 
Öncelikle ritm gitara hakim olmadan solo çalmaya çalışma bence, çünkü solo bi yerde bitiyor ve ritm gitara geri dönüyorsun bi birincisi.
İkincisi piyasada bulabileceğin ya da internetten indirebileceğin birçok kaynakta aralıklarla başlayan gam bilgileri var. Mutlaka öğrenmelisin. Gam olmadan solo olmaz.Önce Major minor ve pentatonik gamları çalış major ve minor temel oldukları için, pentatoniklerse dinlediğin soloların hemen hemen hepsinin oluşturulduğu gam olduğu için. Öğrendiğin gamlarla kendine parmak egsersizleri yaz. Böylece hem gamları ezberlemiş, hem de solo gitar için parmaklarını güçlendirmiş olursun.

Ve herşeyden önemlisi, iyi solo hızlı olan değil melodik olandır. unutma;)
 
Geri
Üst